ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

EBRD

ΔΙΕΘΝΗ

EBRD: Χρηματοδοτήσεις 1,5 δισ. ευρώ στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης θέλει να υποστηρίξει την ανοικοδόμηση «βιώσιμων υποδομών» και θα εστιάσει επίσης στα κεφάλαια για την ανοικοδόμηση του σιδηροδρομικού δικτύου των περιοχών που έπληξε ο πρόσφατος σεισμός.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύριο παρουσιάζεται η στρατηγική για ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς

Το έργο είναι θεμελιώδους σημασίας για την ανάπτυξη της κεφαλαιαγοράς στην Ελλάδα και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Προγράμματος Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αντλεί 150 εκατ. ευρώ ο ΟΤΕ για επενδύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης

O ΟΤΕ προχωρά στην άντληση κεφαλαίων μέσω δανειακής σύμβασης με την EBRD και είναι η πρώτη που υλοποιείται στη χώρα στις ψηφιακές επενδύσεις, με την χρήση δανειακών κεφαλαίων στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Τσακίρης: Μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις από EBRD για Ελλάδα την επόμενη 2ετία

Τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (EBRD), στην προστασία και την τόνωση της ελληνικής οικονομίας υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μιλώντας στην γενική συνέλευση της τράπεζας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανάπτυξη 2,9% «βλέπει» η EBRD το 2022 και επιτάχυνση στο 3,5% το 2023

Έμμεση επίδραση από τον πόλεμο στην Ουκρανία, μέσω υψηλότερων τιμών ενέργειας, διαταραχών στην αλυσίδα εφοδιασμού, αύξησης του κόστους χρηματοδότησης και ενδεχομένως χαμηλότερων τουριστικών αφίξεων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άνοιγμα της Letto σε Γερμανία - Σ. Αραβία με υποστήριξη από την EBRD

Η επιχείρηση κατασκευής επίπλων, που διαθέτει στο πελατολόγιό της μεγάλα ξενοδοχεία, με την βοήθεια της EBRD κατάφερε να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση και τις συνέπειες της καταγράφοντας αύξηση των πωλήσεων κατά 37% το 2020.