ΓΔ: 1024.75 0.91% Τζίρος: 88.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ECOFIN

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin ο Χρ. Σταϊκούρας

Ο Χρ. Σταϊκούρας θα λάβει μέρος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στην οποία θα συζητηθούν η οικονομική κατάσταση και οι προοπτικές, επί τη βάσει της σχετικής ενδιάμεσης έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Evropaiki Enosi, EU, European Union
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κερδισμένη η Ελλάδα από τη συμφωνία για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

H συμφωνία για τον προϋπολογισμό 2023 κρίνεται ιδιαίτερα επωφελής για τη χώρα μας, καθώς προβλέπεται να διατεθούν σημαντικοί πόροι σε τομείς και προγράμματα υψηλού ελληνικού ενδιαφέροντος.
Staikouras, Ypourgeio Oikonomikon, YPOIK
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις συνεδριάσεις των Eurogroup και Ecofin στις Βρυξέλλες αύριο ο Σταϊκούρας

Θα συμμετάσχει στη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, που θα συζητηθούν οι τελευταίες οικονομικές εξελίξεις και οι προοπτικές για τη ζώνη του ευρώ, κατόπιν παρουσιάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το REPowerEU «εργαλείο» για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Η εν λόγω πρωτοβουλία ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 18 Μαΐου 2022, με σκοπό την επιτάχυνση του μετασχηματισμού του ενεργειακού συστήματος της Ευρώπης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή ένδεια και η κλιματική κρίση.
staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Πράγα ο Χρ. Σταϊκούρας για τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin

Ο υπουργός θα λάβει μέρος στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στην οποία τα μέλη του Eurogroup θα ανταλλάξουν απόψεις με την πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής.
european union-europi-europe-komision
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άλλον ένα χρόνο θα μείνουν στον «πάγο» οι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

Παρά τις εσωτερικές διαφωνίες, η Κομισιόν θα εισηγηθεί να μείνουν σε αναστολή οι κανόνες για το έλλειμμα και το χρέος ως το τέλος του 2023, λόγω των νέων κινδύνων που δημιουργεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.