ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ECOFIN

Kostis Xatzidakis, Kostis Chatzidakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Λουξεμβούργο για το Eurogroup και το Ecofin ο Κ. Χατζηδάκης

H ημερήσια διάταξη του Eurogroup περιλαμβάνει συζήτηση για τις μακροοικονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη, τις προοπτικές και προκλήσεις για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και το ψηφιακό ευρώ.
Oikonomia, Economy, Ellada
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα 5 σημεία «κλειδιά» στους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ

Ανάσα για την ελληνική οικονομία μετά τον «λευκό καπνό» για το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας, καθώς ικανοποιήθηκαν οι βασικές επιδιώξεις του υπουργείου Οικονομικών που αποκτά μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο άσκησης πολιτικής. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι κερδίζει η Ελλάδα από τη συμφωνία για νέους δημοσιονομικούς κανόνες

Ειδική μεταχείριση των αμυντικών δαπανών και υποχρέωση για σταδιακή μείωση του χρέους κατά 1% ετησίως είναι δύο από τις βασικές επιδιώξεις της Αθήνας που επιτυγχάνονται με τη συμφωνία στο Ecofin.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαθανάσης: Η απόφαση του ECOFIN αποτελεί θετική πρόκληση για τη χώρα

«Παράλληλα με τις θετικές αξιολογήσεις των αιτημάτων πληρωμών που κατέθεσε η Ελλάδα, νωρίτερα και από τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα, 36 δισ. ευρώ είναι πλέον διαθέσιμα για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου "Ελλάδα 2.0"» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Kostis Xatzidakis, Kostis Hatzidakis, Ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O Κ. Χατζηδάκης στις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN στις Βρυξέλλες

Στο Eurogroup, η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τις μακροοικονομικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη, με έμφαση στον πληθωρισμό, τις προοπτικές για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραμένει το χάσμα εντός της ΕΕ για το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο

Με την ΕΕ να παραμένει χωρισμένη σε δυο στρατόπεδα αναφορικά με την μείωση του δημοσίου χρέους, οι εξελίξεις μεταφέρονται στην επόμενη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου.
european union-europi-europe-komision
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία στο Ecofin για το πλαίσιο των νέων οικονομικών κανόνων

Οι υπουργοί οικονομικών της ΕΕ συμφώνησαν πως για όλα τα κράτη μέλη, τα εθνικά σχέδια θα πρέπει να διασφαλίζουν τη συμμόρφωση με το κριτήριο του ελλείμματος ή επαρκή και αξιόπιστη πρόοδο προς τη συμμόρφωση.