ΓΔ: 906.07 1.01% Τζίρος: 91.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ

Δύο οι δεσμευτικές προσφορές για την παραχώρηση της Εγνατίας

Εκτός η Άκτωρ που είχε ζητήσει παράταση της προθεσμίας υποβολής, αίτημα που δεν έγινε δεκτό. Η σύμβαση παραχώρησης αφορά στην χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και των 3 καθέτων οδικών αξόνων για 35 έτη.
Ellaktor-Erga-Ypodomes_Dromos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στον «αέρα» οι αποφάσεις για ΕΛΛΑΚΤΩΡ από την κρίσιμη συνέλευση

Πιθανό το μπλοκάρισμα των αποφάσεων, ενώ ο κατασκευαστικός τομέας αντιμετωπίζει πλήθος προβλημάτων. Έμεινε εκτός διαγωνισμού για την Εγνατία ενώ μένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι και προμηθευτές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μόνο μία προσφορά στο διαγωνισμό για την παραχώρηση της Εγνατίας

Ο οδικός άξονας των 658 χιλιομέτρων θεωρείται ελκυστικό περιουσιακό στοιχείο, αλλά η πανδημία και τα 2,5 χρόνια που μεσολάβησαν από την προεπιλογή των επτά ομίλων, οδηγούν σε περιορισμό των υποψηφίων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα οι προσφορές για την Εγνατία, αίνιγμα οι υποψηφιότητες

Δυόμιση χρόνια μετά την προεπιλογή επτά κοινοπραξιών υποβάλλονται οι οικονομικές προσφορές και είναι άγνωστο πόσοι υποψήφιοι θα εμφανιστούν στη διεκδίκηση της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τις 4 Νοεμβρίου ενιαίο e-pass για όλους τους αυτοκινητόδρομους

Όπως ανέφερε ο ΓΓ Υποδομών Γ. Καραγιάννης ήδη από τις αρχές καλοκαιριού έχουν ξεπεραστεί οι μικρές τεχνικές δυσκολίες και οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν έναν ενιαίο πομποδέκτη για όλους τους αυτοκινητόδρομους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βιασύνη για δύο μεγάλες συμβάσεις συντήρησης στην Εγνατία Οδό

Πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει η εκκίνηση διαγωνισμών για διετείς συμβάσεις συντήρησης της Εγνατίας Οδού, προϋπολογισμού 140 εκατ. ευρώ, την ώρα που αναζητείται ιδιώτης για την παραχώρηση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί «φυτρώνουν» τρία νέα διόδια στην Εγνατία Οδό

Με νέους σταθμούς διοδίων, πιστοποίηση σηράγγων με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και έργα αποκατάστασης γεφυρών, το υπουργείο Υποδομών επιχειρεί να προσελκύσει προσφορές στο διαγωνισμό για την Εγνατία Οδό.