ΕΚΛΟΓΕΣ

Η ολομέλεια του Κογκρέσου έτοιμη να επικυρώσει τη νίκη του Μπάιντεν

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε την ένσταση του Τραμπ με 303 ψήφους έναντι 121. Νωρίτερα η Γερουσία είχε απορρίψει την κίνηση με 93 ψήφους έναντι 6. Υπουργοί συζητούν την πιθανότητα να απομακρύνουν τον Τραμπ από την εξουσία.
ΔΙΕΘΝΗ

Χιλιάδες υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ κατευθύνονται στην Ουάσιγκτον

Ο απερχόμενος πρόεδρος συνεχίζει να μην αποδέχεται τη νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν και ενθαρρύνει εδώ και ημέρες υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στην Ουάσιγκτον για αυτήν την ημέρα που θα είναι «τρελή», όπως προειδοποίησε.
ΔΙΕΘΝΗ

Μία έδρα στους Δημοκρατικούς στη Τζορτζια, συνεχίζεται η καταμέτρηση

Ο Δημοκρατικός Ράφαελ Γουόρνοκ κέρδισε τις επαναληπτικές εκλογές για μία έδρα στη Γερουσία των ΗΠΑ απέναντι στη Ρεπουμπλικανή Κέλι Λέφλερ. Ποιο κόμμα θα ελέγχει το Σώμα παραμένει μετέωρο καθώς η 2η αναμέτρηση δεν έχει κριθεί ακόμη.
ekloges-usa-ipa-trump-biden
ΔΙΕΘΝΗ

Σήμερα οι επαναληπτικές εκλογές στη Τζόρτζια για 2 έδρες στη Γερουσία

Αν οι δύο υποψήφιοι των Δημοκρατικών, ο Τζον Όσοφ και ο Ράφαελ Γουόρνοκ, κερδίσουν τους απερχόμενους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές Ντέιβιντ Περντιού και Κέλι Λέφλερ, η Γερουσία θα περάσει στον έλεγχο των Δημοκρατικών.
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ρεκόρ με 3 εκατ. πρόωρες ψήφους στις εκλογές της Τζόρτζια

Στην περίπτωση που οι Δημοκρατικοί κερδίσουν και τις δύο έδρες, η Γερουσία θα χωριστεί σε έδρες μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών 50-50, με την εκλεγμένη αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις να ψηφίζει σε περιπτώσεις ισοψηφιών.
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες διαδηλώσεις στη Λευκορωσία που ζητούν την απομάκρυνση Λουκασένκο

Η καταστολή των μεγάλων διαδηλώσεων, με εκατοντάδες συλλήψεις, κατέστησε πολύ δύσκολη την οργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων, όπου συμμετείχαν έως και 100.000 άνθρωποι, από τα μέσα Αυγούστου.
ΔΙΕΘΝΗ

«Μισή» παραδοχή ήττας από Τραμπ: «Εχασα, άλλα από νοθεία»

Η άρνηση του Τραμπ να παραδεχτεί την ήττα του δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο Μπάιντεν είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος, αλλά έχει καθυστερήσει την φυσιολογική διαδικασία της κυβέρνησης για την μετάβαση σε μια νέα προεδρία
JoeBiden
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μπάιντεν κέρδισε και στην Αριζόνα, συγχαρητήρια και από Κίνα

Κερδίζει και τη λαϊκή ψήφο, με διαφορά 5,2 εκατομμυρίων, ή 3,4% ο Μπάιντεν , ενώ για να επικρατήσει ο Τραμπ θα έπρεπε να κερδίσει σε τρεις πολιτείες όπου ο Δημοκρατικός προηγείται, με μεγάλη ή μικρότερη διαφορά.