ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χάθηκαν άνω των 80 τόνων ελαιόλαδου από τον Συνεταιρισμό Πολύγυρου

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας «δεν προέκυψε η τέλεση κλοπής, ωστόσο διαπιστώθηκαν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της απάτης και της παράβασης της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελαιόλαδο: Εκτίναξη πάνω από τα 9 ευρώ στις συναλλαγές της νέας σεζόν

Σε πολύ υψηλά επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές για τη νέα περίοδο στο... χρηματιστήριο του ελαιολάδου, ενώ για τους καταναλωτές γίνονται εκτιμήσεις για τιμές άνω των 15 ευρώ στα σούπερ μάρκετ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιλοτικό πρόγραμμα ανέργων από Μακεδονία για μετακίνηση στην Κρήτη

Στόχος της δράσης είναι η επιδότηση της μετακίνησης ανέργων της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας, που χαρακτηρίζεται από υψηλή ανεργία, για εποχική εργασία στον πρωτογενή τομέα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελαιόλαδο: Καθίζηση άνω του 50% στην ελληνική παραγωγή για το 2023/24

Μετά τον συγκυριακό διπλασιασμό, η ελληνική παραγωγή υποχωρεί δραματικά και δημιουργούνται προϋποθέσεις για συνεχές ράλι των τιμών. Ο ρόλος της κλιματικής αλλαγής και πώς οι παραγωγοί βγαίνουν χαμένοι.
olive_oil
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα κόλπα στην αγορά του ελαιολάδου: Έρχεται "salad oil" από Βουλγαρία

Με τις τιμές να παραμένουν στα ύψη, δημιουργήθηκε ένα φθηνό προϊόν με ανάμιξη ελαιολάδου και σπορέλαιων. Άγνωστη παραμένει η τιμή της νέας παραγωγής. Οι ακριβές τιμές δημιουργούν δυσκολίες και στις εξαγωγές.