ΓΔ: 875.47 1.86% Τζίρος: 38.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΛΒΕΤΙΑ

Στα 72 δισ. δολ. οι ζημίες από φυσικές καταστροφές το α' 6μηνο παγκοσμίως

Ο λογαριασμός μόνο για τις φυσικές καταστροφές (εξαιρουμένων των ανθρωπογενών καταστροφών) φθάνει τα 35 δισεκ. δολάρια, δηλαδή 22% πάνω από τον μέσο όρο της δεκαετίας, όπως υπολογίζει η αντασφαλιστική που προειδοποιεί για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Landis+Gyr Greece: Από την απειλή «λουκέτου» σε ένα εργοστάσιο πρότυπο

Η μονάδα της ελβετικής Landis+Gyr στην Κόρινθο παράγει πάνω από 6.000.000 «έξυπνους» μετρητές ενέργειας τον χρόνο, απασχολεί 550 εργαζόμενους και εξάγει το 90% της παραγωγής. Το 2012 είχε βρεθεί κοντά σε «λουκέτο».
ΑΓΟΡΕΣ

Ξαφνική αύξηση επιτοκίου στην Ελβετία, νέα βάρη σε Έλληνες δανειολήπτες

Το μεγαλύτερο ράλι του ελβετικού νομίσματος από το 2015 σημειώνεται μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της ελβετικής κεντρικής τράπεζας για αύξηση επιτοκίου κατά μισή μονάδα. Χαμένοι 70.000 Έλληνες δανειολήπτες.
BUSINESS LIFE

Παράπλευρη απώλεια της ρωσικής εισβολής η υψηλή ωρολογοποιία

Οι πλούσιοι Ρώσοι συνεισέφεραν ποσοστό 1,1% των ελβετικών εξαγωγών ρολογιών πέρσι, ποσοστό που αναμένεται να συρρικνωθεί. Δυσκολίες στην εισαγωγή χρυσού, διαμαντιών και πολύτιμων μετάλλων από τη Ρωσία.
Russia, Rossia, Kyroseis, Sanctions
ΔΙΕΘΝΗ

Απειλεί τώρα και τη Ρώμη για τις κυρώσεις το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

Ο υπεύθυνος Ευρωπαϊκών θεμάτων του ρωσικού ΥΠΕΞ καλεί την Ιταλία να μην ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας που κήρυξε ολικό χρηματοοικονομικό πόλεμο στη Μόσχα. Έτοιμη να υπερασπισθεί την ελευθερία και τη δημοκρατία η Ελβετία.
Russia, Rossia, Sanctions, Kiroseis
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελβετία υιοθετεί τις κυρώσεις της Ε.Ε και δεν εξάγει ρολόγια στη Ρωσία

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα, ο όμιλος Swatch, ιδιοκτήτης των Tissot, Omega και Breguet έκλεισε τις μπουτίκ του στη Ρωσία, αφότου διέκοψε τις εξαγωγές του. Η Ρωσία είναι η 17η αγορά για τους Ελβετούς κατασκευαστές ρολογιών.