ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:28:49 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΛΕΝΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πυρομαχικά: Η Ευρώπη «γκαζώνει» και στην Ελλάδα... μετακομίζουμε

Την ώρα που οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες αυξάνουν συνεχώς την παραγωγή πυρομαχικών για να ενισχυθεί η Ουκρανία, τα ΕΑΣ μεταφέρονται από τον Υμηττό στη Μάνδρα και η μονάδα θα λειτουργεί με το ένα τρίτο της δυναμικότητάς της.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Χούθι απειλούν τις εξαγωγές ελληνικών φρούτων και οπωροκηπευτικών

Ξεπέρασαν το 20% οι εξαγωγές φρούτων και οπωροκηπευτικών το 2023, αλλά εκφράζονται ανησυχίες για την επίδραση από τα προβλήματα στην Ερυθρά Θάλασσα. Τεράστια αύξηση στις εισαγωγές ντομάτας από την Τουρκία.
businessdaily-Fregata-YDRA
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«ΑΣΠΙΔΕΣ» στην Ερυθρά Θάλασσα: Γιατί παίρνει καίριο ρόλο η Ελλάδα

Την κρίσιμη γεωπολιτική και οικονομική σημασία της προστασίας των πλοίων από τις επιθέσεις των Χούθι τονίζει ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Ποιες είναι οι σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις για την Ελλάδα.
businessdaily-Diakopoulos-Alexandros-EAB
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα διοίκηση από Δένδια στην ΕΑΒ, εφαρμογή σχεδίου εξυγίανσης

Ο Αντιναύαρχος (ε.α) Αλέξανδρος Διακόπουλος αναλαμβάνει χρέη προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στη νέα διοίκηση της ΕΑΒ, που καλείται να εφαρμόσει σχέδιο εξυγίανσης της αμυντικής βιομηχανίας.
F-35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχονται με... δώρα από τις ΗΠΑ τα F-35, κλείνουν κενά στους εξοπλισμούς

Νέα δεδομένα για τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας μετά την αποδέσμευση των F-35 από την Ουάσιγκτον μαζί με πλήθος οπλικών συστημάτων που θα δοθούν δωρεάν στην Ελλάδα. Τι θα γίνει με τις φρεγάτες MEKO.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Theon: Η ελληνική αμυντική βιομηχανία που κατακτά την αγορά του Euronext

Έτοιμη να εισαχθεί στο δεύτερο μεγαλύτερο χρηματιστήριο της Ευρώπης είναι η ελληνική αμυντική εταιρεία Theon International. Παράγει συστήματα νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης με πωλήσεις κατά 97% στο εξωτερικό.
Belharra, Fregates, Gallia, France
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξοπλιστικά στο Πολεμικό Ναυτικό: Ζητούνται λύσεις χαμηλότερου κόστους

Για εκσυγχρονισμό «ενός αριθμού» φρεγατών ΜΕΚΟ και όχι όλων κάνει λόγο πλέον ο Ν. Δένδιας. Το πρόγραμμα υψηλού κόστους για τις κορβέτες δίνει τη θέση του σε πλοία LCS. Στα σκαριά η πρώτη φρεγάτα με ελληνικό σχεδιασμό.