ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΛΕΝΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ergates-gis-elies
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξέμεινε από εργάτες ο αγροτικός τομέας, άστοχη η συμφωνία με την Αίγυπτο

Από τα θερμοκήπια της Κρήτης, στις ελιές στην Πελοπόννησο και βέβαια στο μάζεμα των εσπεριδοειδών που σε λίγο αρχίζει, το κοινό σημείο είναι η μεγάλη έλλειψη εργατών γης, που σε κάποιες περιοχές φτάνει και το 70%.
Gowind-Korvetta-Naval-Group
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέρασε στην επίθεση η γαλλική Naval για τις κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού

Ο γαλλικός ναυπηγικός κολοσσός προτείνει τέσσερις κορβέτες Gowind, οι τρεις από τις οποίες θα κατασκευαστούν σε ελληνικά ναυπηγεία με μεταφορά τεχνογνωσίας, καθώς και ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Unismack-SnackCraft-Stratakis-Dimitris
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικά υγιεινά σνακ στην αγορά των ΗΠΑ με επένδυση 35 εκατ. δολαρίων

Το αμερικανικό όνερο της Unismack από το Κιλκίς, που εξάγει σνακ υψηλής διατροφικής αξίας σε 16 χώρες: Ίδρυσε θυγατρική στις ΗΠΑ και ολοκλήρωσε με επιτυχία την εγκατάσταση της πρώτης γραμμής παραγωγής την 1η Νοεμβρίου.
Elefsina-Naypigeia-Shipyards
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοίγουν πάλι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας από το καλοκαίρι του 2023

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ τόνισε ότι θα δοθεί έμφαση στα πλοία LNG και ξεκαθάρισε ότι τα ναυπηγεία δεν εξαρτώνται από την ανάληψη του προγράμματος των κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού.
Olive-Tree-Elies
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έγινε... hitech το ελαιόλαδο, μεγάλη πρόκληση οι διεθνείς αγορές

Πώς η ελληνική παραγωγή ξεφεύγει σταδιακά από το μοντέλο των χιλιάδων ελαιοτριβείων χαμηλής τεχνολογίας και περνά σε σύγχρονες μεθόδους παραγωγής. Γιατί είναι μύθος η διαπίστωση «έχουμε το καλύτερο λάδι», τι χρειάζεται για αύξηση εξαγωγών.
Papatsas-Nikolaos-EFA-Group
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ν. Παπάτσας στο BD: Πώς θα αναπτυχθεί η ελληνική αμυντική βιομηχανία

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας και Άμυνας μιλά για τον ρόλο των ελληνικών εταιρειών στα εξοπλιστικά προγράμματα, τον σχεδιασμό που απαιτείται για την ανάπτυξή τους και τη συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας.
Belharra, Fregates, Gallia, France
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Ξυπνάει» η αμυντική βιομηχανία με 12 deal για τις νέες φρεγάτες

Σημαντικές συμφωνίες υπέγραψαν ελληνικές εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας με τις τρεις γαλλικές Naval Group, Thales και MBDA. Άρχισε στη Λοριάν της Γαλλίας η κατασκευή της πρώτης φρεγάτας FDI HN του Πολεμικού Ναυτικού.
Sigri-Lesvos-Oleve
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρότυπος ελαιώνας και λάδι με βραβεία σε έκταση που είχε ερημοποιηθεί

Πώς η εταιρεία Ol-eve μεταμόρφωσε μια περιοχή που είχε χαρακτηριστεί ως ερημοποιημένη σε ένα κτήμα με 40.000 ελαιόδεντρα και 10.000 άλλα δέντρα. Το υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο και οι διεθνείς βραβεύσεις του ελαιόλαδου.
Mevaco-Metallourgiki
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από φωτοβολταϊκά μέχρι φρεγάτες: Η ανάπτυξη και τα deal της Mevaco

Σημαντικές συμφωνίες με τη γαλλική Naval Group για συμμετοχή στο πρόγραμμα των νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού εξασφάλισε η εισηγμένη μεταλλουργική βιομηχανία. Κύρια πηγή εσόδων οι βάσεις για φωτοβολταϊκά πάρκα.
Belharra, Fregates, Gallia, France
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βλέπουν... Ευρώπη οι αμυντικές βιομηχανίες: Δώδεκα εταιρείες στην Euronaval

Για πρώτη φορά στη μεγάλη διεθνή έκθεση θα υπάρχει ξεχωριστό ελληνικό περίπτερο με την παρουσία 12 ελληνικών εταιρειών της αμυντικής βιομηχανίας. Οι συμφωνίες με τη Naval για τις φρεγάτες δίνουν νέα ώθηση στον κλάδο.
Belharra, Fregates, Gallia, France
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα πορεία στα εξοπλιστικά του Ναυτικού για φρεγάτες και κορβέτες

Το Μαξίμου αποφάσισε μικρή αναβολή της προμήθειας κορβετών. Την διεκδικεί η ιταλική Fincantieri που συμμετέχει στην εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Προχωρά ο εκσυγχρονισμός φρεγατών. Πιθανή η αγορά και τέταρτης Belharra.
Arxytas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε γραμμή απογείωσης το ελληνικό drone: Η ομοιότητα με τα αεροσκάφη F-35

Πολύ κοντά στις πειραματικές πτήσεις έχει φτάσει το πρόγραμμα «Αρχύτας», την ώρα που οι Τούρκοι χρησιμοποιούν καθημερινά στο Αιγαίο μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Το ελληνικό UAV θα προσγειώνεται/απογειώνεται κάθετα, όπως τα F-35B.