ΓΔ: 904.09 0.09% Τζίρος: 65.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ

Εμ. Μακρόν: Να υπάρξει συντονισμός μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης

Οι τεράστιες δημόσιες ενισχύσεις στις αμερικανικές επιχειρήσεις μπορεί να διχάσουν τη Δύση, προειδοποιεί ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σημειώνοντας πως τα μέτρα που προώθησε η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν είναι «υπερβολικά επιθετικά».
Biden-Macron
ΔΙΕΘΝΗ

Οικονομία και ουκρανικό στην επικείμενη συνάντηση Μπάιντεν - Μακρόν

Bασική επιδίωξη της Γαλλίας είναι να συνεχιστεί στο μέτρο του εφικτού, η πρόσβαση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στην αγορά των ΗΠΑ. Πρόσβαση που απειλείται από τον αμερικανικό νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA).
ΔΙΕΘΝΗ

Μ. Λεμέρ: Η κυβέρνηση μας χρησιμοποίησε εταιρείες συμβούλων σε υπερβολικό βαθμό

Η οικονομική εισαγγελία ανακοίνωσε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας ότι ξεκίνησε έρευνα για την προεκλογική εκστρατεία του Μακρόν, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προκαταρκτικής που αφορά την αμερικανική εταιρεία McKinsey και τους δεσμούς μεταξύ τους.
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν σε Ερντογάν: Να αποφευχθούν εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι υπολογίζει στη βοήθεια της Τουρκίας σε σχέση με την αντιμετώπιση κάθε απόπειρας αποφυγής των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Τα «βρήκαν» Μακρόν και Ματαρέλα μετά το «όχι» της Μελόνι για το Ocean Viking

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι δύο πρόεδροι αναφέρθηκαν «στη μεγάλη σημασία των σχέσεων μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας και υπογράμμισαν την ανάγκη να πληρούνται οι όροι για μια πλήρη συνεργασία σε όλους τους τομείς.
Macron, France, Gallia
ΔΙΕΘΝΗ

Δέσμευση Μακρόν για συνεργασία με τη Μελόνι επί των μεγάλων θεμάτων

Η συνάντηση των δύο πολιτικών διήρκεσε πάνω από μια ώρα και είχε ως αντικείμενο την αντιμετώπιση του ενεργειακού, το ουκρανικό, την κρίσιμη οικονομική κατάσταση και την διαχείριση του μεταναστευτικού.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν δηλώνει «αισιόδοξος» ότι οι Ευρωπαίοι θα βρουν λύση για την ενέργεια

Για το σχέδιο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου MidCat που θα ενώνει τη Γαλλία με την Ισπανία περνώντας από τα Πυρηναία, ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε ότι θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τους πρωθυπουργούς Ισπανίας και Πορτογαλίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Δέσμευση Μακρόν για επιβολή πλαφόν στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας

Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε πως το μοντέλο που εφαρμόζεται σε Ισπανία και Πορτογαλία λειτουργεί αρκετά καλά και τόνισε πως μέχρι αρχές Νοεμβρίου θα βρεθούν σε ικανοποιητικά επίπεδα οι τιμές ενέργειας.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Εμ. Μακρόν δεσμεύτηκε για νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας

Στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Μακρόν «επανέλαβε την έντονη καταδίκη του για την παράνομη προσάρτηση από τη Ρωσία» τεσσάρων ουκρανικών περιοχών.
Kyriakos Mitsotakis, Emmanouel Macron, Ellada, Gallia, France
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως ήδη πετούν στους ελληνικούς ουρανούς τα πρώτα Rafale και ναυπηγούνται οι δυο πρώτες φρεγάτες Belharra, σημειώνοντας πως η Ελλάδα διαθέτει και πολύ ισχυρές συμμαχίες.
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία και Γερμανία θα ανταλλάσσουν φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα δώσει περισσότερο αέριο στη Γερμανία, η οποία θα μπορούσε να παράσχει ηλεκτρική ενέργεια, εφόσον η κρίση συνεχιστεί τον χειμώνα.