ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ

Γαλλία: Απεβίωσε ο 15χρονος που ξυλοκοπήθηκε κοντά στο σχολείο του

«Θα σταθούμε αδιάλλακτοι μπροστά σε κάθε μορφή βίας», δήλωσε πριν από την ανακοίνωση του θανάτου του παιδιού ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε ένα άλλο σχολικό συγκρότημα, στο Παρίσι.
France, Gallia, Elysee Palace, proedriko megaro
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Υπερψηφίστηκε διμερής συμφωνία ασφαλείας με την Ουκρανία

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν τη θέση του προέδρου Μακρόν υπέρ της αποστολής δυτικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι οδήγησε τη Γαλλία σε διεθνή απομόνωση.
NATO
ΔΙΕΘΝΗ

Λετονία: Εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

«Αν οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ καταλήξουν σε συμφωνία για την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία, η Λετονία θα εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν στρατεύματα για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Χθες βράδυ, ο Μακρόν δήλωσε πως η αποστολή δυτικών στρατευμάτων στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία στο μέλλον δεν μπορεί να «αποκλειστεί». Αντιδρώντας σήμερα, πολυάριθμες ευρωπαϊκές χώρες απέκλεισαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν τίθεται θέμα αποστολής ευρωπαϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία

Ενίσχυση της Ουκρανίας με πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια που θα περιλαμβάνει και πυραύλους μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν μετά τη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη διάσκεψη στο Παρίσι για τη στήριξη της Ουκρανίας

Η διεθνής συνάντηση για το ουκρανικό ζήτημα πραγματοποιείται σήμερα με συμμετοχή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, κυρίως από τις χώρες της ΕΕ, έπειτα από πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Εμανουέλ Μακρόν με τον Κινέζο ΥΠΕΞ στο Παρίσι

Η συζήτηση αφορούσε κυρίως την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών στον αγροτικό τομέα, καθώς και στον τομέα της αεροναυπηγικής, ενώ η γαλλική πλευρά επανέλαβε την ανάγκη να ανοίξει η κινεζική αγορά στις γαλλικές επιχειρήσεις.