ΓΔ: 1474.34 -0.47% Τζίρος: 21.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:54:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ο πόλεμος για τον χαλκό: Το άλμα τιμών και το έλλειμμα στην παραγωγή

Ενώ εκτινάσσεται η ζήτηση χαλκού λόγω των νέων τάσεων στην οικονομία, η παραγωγή παραμένει χαμηλά και οι επενδύσεις σε ορυχεία υποτονικές. Η BHP θέλει την παγκόσμια κυριαρχία με την εξαγορά της Anglo American.
businessdaily-Baltimore-Bridge
ΔΙΕΘΝΗ

Το FBI ξεκίνησε έρευνα για τη γέφυρα που κατέρρευσε στη Βαλτιμόρη

Το FBI επιβεβαίωσε πως βρίσκεται «πάνω στο φορτηγό πλοίο Dali» προκειμένου να διεξάγει εκεί «επιχειρήσεις της δικαστικής αστυνομίας», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες ούτε να επιβεβαιώσει την έναρξη μιας έρευνας.
Xrysos, Gold
ΑΓΟΡΕΣ

Hellas Fin: Η πορεία της τιμής του χρυσού και η παράμετρος του πληθωρισμού

Παρατηρώντας τη συμπεριφορά του χρυσού μετά τον Αύγουστο του 2020 και μέχρι τον Μάρτιο του 2024, επιβεβαιώνεται η γέννηση μιας υπερμακροχρόνιας και μακροχρόνιας ανοδικής τάσης. Οι εκτιμήσεις της HellasFin.
businessdaily-USA-Bridge
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δημιουργείται ο πρώτος θαλάσσιος διάδρομος στα ερείπια της γέφυρας

Ο διάδρομος αυτός δεν θα είναι ωστόσο σε έναν πρώτο χρόνο αρκετές φαρδύς για τη διέλευση μεγάλων πλοίων και επομένως θα τον διασχίζουν πλοία που «μετέχουν στις επιχειρήσεις», καθώς και στις υπηρεσίες διάσωσης.
ΑΓΟΡΕΣ

Το κακάο σε διεθνή έλλειψη: Άλμα τιμών 200% και... μικρότερες σοκολάτες

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής έχουν πλήξει τις καλλιέργειες και οδηγούν σε συνεχές ράλι τιμών. Οι βιομηχανίες αντιδρούν, μειώνοντας την ποσότητα των γλυκισμάτων σε πιο φανταχτερές συσκευασίες και με διατήρηση των ίδιων τιμών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απειλή αναζωπύρωσης πληθωρισμού από την κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα

Αυξάνονται κατακόρυφα τα ναύλα, μετά τις συνεχείς επιθέσεις των ανταρτών Χούθι σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. Εκφράζονται φόβοι ότι τα υψηλά κόστη μεταφοράς θα φέρουν νέες ανατιμήσεις στην αγορά.
ΑΓΟΡΕΣ

Ποια είναι τα σενάρια ανάφλεξης το 2024 στη διεθνή αγορά εμπορευμάτων

Πολεμικά γεγονότα, ακραίες κλιματικές συνθήκες και ενδεχόμενη αύξηση της ζήτησης πέρα από το προβλεπόμενο θα μπορούσαν να επαναφέρουν σε ανοδική τροχιά τις τιμές των εμπορευμάτων φέτος, προειδοποιεί ο Economist.