ΓΔ: 1422.32 1.30% Τζίρος: 88.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Olga Kefalogianni, Tourismos

Ο. Κεφαλογιάννη: Να διευρύνουμε την τουριστική ανάπτυξη όλο τον χρόνο

Η υπουργός Τουρισμού σημείωσε πως ο εναλλακτικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για τη διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος. Δράσεις για αύξηση των τουριστικών ροών στις περιφέρειες.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ποιοι είναι οι δέκα κορυφαίοι προορισμοί για τον βιώσιμο τουρισμό

Ο βιώσιμος τουρισμός δεν αποτελεί μόδα, αλλά μία ουσιαστική στάση ζωής. Οι καλύτεροι προορισμοί, από τη Βαλένθια, που ανακηρύχθηκε Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ως την εξωτική Δομίνικα.
kefalogianni
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ασφυκτικές προθεσμίες για απορρόφηση κονδυλίων 387 εκατ. στον τουρισμό

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, χαρακτήρισε τα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης ως μια μεγάλη ευκαιρία για την αναβάθμιση υποδομών και τόνισε ότι θα απαιτηθούν μεγάλες ταχύτητες υλοποίησης.
Olga Kefalogianni, Tourismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο. Κεφαλογιάννη: Στρατηγική προτεραιότητα η ανάπτυξη του οινοτουρισμού

Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε πως πρέπει να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη του οινοτουρισμού και προβολή των δρόμων του κρασιού. Στόχος να αναδειχθούν οι περιοχές που διαθέτουν αμπελώνες και οινοποιεία.
BUSINESS LIFE

Μεσολόγγι: Μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία στην Ιερή Πόλη του ελληνισμού

Το Μεσολόγγι, πέραν της τεράστιας ιστορικής βαρύτητας που κουβαλάει ως σύμβολο αντίστασης και αυταπάρνησης του ελληνισμού, είναι μια περιοχή με «κρυμμένες» ομορφιές που αξίζει να αναδειχτούν σε όλο το εύρος τους.
BUSINESS LIFE

Αρκαδική Ριβιέρα: Γνωριμία με την ιστορική περιοχή της Κυνουρίας

Βόρεια και Νότια Κυνουρία, Τυρός, παράλιο Άστρος, Λεωνίδιο, Άγιος Πέτρος, Πλάτανος και πολλά ακόμη χωριά συνθέτουν έναν από τους πλέον ανερχόμενους εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας και όχι μόνο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 30% των αφίξεων ξένων αυτοκινούμενων τροχόσπιτων στη Β. Ελλάδα

Η Ελλάδα φιλοξενεί ελάχιστα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα χάνοντας πολύτιμα κεφάλαια από τον περιοδεύοντα τουρισμό καθώς δεν διαθέτει επίσημα camper stop ενώ στην Ευρώπη υπάρχουν περίπου 20.000.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλο και πιο δημοφιλής ο κατασκηνωτικός τουρισμός στη χώρα μας

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 300 κάμπινγκ και αυτό μεταφράζεται σε σχεδόν 22.000 θέσεις συνολικά. Παρά το γεγονός ότι ο Μάιος λόγω των καιρικών συνθηκών κυρίως, δεν ήταν ένας αποδοτικός μήνας, η κίνηση άρχισε σταδιακά να επανακάμπτει.