ΓΔ: 904.09 0.09% Τζίρος: 65.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΝΔΥΣΗ

Endysi, Rouxa, Lianiki

Άνοδος 20% για τις εξαγωγές ελληνικών ρούχων, ανήλθαν στα 852 εκατ.

Οι εγχώριες λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων, κατέγραψαν άνοδο 23,9% στο εννεάμηνο φέτος, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος και ανήλθαν σε 1,85 δισ. ευρώ, με την μεγαλύτερη αύξηση να καταγράφεται το πρώτο τρίμηνο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διευκρινίσεις για δημοσίευμα σχετικά με την ελληνική Boss Shoes

Oι εταιρίες συνυπήρχαν στον χώρο της υπόδησης από το 2003 έως και το 2019, οπότε μετά από δικαστική διαμάχη και με απόφαση Αρείου Πάγου, επιτρέπεται η παραγωγή, προβολή και διανομή μόνο των υποδημάτων με το σήμα BOSS της Boss Shoes A.E.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δυναμική ανάκαμψη για την Shop & Trade με υπερδιπλάσια κερδοφορία

Ανέκτησε το χαμένο έδαφος από την πανδημία η Shop & Trade μέσα στο 2021 και ενδυνάμωσε την παρουσία της στην εγχώρια αγορά της λιανικής. Συνεχίζεται η ανάπτυξη το 2022 με έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Endysi, Rouxa, Lianiki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έντονες προκλήσεις για τον κλάδο ένδυσης λόγω ενεργειακής κρίσης

Oι επιχειρηματίες του χώρου της κλωστοϋφαντουργίας αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος σε συνδυασμό με το περιορισμένο εισόδημα των καταναλωτών. «Φάρμακο» η αύξηση των εξαγωγών του κλάδου.
esg
ESG

Δεν πιστεύουν οι καταναλωτές τη στροφή σε «πράσινα» καλλυντικά

Επτά στους 10 ερωτηθέντες σε έρευνα λένε ότι δεν κατανοούν τι ακριβώς προϋποθέτει ο χαρακτηρισμός ενός προϊόντος ως «φιλικού προς το περιβάλλον», ενώ έξι στους δέκα δεν εμπιστεύονται τους ισχυρισμούς για «πράσινα» καλλυντικά.
mango stores-emporio
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κερδίζει έδαφος στην ελληνική αγορά η ισπανική αλυσίδα Mango

Αναμένεται αύξηση πωλήσεων 5% φέτος από τον master franchisee για την Ελλάδα, ενώ η θυγατρική της Mango πέτυχε αύξηση τζίρου 32% το 2021. Ο ισπανικός όμιλος επεκτείνεται διεθνώς με καταστήματα σε Γαλλία, ΗΠΑ, Βρετανία και Ιταλία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έως 100 ευρώ θα φτάσουν οι αγορές για μόδα στη φετινή Black Friday

Μόλις ένας στους τέσσερις καταναλωτές προβληματίζονται για το αν θα πραγματοποιήσουν αγορές. Το 72% των Ελλήνων αναμένεται να αποφύγει τα φυσικά καταστήματα κατά την διάρκεια των μεγάλων εκπτωτικών περιόδων.
Endysi, Rouxa, Lianiki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήθηκαν κατά 21,5% οι πωλήσεις του ευρωπαϊκού κλάδου ένδυσης

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕΕ όλοι οι οικονομικοί δείκτες έχουν καταγράψει βελτίωση με τις εξαγωγές για το σύνολο της ευρωπαϊκής αλυσίδας ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας να ανέρχονται το πρώτο εξάμηνο του 2022 στα 31.7 δισ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενισχύουν το εξωστρεφές προφίλ τους οι ελληνικές επιχειρήσεις ένδυσης

Η εγχώρια κατανάλωση ενδυμάτων σημείωσε μικρή υποχώρηση τον Ιούλιο, αλλά συνολικά το επτάμηνο οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων ενισχύθηκαν κατά 26,7% συγκριτικά με πέρσι. Επιτυχημένες συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις.