ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τρεις κινήσεις των Αμερικανών στη σκακιέρα του φυσικού αερίου

Αμερικανικές εταιρείες, με την υποστήριξη της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας DFC, «φλερτάρουν» τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, το λιμάνι Αλεξανδρούπολης και την αποθήκη φυσικού αερίου στην Καβάλα.
DEI-xreoseis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για το Αγροτικό τιμολόγιο

Η ΔΕΗ καλεί τους αγρότες να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους, ειδικά εκείνους που έχουν διακόψει την αγροτική τους δραστηριότητα και συνεχίζουν παράτυπα να απολαμβάνουν τα προνόμια του αγροτικού τιμολογίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα πλεονεκτήματα του Ομίλου Μυτιληναίος για ανθεκτικά μεγέθη στην κρίση

Τη διαφοροποίηση δραστηριοτήτων, το ανταγωνιστικό κόστος παραγωγής του Τομέας Μεταλλουργίας και τα αμυντικά χαρακτηριστικά του Τομέα Ενέργειας - Φυσικού Αερίου υπογραμμίζει ανάλυση στο seekingalpha.com.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θωμάς: Επενδύσεις 8 δισ. για δράσεις ενεργειακής εξοικονόμησης την επόμενη 10ετία

Ο κ. Θωμάς σημείωσε ότι προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για ενεργειακή αναβάθμιση του 12-15% των κτιρίων έως το 2030 (περί τα 600.000 κτίρια), θα απαιτηθούν επενδύσεις της τάξης των 8 δις. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λειτουργικά κέρδη 1 δισ. ευρώ θα έχει η ΔΕΗ ως το 2024

Ο κ. Στάσσης τόνισε ότι οι τρεις πυλώνες στη στρατηγική της ΔΕΗ είναι «η εφαρμογή του “Green Deal” στην παραγωγή, η ψηφιοποίηση και βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας και η τοποθέτηση του πελάτη στο επίκεντρο».
ELPE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΠΕ: Σταδιακή ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων μετά το lockdown

Ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων Ανδρέας Σιάμισιης τόνισε ότι η εταιρεία κατάφερε να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις από την κρίση του κορονοϊού, παρουσιάζοντας θετικά αποτελέσματα στο α' τρίμηνο.
DEH_HQ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναβολή από τη ΔΕΗ σε πληρωμές δανείου, πώληση καθυστερούμενων οφειλών

Πώληση τιτλοποιημένων ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών στη JPMorgan, αναβολή καταβολής δόσεων κοινοπρακτικού δανείου και συμφωνία με Optima Bank για νέο ομολογιακό δάνειο, αποφάσισε η διοίκηση της ΔΕΗ.