ΓΔ: 1424.77 1.21% Τζίρος: 176.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Helleniq Energy, ELPE

ΕΛΠΕ: Μείωση κερδών κατά 40%, αλλά διανέμει 275 εκατ. στους μετόχους

Μετά το εξαιρετικό 2022, το 2023 καταγράφηκε «προσγείωση» της κερδοφορίας. Ο όμιλος θα μοιράσει συνολικό μέρισμα 0,90 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή 275 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας τη μερισματική απόδοση της μετοχής στο 12%.
Artificial Intelligence, Texniti Noimosini
ΔΙΕΘΝΗ

Bain & Company: Μείωση 15% στις συγχωνεύσεις και εξαγορές στη διεθνή αγορά

Μόνο το 16% των επαγγελματιών στον τομέα των συγχωνεύσεων και των εξαγορών εφαρμόζει επί του παρόντος παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη για τις διαδικασίες των συμφωνιών, το 80% αναμένει ότι θα το κάνει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεύμα από τα φρένα στα τρένα του μετρό για την εξοικονόμηση ενέργειας

Έργο 5,17 εκατ. ευρώ από τη ΣΤΑΣΥ για την παραγωγή ενέργειας από την πέδηση των συρμών. Στόχος, η συγκράτηση του ενεργειακού κόστους, που εκτινάχτηκε στα ύψη το 2022 και αναμένεται να ισορροπήσει στα 30 εκατ. ετησίως.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (17/02-23/02)

Η αναζήτηση προσωπικού στο Μετρό Θεσσαλονίκης, η επιστροφή των τιμών του ρεύματος στο 2021 και οι αναταράξεις σε τράπεζες - servicers από τον νέο Ποινικό Κώδικα ήταν ανάμεσα στα δημοφιλέστερα θέματα του BD.
businessdaily-DEI-DEH
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση ή συμφωνία για εξαγορά της Nova

Η ΔΕΗ συνεχίζει την υλοποίηση του πλάνου της για την ανάπτυξη ενός εθνικού δικτύου οπτικών ινών, μέσω της υφιστάμενης υποδομής του Δικτύου Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, τονίζει η εταιρεία.
energeia_revma
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέοι ενεργειακοί διάδρομοι στα Βαλκάνια με επίκεντρο την χώρα μας

Η ενεργειακή αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης η οποία αναδιαμορφώνεται με γνώμονα κυρίως δύο παράγοντες: την μετάβαση σε λιγότερο ρυπογόνο ενεργειακό μείγμα και την μείωση της παρουσίας του ρωσικού φυσικού αερίου στην περιοχή.