ΓΔ: 1270.35 -0.39% Τζίρος: 95.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΝΦΙΑ

Akinita, Real Estate, Athens, Athina
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Τελευταία ευκαιρία ως τις 31 Ιουλίου για να... ξεφουσκώσει ο ΕΝΦΙΑ

Οι φορολογούμενοι μπορούν να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στο Ε9 για να αποφύγουν αδικαιολόγητες επιβαρύνσεις από τον ΕΝΦΙΑ. Λήγει και η προθεσμία για να δηλωθεί λύση συμβολαίων μίσθωσης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο «κόφτης» στην έκπτωση του ΕΝΦΙΑ, το νέο αφορολόγητο και οι μισθοί

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις που ορίζονται στο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ. Πόσο ωφελούνται οι μισθωτοί από το νέο αφορολόγητο όριο. Οι αυξήσεις των μισθών στο Δημόσιο. Πώς θα δοθεί το Market Pass.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με «φθηνά» συμβόλαια ασφάλισης δεν θα δίνεται έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ

Ελάχιστο ύψος ασφαλίστρου ανάλογα με την αντικειμενική αξία της κατοικίας θα καθιερώσει το υπουργείο Οικονομικών για να μην παίρνουν έκπτωση ΕΝΦΙΑ επιτήδειοι με συμβόλαια χαμηλού κόστους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα μέτρα της διετίας για μείωση φόρων, αύξηση μισθών και επιδόματα

Στο πολυνομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών ενσωματώνονται όλα τα μέτρα για το τρέχον έτος και το 2024, μεταξύ των οποίων τα δύο νέα "pass", η αύξηση αφορολόγητου ορίου για οικογένειες και το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο φοροελαφρύνσεις και αύξηση μισθών στο Δημόσιο με νέο πολυνομοσχέδιο

Αύξηση 1.000 ευρώ στο αφορολόγητο για τα παιδιά, «ψαλίδι» στον ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένες κατοικίες, νέο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων και αύξηση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος μεταξύ των μέτρων που πάνε στη Βουλή.
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Τελευταία ευκαιρία για δήλωση μισθώσεων και για διόρθωση λαθών στο Ε9

Ως τις 30 Ιουνίου μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να δηλώσουν «ξεχασμένες» συμφωνίες μισθώσεων και υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση ακινήτων για να μην επιβαρυνθούν αδικαιολόγητα με ΕΝΦΙΑ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σαρρηγεωργίου: Οι επόμενες μεγάλες προκλήσεις στον κλάδο ασφαλειών

Οι ασφαλιστικές εταιρείες στηρίζουν την έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για την ασφάλιση κατοικιών που πρότεινε η ΝΔ. «Μας εξέπληξε γιατί τα υπόλοιπα κόμματα δεν υποστήριξαν το μέτρο», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ.
Akinita, Real Estate, Athens, Athina
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απλά και γρήγορα η μεταβίβαση ακινήτων με έξι παρεμβάσεις από την ΑΑΔΕ

Απλοποιείται, μεταξύ άλλων, η έκδοση του πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ, καταργείται το πιστοποιητικό μη οφειλής από δωρεές - κληρονομιές. Λιγότερα δικαιολογητικά για βεβαίωση ΤΑΠ και αυτόματη συμπλήρωση Ε9.
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Σήμερα λήγει η προθεσμία για δικαιολογητικά

Όσοι δεν καταθέσουν τα δικαιολογητικά ή διαπιστωθεί ότι δεν τήρησαν τις προϋποθέσεις θα πρέπει να εξοφλήσουν σε μία δόση και εντόκως ολόκληρο το ποσό της κρατικής ενίσχυσης ως τις 30 Ιουνίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η εφορία μπαίνει... στα κινητά μας: Τι προσφέρει η νέα εφαρμογή

Πλήρη εικόνα των φορολογικών υποχρεώσεων, προειδοποιήσεις για έγκαιρη πληρωμή και δυνατότητα εξόφλησης μέσω κάρτας από το κινητό θα δίνει η νέα εφαρμογή για smartphones που έχει δημιουργήσει η ΑΑΔΕ.
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Τι πρέπει να ελέγξουν οι φορολογούμενοι πριν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ

Στις 31 Μαΐου εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης από τις δέκα δόσεις και οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να ελέγξουν προσεκτικά τα στοιχεία τους για να εντοπίσουν λάθη και να κάνουν διορθώσεις.