ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

Η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας κυρίαρχο θέμα στα φετινά «Ποσειδώνια»

Στελέχη της αγοράς ανέφεραν ότι το κόστος εναλλακτικών καυσίμων θα εξακολουθεί να είναι πιθανότατα δύο ή τρεις φορές μεγαλύτερο συγκριτικά με τα ποσά που καταβάλλουν σήμερα οι ναυτιλιακές εταιρείες για τα συμβατικά καύσιμα.
businessdaily-Travlou-Melina-Efoplistes
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραυλού: Η ναυτιλία θα πρέπει να αντιμετωπίσει ενωμένη τις προκλήσεις

Η πρόεδρος της Ένωσης των Ελλήνων Εφοπλιστών τόνισε ότι η ναυτιλία είναι ο επιχειρηματικός κλάδος που προάγει τη σύνδεση, την ανάπτυξη, τη βιωσιμότητά του, ενώ ενώνει ταυτόχρονα όλο τον κόσμο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελέγχουν πάνω από το 20% του παγκόσμιου στόλου οι Έλληνες εφοπλιστές

«Η Ναυτιλία των Ελλήνων συνεχίζει να δημιουργεί, να εξελίσσεται, να επενδύει, να ηγείται, με πίστη και τιμή στη ναυτοσύνη μας και τη ναυτιλιακή μας παράδοση», τονίζει η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αν. Λαιμός: Οι Έλληνες εφοπλιστές κατέχουν το 20% του παγκόσμιου στόλου

Ο κ. Λαιμός σημείωσε ότι υπάρχει ποικιλία εφοπλιστών στο κάδρο, τόσο μικροί, όσο και μεγάλοι ιδιοκτήτες, άλλοι με παραδοσιακούς πόρους χρηματοδότησης, άλλοι που βασίζονται σε ομόλογα, άλλοι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο.
Enosi Ellinon Efopliston, Melina Travlou, Melina Traulou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ. Τραυλού: Έλληνες και Γερμανοί εφοπλιστές συνενώνουμε τις δυνάμεις μας

Tον ρόλο της ναυτιλίας στην οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης και στην ενεργειακή της θωράκιση υπογράμμισε, ο γενικός γραμματέας της ένωσης Ευρωπαίων εφοπλιστών (ECSA), Σωτήρης Ράπτης.
Enosi Ellinon Efopliston, Melina Travlou, Melina Traulou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ. Τραυλού: Τροφοδότης συναλλάγματος και θέσεων εργασίας η ελληνική ναυτιλία

Στον κομβικό ρόλο της ναυτιλίας σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, τονίζοντας ότι «το 90% του παγκοσμίου εμπορίου διακινείται δια θαλάσσης, 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών έδωσε 100 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές

Η χορήγηση των 100 υποτροφιών αποτελεί το πιο διευρυμένο πρόγραμμα υποτροφιών στην ιστορία της Ένωσης και αποτυπώνει έμπρακτα πως η ελληνική ναυτιλία και η ελληνική κοινωνία είναι πάντα μαζί.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ. Τραυλού: Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είπε ότι εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, προέρχονται από τις επενδύσεις τόσο στην ναυτιλία, όσο και σε άλλους κλάδους της εθνικής οικονομίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο: Πρόταση για ταμείο μετάβασης σε καθαρότερα καύσιμα

Τα έσοδα του Ταμείου, σύμφωνα με το «International Chamber of Shipping» (ICS), θα προέρχονται από την υποχρεωτική συνεισφορά των πλοίων άνω των 5.000 gt , ανά τόνο διοξειδίου του άνθρακα που παράγεται.