ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Η δεύτερη ευκαιρία για επίδομα θέρμανσης: Πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις

Η πλατφόρμα myΘέρμανση θα μείνει ανοιχτή έως και τις 13 Ιανουαρίου 2023 για όσους δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αίτηση έως τις 9 Δεκεμβρίου 2022. Το επίδομα φέτος κυμαίνεται από 100 έως 1.600 ευρώ. Τι γίνεται με τις πληρωμές.
oil-thermansi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι παραγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης

Η μέση τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφωνόταν στα 1,128 ευρώ/λίτρο, συμπεριλαμβανομένων τόσο της κρατικής επιδότησης των 25 λεπτών/λίτρο, όσο και της έκπτωσης των 7,5 λεπτών (μαζί με ΦΠΑ) που δίνουν τα διυλιστήρια.
staikouras, oikonomia, ypoyrgeio oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες παρεμβάσεις υπέρ των πολιτών από Σταϊκούρα

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι μέχρι αύριο θα έχουν καταβληθεί 700 εκατ. μέσω της έκτακτης ενίσχυσης των 250 ευρώ, ενώ θα πιστωθεί και το επίδομα θέρμανσης. Στην τελική ευθεία μπαίνει το market pass.
oil-thermansi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βενζινοπώλες: Να διατηρηθεί η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία

Με επιστολή της προς την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος ζητά να τη διατήρηση της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης 0,20 ευρώ ανά λίτρο μέχρι τη λήξη της περιόδου διάθεσης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Παρατείνεται ένα τρίμηνο η επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης

Η ενίσχυση στην αντλία θα υποχωρήσει στα 15 λεπτά το λίτρο και οφείλεται στην μεγάλη πτώση της τιμής του πετρελαίου, ενώ τα ακριβή ποσά τα οποία που θα ισχύσουν από την Πρωτοχρονιά θα οριστούν με υπουργική απόφαση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Πάνω από 940.000 οι αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του φετινού επιδόματος θέρμανσης έχουν διευρυνθεί και υπενθύμισε ότι οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν την ενίσχυση σε τρεις δόσεις.
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Τα μυστικά του επιδόματος θέρμανσης σε 21 ερωτήσεις και απαντήσεις

Αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο τα νοικοκυριά που θα υποβάλουν αίτηση, μέχρι στιγμής οι αιτήσεις υπερβαίνουν τις 800.000. Αναλυτικός οδηγός από την ΑΑΔΕ για τους όρους και τις διαδικασίες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτη φθηνότερη η Ελλάδα στην Ευρώπη σε τιμή πετρελαίου θέρμανσης

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο της Κομισιόν πιο φθηνές από την Ελλάδα είναι μόνο η Μάλτα, η Ιρλανδία, το Βέλγιο, η Λιθουανία, και το Λουξεμβούργο. «Κλειδί» για την επίδοση αυτή, αποτελεί η επιδότηση στην αντλία και οι εκπτώσεις των εταιρειών.
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ποιοι και πώς παίρνουν το επίδομα θέρμανσης: Σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση

Στα 350 ευρώ ορίζεται το βασικό επίδομα, στα 700 για όσους αλλάξουν από φυσικό αέριο σε άλλο καύσιμο. Ανώτατο εισοδηματικό όριο τα 16.000 ευρώ για άγαμους, 24.000 για έγγαμους. Ολόκληρη η υπουργική απόφαση.
staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Την επόμενη εβδομάδα οι όροι για το επίδομα θέρμανσης

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης που είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει και τρίτος κύκλος για το Fuel Pass.