ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πανδημία ανέκοψε την επέλαση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Το 2019 οι Ελληνίδες μπήκαν για τα καλά στον επιχειρηματικό στίβο σημειώνοντας τα μεγαλύτερα ποσοστά διαχρονικά. Η πανδημία ωστόσο θύμισε σε όλους ότι δεν έχουμε τελειώσει με τις παραδοσιακές αντιλήψεις που θέλουν τη γυναίκα στο σπίτι.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνθηση επιχειρηματικότητας το 2019, μέτριες επιδόσεις στην καινοτομία

Αν και η ελληνική επιχειρηματικότητα είδε σημαντική ανάπτυξη το 2019 με τις γυναίκες να ξεχωρίζουν, αυτό που έλειψε σύμφωνα με την έρευνα του ΙΟΒΕ ήταν η τεχνολογική ένταση και η καινοτομία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΒ: Αισιόδοξες οι επιχειρήσεις για μικρές επιπτώσεις της πανδημίας

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η MRB για τον ΣΕΒ, οι επιχειρήσεις εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν υπάρξει. Ποιοι είναι οι παράγοντες που προκαλούν προβληματισμό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα το Επιμελητήριο Αθηνών

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σχεδιάζει δράσεις για την γυναικεία επιχειρηματικότητα το 2021 και θα υπάρξουν προγράμματα για στήριξη των μακροχρόνια ανέργων γυναικών σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αυτοματοποιημένα με ευθύνη των εταιρειών τα στοιχεία στο ΓΕΜΗ

Η σχετική δυνατότητα, προβλέπεται, ήδη, ωστόσο, τεχνικά δεν ήταν εφικτή, καθώς απαιτούνταν η έκδοση σχετικής απόφασης του υπ. Ανάπτυξης. Πρόστιμα έως 100.000 ευρώ στην περίπτωση ανάρτησης παραποιημένων στοιχείων.