ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει να αγοράσει τη Forthnet

Εντείνονται οι πληροφορίες που θέλουν τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και της Alter Ego, Βαγγέλη Μαρινάκη να εκφράζει ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Forthnet.

Εντείνονται οι πληροφορίες που θέλουν τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και της Alter Ego, Βαγγέλη Μαρινάκη να εκφράζει ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Forthnet.

Όπως αναφέρεται στην αγορά αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την απόκτηση των προς πώληση συμμετοχών και δανείων που φτάνουν σε ύψος τα 300 εκατ. ευρώ, έναντι τιμήματος που αναμένεται να φτάσει τα 45-50 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζει πως έχοντας ασκήσει τα δικαιώματα που προέκυψαν ως κάτοχοι μετατρέψιμων ομολογιών, η Τράπεζα Πειραιώς κατέχει ποσοστό 13,69%, η Εθνική Τράπεζα ποσοστό 11,01%, η Alpha Bank ποσοστό 7,69% και η Attika Bank 3,81%.

Οι τράπεζες, έχοντας αποκτήσει το σύνολο του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που εξέδωσε στο παρελθόν η εταιρεία, από το οποίο έχουν εξασκήσει μέρος του, κατέχουν ουσιαστικά τον έλεγχο της εταιρείας.

Ο δανεισμός ύψους 300 εκατ. ευρώ είχε συμφωνηθεί το 2008 με στόχο την εξαγορά της πλατφόρμας της Nova από την εισηγμένη εταιρία στο Χ.Α, Forthnet. Με δύο διαδοχικές μετατροπές μέρους του Ομολογιακού Δανείου οι τράπεζες ελέγχουν σήμερα το 36,2% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

Από τα τέλη του 2016, οι τράπεζες έχουν ξεκινήσει διαδικασία εύρεσης επενδυτή, προσλαμβάνοντας ως σύμβουλο τους την επενδυτική τράπεζα Nomura, με τις μέχρι στιγμής αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τα σχήματα Vodafone/WIND ΚΑΙ ΑΝΤ1/Blackstone να είναι ατελέσφορες.

Παράλληλα οι τράπεζες είχαν απορρίψει αρκετούς ενδιαφερόμενους αλλά και δύο συγκεκριμένες προτάσεις από δύο μεγάλα επενδυτικά funds, επειδή ήταν εκτός της διαδικασίας Nomura, όπως είναι όμως και η πρόταση της AlterEgo. Αν κλείσει το deal ο Μαρινάκης θα έχει το σύνολο των δανείων και περίπου το 32% με 33% των μετοχών της Forthnet.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

United Group: Αυξημένη κερδοφορία για την μητρική της Forthnet

H Forthnet δημιούργησε το 14% των εσόδων του ομίλου. Η είσοδος της United Group στην Κροατία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα αύξησε τη συνολική αγορά που εξυπηρετεί η Εταιρεία περίπου στους 40 εκατομμύρια ανθρώπους.
forthnet, nova
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Forthnet: Η πρωτοπόρος στο ίντερνετ φεύγει από το ταμπλό του ΧΑ

Η ιστορία της πιο επιτυχημένης εταιρείας που γεννήθηκε στον πανεπιστημιακό χώρο, έγινε πρωτοπόρος στο διαδίκτυο, έφτασε στο χείλος της κατάρρευσης, εξαγοράστηκε και τώρα φεύγει από το ΧΑ ύστερα από 21 χρόνια.