bd-sprite
Φώτο: Shutterstock

Ο Andreas Borgeas, CEO του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Αιγύπτου

Ο νέος CEO θα ηγηθεί των πρωτοβουλιών για την προώθηση της διεθνούς κοινοπραξίας, σε συνεργασία με τις ηγεσίες από Ελλάδα, Αίγυπτο και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο δυναμικό του ομίλου EUNICE εντάσσεται ο Andreas Borgeas, πρώην μέλος της Γερουσίας στη πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ως Διευθύνων Σύμβουλος του Greece-Africa Power (GAP), το διακρατικό έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας - Αιγύπτου.

«Από τη νέα του θέση, ο κ. Borgeas θα ηγηθεί των πρωτοβουλιών για την προώθηση της διεθνούς κοινοπραξίας, σε συνεργασία με τις ηγεσίες από Ελλάδα, Αίγυπτο και Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ των δύο ηπείρων, Ευρώπης και Αφρικής», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Borgeas, δήλωσε: «Αποτελεί για εμένα ιδιαίτερη τιμή η συστράτευσή μου σε ένα έργο ζωτικής σημασίας για τα ελληνικά συμφέροντα, που αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού ηγέτη και κόμβου στην Ν/Α Μεσόγειο και στην Ευρώπη, με μια ομάδα που αποτελείται από καταξιωμένα στελέχη με μακρά εμπειρία και υψηλή τεχνική κατάρτιση. H Ελλάδα αποκτά έναν μοναδικό ρόλο για την προάσπιση της ενεργειακής αυτονομίας και ασφάλειας της Ευρώπης. Πιστεύω βαθύτατα ότι τώρα είναι η στιγμή της Ελλάδας!»

Ο Γιώργος Καλαβρουζιώτης Δ/νων Σύμβουλος του Ομίλου Eunice και Πρόεδρος του GAP, είπε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο γερουσιαστής Andreas Borgeas θα ηγηθεί της ομάδας του GAP. Για εμάς, η άνθιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων τα τελευταία χρόνια αποτελεί μια σημαντική αφετηρία για την περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, σε τομείς όπως η ενέργεια. Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας- Αιγύπτου, συγκεντρώνει ισχυρή υποστήριξη και από τις δύο πλευρές της Μεσογείου, χαρακτηρίζεται από σημαντικά πλεονεκτήματα, όσον αφορά τη κατασκευή, την γεωπολιτική αξία, την ενεργειακή αποτελεσματικότητα, την οικονομική βιωσιμότητα. Ο Γερουσιαστής Borgeas είναι ένα σπουδαίο και σημαντικό στέλεχος για την ομάδα μας και με χαρά τον καλωσορίζουμε στο όμιλο Eunice».

Εξάλλου, σε σχέση με την ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών σημειώνεται ότι ο ΑΔΜΗΕ και ο αντίστοιχος Διαχειριστής του Συστήματος της Αιγύπτου έχουν ανακοινώσει ότι το βασικό σενάριο για την υλοποίηση του έργου είναι η πρόταση GREGY- Interconnector της Elica Group (όμιλος Κοπελούζου).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Τα οφέλη της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Η ηλεκτρική διασύνδεση θα άρει την ενεργειακή απομόνωση του τελευταίου μη διασυνδεδεμένου κράτους της ΕΕ συμβάλλοντας στην επίτευξη των υψηλών στόχων που έχει θέσει  η Ένωση για διείσδυση ΑΠΕ μέχρι το 2040.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Το κόστος δικτύων αμελητέο σε σχέση με το κόστος προμήθειας ενέργειας

Ο Αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ αναφέρθηκε στο παράδειγμα ενός λογαριασμού ρεύματος 206 ευρώ, εκ των οποίων το κόστος των δικτύων του ΑΔΜΗΕ που πληρώνει ο καταναλωτής είναι 6 ευρώ.