ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:53:24 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη συμμετοχή στο 2ο κύκλο του προγράμματος «IPTO Talent» του ΑΔΜΗΕ

Πάνω από 580 αιτήσεις συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα (17 Οκτωβρίου έως 8 Νοεμβρίου), αριθμός εξαπλάσιος σε σχέση με τον προηγούμενο κύκλο του IPTO Talent.
Tarantilis-Christos-EY
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΥ: Ο Χρ. Ταραντίλης ανάμεσα στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως

H κατάταξη, που δημοσιεύεται από ομάδα καθηγητών του πανεπιστημίου, αφορά τους κορυφαίους επιστήμονες σε όλον τον κόσμο, βάσει του αντίκτυπου που σημείωσε το ερευνητικό τους έργο διεθνώς, μέχρι το 2023.
ΔΙΕΘΝΗ

Αυξάνεται το χρηματικό έπαθλο για το Νόμπελ, θα πλησιάσει το 1 εκατ.

Το χρηματικό έπαθλο έχει υποστεί αυξομειώσεις τα τελευταία χρόνια και οι αρμόδιοι για την απονομή του δήλωσαν ότι το ποσό αυξάνεται φέτος για να αποτυπώσει την ισχυρή χρηματοοικονομική θέση του Ιδρύματος.
ygeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι 12 παράγοντες κινδύνου για την άνοια και η αντιμετώπιση τους

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών και η ADI καλούν την Πολιτεία να χρηματοδοτήσει επειγόντως την έρευνα για τη μείωση του κινδύνου, την εκπαίδευση και υπηρεσίες υποστήριξης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία του Πολυτεχνείου με την Ελληνική Ένωση Χημικών Βιομηχανιών

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών ενώνουν δυνάμεις στο πεδίο της έρευνας και της καινοτομίας και ειδικότερα στους επιστημονικούς τομείς της χημείας και της βιοχημείας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Έλληνες ερευνητές προβλέπουν με δορυφόρο την εξάπλωση της ηφαιστειακής τέφρας

Όπως εξηγεί ο κ. Αμοιρίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχει έλλειψη παρατηρήσεων τρισδιάστατων πεδίων ανέμου για τη βελτίωση των προγνώσεων μεταφοράς της ηφαιστειακής τέφρας και το κενό αυτό έρχεται να καλύψει ο δορυφόρος Aeolus.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ζουζάλου: Η Δημοκρατία της Μακροζωίας και το ελιξήριο της νεότητας

Επιστήμονες και δισεκατομμυριούχοι αναζητούν τον τόπο, όπου θα μπορούν να γίνονται ανεμπόδιστα πειράματα για να ανακαλυφθεί το φάρμακο που θα σταματήσει τη γήρανση. Γράφει ο Ραφαήλ Μωυσής*.