ΓΔ: 823.09 2.35% Τζίρος: 50.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ

Epitropi Kefalaiagoras, Lazarakou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Λαζαράκου: Οι τρεις παράγοντες για ανάπτυξη της εγχώριας κεφαλαιαγοράς

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δήλωσε πως για την ανάπτυξη της εγχώριας κεφαλαιαγοράς πρέπει να ληφθεί υπόψη το φορολογικό πλαίσιο, ο σχεδιασμός νέων προϊόντων και η περαιτέρω χρήση νέων τεχνολογιών.
Παγκρήτια Τράπεζα-κατάστημα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: «Πράσινο φως» για την ΑΜΚ της Παγκρήτιας Τράπεζας

H Τράπεζα προχωρά στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου εξυγίανσης και επέκτασής της με συγχωνεύσεις και εξαγορές άλλων δικτύων, όπως είναι η Τράπεζα Χανίων και το δίκτυο στην Ελλάδα της HSBC.
Παγκρήτια Τράπεζα-κατάστημα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πράσινο φως» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένει η Παγκρήτια Τράπεζα

Συνεδριάζει σύντομα το Δ.Σ. της Επ. Κεφαλαιαγοράς για την έγκριση της ΑΜΚ της τράπεζας ύψους 100 εκατ. ευρώ. Οι αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο και το «στοίχημα» της προσέλκυσης επενδυτών.
ENEISET_Kouloridas-Athanasios
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΕΙΣΕΤ: Το βιώσιμο επιχειρείν δημιουργεί υπεραξίες για τις εισηγμένες

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝΕΙΣΕΤ) τόνισε ότι οι εισηγμένες εταιρίες έχουν συμφέρον να υιοθετήσουν κριτήρια ESG, καθώς έτσι θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καταναλωτών.
intrakat
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλ. Εξάρχου: Γιατί αγοράσαμε την Intrakat, τι είπε για δημόσια πρόταση

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Intrakat τόνισε ότι το όραμα της νέας διοίκησης είναι σε μια τριετία η εταιρεία να έχει αναδειχθεί ως η δεύτερη μεγαλύτερη στον κλάδο. Υποστήριξε πως δεν υπήρξε συντονισμός στην εξαγορά και απέκλεισε δημόσια πρόταση.
ΑΓΟΡΕΣ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκαν τα δελτία των Alpha Trust και CPLP

Η Επ. Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της Alpha Trust για τη δημόσια προσφορά έως 2.406.816 νέων μετοχών της, και της ναυτιλιακής του Β. Μαρινάκη για την εισαγωγή των 100.000 ομολογιών της με την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου.
Lianos-Lazarakou-Ypografi-Mnimoniou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και Κεφαλαιαγοράς

Οι δύο Αρχές συμφώνησαν μεταξύ άλλων, στην ανάληψη ενημερωτικών δράσεων για την προώθηση πολιτικών και στρατηγικών για την ενημέρωση των οικονομικών φορέων, σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.
ΑΓΟΡΕΣ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκe το δελτίο του ομολογιακού δανείου της Lamda

Επίσης, το ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την εισαγωγή των μετοχών της Alpha Trust στην αγορά του ΧΑ καθώς και τη διαγραφή των μετοχών της ΝΙΚΑΣ και Καραμολέγκος από το ταμπλό έπειτα από αίτημα των εταιρειών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι τράπεζες έχουν καθοριστικό ρόλο για τη μετάβαση στη βιώσιμη ανάπτυξη

Θα απαιτηθούν ετησίως τουλάχιστον 7 τρισ. δολάρια έως το 2030 για να επιτευχθούν οι στόχοι της Συμφωνίας του Παρισιού, τόνισε ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου.