ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΡΓΑ

Πώς επιστρέφει στο Δημόσιο η Αττική Οδός, τα σενάρια για τις επεκτάσεις

Σε μεταβατικό στάδιο η λειτουργία του οδικού άξονα πριν περάσει στον νέο παραχωρησιούχο. Έρχονται στο προσκήνιο οι πρότυπες προτάσεις για τις επεκτάσεις του αυτοκινητόδρομου, ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δύο στρατηγικές συμφωνίες για τη νέα γενιά έργων ανακοινώνει η Dimand

Θα πρόκειται για νέα συμβόλαια μειωμένου ρίσκου με εξασφαλισμένο τον μισθωτή και τον αγοραστή από νωρίς. Ενίσχυση ρευστότητας 100 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 35 εκατ, ευρώ από την πώληση πέντε έργων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έργα ύψους 2.330.279,90 σε πέντε νησιά από το Ταμείο Αλληλεγγύης

Το συνολικό ετήσιο πρόγραμμα του Ταμείου Αλληλεγγύης ανέρχεται σε 25 εκ. ευρώ. Με τη συγκεκριμένη απόφαση επιδοτείται, για πρώτη φορά, ο δήμος Γαύδου, ο μικρότερος δήμος της Ελλάδας στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης.
businessdaily-Skertsos-Akis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την νέα ψηφιακή πλατφόρμα για την πρόοδο των έργων παρουσίασε ο Σκέρτσος

«Πρόκειται για τη δυνατότητα ενημέρωσης για όλα τα έργα, μικρών, μεσαίων και άλλων που υλοποιούνται σε κάθε δήμο, σε κάθε, νομό, σε κάθε περιφέρεια της χώρας», είπε ο κ. Σκέρτσος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ι. Μάργαρης (ΑΔΜΗΕ): Πρόκληση η εξεύρεση εξειδικευμένου προσωπικού

«Προσπαθούμε να αλλάξουμε διαδικασίες, κουλτούρες και κανόνες στο εσωτερικό της εταιρείας σε θέματα αξιοκρατίας και στο πως γίνεται η επιλογή των στελεχών του Διαχειριστή» ανέφερε ο κ. Μάργαρης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστολή της λειτουργίας του ΣτΕ για επισκευές στο Αρσάκειο Μέγαρο

Οι επισκευές στο Αρσάκειο Μέγαρο όπως είχε γνωστοποιήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ήταν αρχικού προϋπολογισμού 13,2 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από εμπόδιο σε εμπόδιο ο ΒΟΑΚ: Σε κίνδυνο πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης

Οι καθυστερήσεις συνεχίζονται στο έργο του ΒΟΑΚ θέτοντας εν αμφιβόλω τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 427 εκατ. ευρώ. Η αναβολή της εκδίκασης των προσφυγών στο ΣτΕ στέλνει τις υπογραφές για το 2025.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του οδικού δικτύου Περαίας - Ν. Μηχανιώνας

Παράλληλα, έγινε μεταξύ άλλων πλήρης καθαρισμός των αγωγών αποχέτευσης και των φρεατίων υδροσυλλογής από φερτές ύλες και αντικείμενα και κατασκευή τάφρου για την καλύτερη απορροή των ομβρίων από το οδόστρωμα.