ΓΔ: 1195.33 -1.16% Τζίρος: 33.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:41:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΡΓΑΣΙΑ

Αντιπαράθεση Αδ. Γεωργιάδη με Θ. Παφίλη για απεργίες και εργασιακά

Ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για «τυραννία του ΚΚΕ» σημειώνοντας πως το νομοσχέδιο θα βάλει τέλος σε φαινόμενα εμπόδισης εργασίας. Τα βέλη του προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της εργασίας με τις τοποθετήσεις των υπόλοιπων βουλευτών που είναι στον κατάλογο ομιλητών και στη συνέχεια θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βορίδης: Ευνοϊκό για τους εργαζόμενους το νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας

Ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για κομματικά υποκινούμενες απεργίες, σημειώνοντας ότι σε κάποια επαγγέλματα υπάρχει έλλειψη εργαζομένων και η αυξημένη ζήτηση για εργασία οδηγεί σε αύξηση μισθών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Huawei: Ανάγκη για δράσεις που θα επιταχύνουν τη ψηφιοποίηση της εργασίας

Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε από την κινεζική εταιρεία, επισημαίνεται η ανάγκη να προσαρμόσουν οι επιχειρήσεις τις στρατηγικές τους ώστε να αξιοποιηθούν οι δεξιότητες που έχουν αποκτήσει οι εργαζόμενοι από την τεχνολογία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχώρησαν κατά 5% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στη χώρα τον Αύγουστο

Σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία ο μεγαλύτερος αριθμός εγγεγραμμένων, με ποσοστό 36,3% και 20% αντίστοιχα. Σε 144.420 άτομα ανέρχονται οι επιδοτούμενοι άνεργοι σημειώνοντας αύξηση 13,6% σε σχέση με τον Ιούλιο.
Manpower
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ManpowerGroup: Ποιες είναι οι δεξιότητες που αναζητούν οι εργοδότες

Τα στοιχεία που αναζητούν περισσότερο οι εργοδότες στους υποψηφίους είναι ομαδικότητα, υπευθυνότητα και αξιοπιστία, κριτική σκέψη και ανάλυση, επίλυση προβλημάτων και ανάληψη πρωτοβουλιών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θετικές οι προοπτικές για την ελληνική αγορά εργασίας στο δ' τρίμηνο

Σύμφωνα με έρευνα της ManpowerGroup, σταθεροποιείται ο θετικός ρυθμός προσλήψεων με μια στις τρεις επιχειρήσεις να αναμένει αύξηση των απασχολούμενων. Δυσκολία στην εύρεση ταλέντων στον κλάδο ΙΤ, ενώ η Πληροφορικής είναι ο ισχυρότερος κλάδος.
Korkidis-EBEP
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κορκίδης: Απαραίτητη η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ υπογράμμισε ότι η μεταρρυθμιστική επιτάχυνση είναι αναγκαία ενόψει και της επίτευξης της επενδυτικής βαθμίδας και πρέπει να αφήσει πίσω τις στρεβλώσεις και ιδεοληψίες του παρελθόντος.
ypologistis-ergasia-matia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Σήμα κινδύνου» για την ψυχική υγεία των εργαζομένων στην Ελλάδα

Σύμφωνα με έρευνα της ΕΥ υψηλά ποσοστά κατάθλιψης καταγράφονται στους εργαζομένους στη χώρα μας ενώ αρκετά εκτεταμένα είναι και τα συμπτώματα που σχετίζονται με το άγχος και αυξημένες είναι και οι εκδηλώσεις θυμού.