ΕΡΓΑΣΙΑ

Μόνο ένα στα δέκα μέλη διοίκησης στις εισηγμένες είναι γυναίκες

Νομοθετημένος, πλέον, ο στόχος για αύξηση συμμετοχής στα διοικητικά συμβούλια στο 25%. Γιατί οι γυναίκες μένουν μακριά από την ισότητα στο χώρο των επιχειρήσεων. Τι δηλώνει η Αρετή Γεωργιλή από τη «Lean in Ηellas».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΒ: Απόλυτα αναγκαία η συνεχής κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού 

Βάσει των στοιχείων που υπάρχουν για την Ευρώπη περί των 94 εκατ. εργαζομένων, δηλαδή το 40% του εργατικού δυναμικού, θα πρέπει να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους. Πού βρίσκεται η Ελλάδα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Αχτσιόγλου: Η ΝΔ αμφισβητεί την ίδια την έννοια της μισθωτής εργασίας

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση πως έχει προχωρήσει σε αναιμικές παρεμβάσεις για την στήριξη των επιχειρήσεων, ενώ πλήττει βάναυσα και τα εργασιακά δικαιώματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αccenture: Έξι «κλειδιά» για να αυξηθεί η απόδοση των εργαζομένων

Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης και η εκπλήρωση των βασικών αναγκών των εργαζομένων συμβάλλουν στην αύξηση της επιχειρηματικής απόδοσης, ακόμη και σε περιόδους περιορισμένης οικονομικής ανάπτυξης συμπεραίνει έρευνα της Accenture.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τρέχει» από σήμερα το πρόγραμμα για 100.000 νέες θέσεις εργασίας

Πλήρη επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και πρόσθετη επιδότηση 200 ευρώ το μήνα για μακροχρόνια ανέργους, προσφέρει το κράτος για όλες τις νέες προσλήψεις. Αιτήσεις στο σύστημα «Εργάνη».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση για υποβολή των ΑΠΔ Ιουνίου - Αυγούστου για το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Έως τις 9 Οκτωβρίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των ΑΠΔ. Η παράταση δίδεται μετά από αιτήματα προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητες αλλαγές στις μηχανογραφικές εφαρμογές των λογιστηρίων για την υποστήριξη των νέων ρυθμίσεων.