ΓΔ: 1027.47 0.71% Τζίρος: 106.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Apasxolisi, Ergasia, Job, Employment

Ολοκληρώθηκε η κωδικοποίηση του ατομικού εργατικού δικαίου

H κωδικοποίηση πραγματοποιήθηκε για την διευκόλυνση τόσο των άμεσα ενδιαφερομένων εργαζομένων και εργοδοτών όσο και των δικηγόρων, δικαστών, νομικών επιστημόνων, συνδικαλιστών κ.ά., που ασχολούνται με τα ζητήματα της εργασίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας υπέγραψαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Μετά από δυο χρόνια διαπραγματεύσεων και έντονων διαβουλεύσεων, η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του ΟΑΣΘ θα έχει ισχύ έως το τέλος του 2023.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιγότεροι κατά 2,5% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούνιο του 2022

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανέρχεται σε 921.647 άτομα έναντι 948.722 τον περυσινό Ιούνιο. Σε 6.941 ανέρχονται οι άνεργοι που δεν αναζητούν εργασία.
gynaikes-isotita-ergasia-ceo
ΔΙΕΘΝΗ

Το τεράστιο χάσμα ανδρών - γυναικών στον κόσμο των επιχειρήσεων

Μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο να καλυφθεί το ένα τρίτο των θέσεων στα διοικητικά συμβούλια από γυναίκες. Μελέτη δείχνει ότι θα χρειαστούν σχεδόν τρεις αιώνες για να γεφυρωθεί το χάσμα των δύο φύλλων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά δίνει δύναμη στους εργαζόμενους

Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί παρέμβαση επικαιροποίησης της εργατικής νομοθεσίας που δεν έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό από το 1982, ενώ την ίδια στιγμή, επιχειρεί να αντιμετωπίσει χρόνια προβλήματα της αγοράς εργασίας