ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι θα αλλάξει για την απασχόληση σε περισσότερους από έναν εργοδότες

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, ποιες είναι οι βασικές διατάξεις. Απολύσεις χωρίς αποζημίωση εντός 12μήνου, υψηλά πρόστιμα στους εργοδότες για κόλπα με την Κάρτα Εργασίας.
Mitsotakis-Ypourgiko-Symboulio
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βροχή» νομοσχεδίων για μεταρρυθμίσεις, τι αλλάζει σε ΕΚΑΒ - εργασιακά

Σε ρυθμό αυτοδιοικητικών εκλογών η κυβέρνηση, αρχίζουν περιοδείες στελεχών στη Βόρεια Ελλάδα. Αναμόρφωση και προσλήψεις στο ΕΚΑΒ, εργασιακό νομοσχέδιο για δεύτερο εργοδότη και αδήλωτη εργασία.
ergasia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προανήγγειλε αλλαγές στη Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας ο Αδ. Γεωργιάδης

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΕΑ, το υπ. Εργασίας θα ξεκινήσει άμεσα τη διαβούλευση νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ποιες είναι οι αλλαγές που έρχονται.
ΔΙΕΘΝΗ

«Σήμα κινδύνου» για τα δικαιώματα των εργαζομένων παγκοσμίως

Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασαν οι επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Ενώσεων. Οι τεχνολογικοί κολοσσοί στην κορυφή των καταγγελιών.
ypologistis-ergasia-matia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 150 οι καταγγελίες για άσκηση βίας από τους εργοδότες το 2022

Σύμφωνα με την έκθεση της Επιθεώρησης Εργασίας το 91% των καταγγελιών αφορούν περιστατικά βίας λεκτικής, σωματικής και ηθικής ή ψυχολογικής παρενόχλησης και το υπόλοιπο 9% σε σεξουαλική́ παρενόχληση.
Apasxolisi, Ergasia, Job, Employment
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε η κωδικοποίηση του ατομικού εργατικού δικαίου

H κωδικοποίηση πραγματοποιήθηκε για την διευκόλυνση τόσο των άμεσα ενδιαφερομένων εργαζομένων και εργοδοτών όσο και των δικηγόρων, δικαστών, νομικών επιστημόνων, συνδικαλιστών κ.ά., που ασχολούνται με τα ζητήματα της εργασίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας υπέγραψαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Μετά από δυο χρόνια διαπραγματεύσεων και έντονων διαβουλεύσεων, η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του ΟΑΣΘ θα έχει ισχύ έως το τέλος του 2023.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιγότεροι κατά 2,5% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούνιο του 2022

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανέρχεται σε 921.647 άτομα έναντι 948.722 τον περυσινό Ιούνιο. Σε 6.941 ανέρχονται οι άνεργοι που δεν αναζητούν εργασία.