ΓΔ: 823.09 2.35% Τζίρος: 50.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΣΠΑ

Metrita, Xrimata, Cash, Money
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκδήλωση του ΕΣΠΑ για τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης 2021-2027 στη ΔΕΘ

Η Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης στοχεύει στην αύξηση της παραγωγής νέας γνώσης, τη διάχυση και την αποτελεσματική αξιοποίησή της, την ενσωμάτωση καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και νέων τεχνολογιών στην οικονομία.
european union-europi-europe-komision
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το ελληνικό σχέδιο 3,6 δισ. για το περιβάλλον

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γ. Τσακίρης, θα δεσμευτούν σημαντικά ποσά από το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για έργα ενεργειακής απόδοσης, προώθησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενεργειακές υποδομές.
dimas-xristos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Δήμας: Τα Κέντρα Ικανοτήτων φέρνουν εγγύτερα φορείς έρευνας και επιχειρήσεις

Ο υφυπουργός αναφέρει ότι σε σχετική δράση του ΕΣΠΑ εγκρίθηκαν 12 από τις 17 αιτήσεις χρηματοδότησης που υποβλήθηκαν και πρόκειται για νέες δομές που προέρχονται από σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο νέο ΕΣΠΑ μπαίνουν έργα αποκατάστασης του Πολεμικού Μουσείου

Ήδη έχουν δοθεί από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, άνω των 5.5 εκατ. ευρώ για έργα ενεργειακής αναβάθμισης και ψηφιοποίησης. Με τα έργα αυτά και τα έργα ανάπλασης, μέσω του νέου ΕΣΠΑ, ένα από τα χαρακτηριστικότερα μουσεία της Αττικής θα μετατραπεί «σε σύγχρονο κέντρο πολιτισμού».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέσω ΕΣΠΑ η αξιοποίηση του παλαιού ξενοδοχείου Ξενία Άρτας

Η ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 1η Αυγούστου 2022 και ημερομηνία λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2023. Η δημόσια δαπάνη της πράξης που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 11.880.000 ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα «Μεταφορές 2021-2027» με προϋπολογισμό 2,2 δισ.

Πρόκειται για το πέμπτο κατά σειρά τομεακό πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ που παίρνει το πράσινο φως, μέσα σε λίγες εβδομάδες από την ΕΕ σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη.
ypourgeio-anaptyxhs
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» το έργο «Σταθμός Συμπίεσης στην Αμπελιά»

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή Σταθμού Συμπίεσης με σκοπό να παρασχεθεί η απαραίτητη συμπιεστική ικανότητα για την ανταπόκριση στην μελλοντικά αυξημένη ζήτηση σε φυσικό αέριο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: 6 δισ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους για κοινωνική πολιτική

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μέσω του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης προωθεί ένα πακέτο δράσεων οι οποίες επικεντρώνονται στην ένταξη στην αγορά εργασίας και ειδική μέριμνα για ανέργους και γυναίκες.
kalafatis-nd
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλαφάτης: Στην πρώτη θέση του ΕΣΠΑ για την απορρόφηση πόρων η Ελλάδα

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης τον Αύγουστο η χώρα βγαίνει από την ενισχυμένη εποπτεία της ΕΕ, η ανεργία μειώνεται, οι επενδύσεις αυξάνονται και ο τουρισμός καταγράφει, με τα μέχρι στιγμής, ρεκόρ εσόδων.