ΓΔ: 1270.35 -0.39% Τζίρος: 95.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΣΠΑ

Υπερταμείο: Ζητήματα ανάπτυξης και επενδύσεων στο 1ο Growth fund Summit

Το Υπερταμείο ανιχνεύει το αύριο της επιχειρηματικότητας μέσα από ένα πρόγραμμα συζητήσεων με τη συμμετοχή κρατικών αξιωματούχων, εκπροσώπων της ελληνικής επιχειρηματικότητας, θεσμικών φορέων και εκπροσώπων της διοίκησης του Υπερταμείου και θυγατρικών του, στο Μικρό Χρηματιστήριο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκρίθηκαν τα πρώτα 5,5 εκατ. χρηματοδοτήσεων από ΕΣΠΑ για πράσινη μετάβαση

Η διαδικασία αξιολόγησης συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και σύντομα αναμένεται να αναγγελθούν και άλλες Αποφάσεις Έγκρισης Αποτελεσμάτων Αξιολόγησης Αιτήσεων Χρηματοδότησης για τη Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο επίκεντρο των χρηματοδοτήσεων η πράσινη μετάβαση της χώρας

Όπως τόνισε ο ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκος το μεγαλύτερο μέρος του νέου ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτήσει πράσινες επενδύσεις και τις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθεί η τροποποίηση του ΕΣΕΚ.
Recovery Fund, Tameio Anakampsis, EU, Evropaiki Enosi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγαλώνει το Ταμείο Ανάκαμψης κατά 5 δισ., έργα 686 εκατ. για τις ζημιές

Τον Δεκέμβριο η έγκριση για αύξηση κονδυλίων από Ecofin, συνολικά θα έλθουν στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια πόροι 55 δισ. από Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ. Ποια είναι τα έργα που χρηματοδοτούνται σε Θεσσαλία και Έβρο. Οι νέες δράσεις.
olympia forum
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα οφέλη των χρηματοδοτικών εργαλείων στις Περιφέρειες της Ελλάδας

Αυτό το ζήτημα αναλύθηκε στο πλαίσιο του Olympia Forum IV στη διάρκεια της θεματικής ενότητας με τίτλο: «RRF και ΕΣΠΑ 2021-2027 ως εργαλεία τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης: Είναι η Ελλάδα στο ύψος της πρόκλησης;»
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΣΠΑ: Ξεπέρασαν τον προϋπολογισμό οι δράσεις για την ανταγωνιστικότητα

Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν ενταχθεί αθροιστικά 37.704 έργα συνολικού προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) 11,96 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί σε ποσοστό 144% επί του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος.
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Metrita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τρέχουν» ενισχύσεις 3,9 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Μέχρι και πριν το ξέσπασμα της πανδημίας είχαν διατεθεί μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 2,76 δισ. ευρώ προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Υλοποιούνται πάνω από 26.000 επενδυτικά σχέδια αναβάθμισης επιχειρήσεων.
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τρέχει» το ΕΣΠΑ, θα προκηρυχθεί το 33% των δράσεων μέχρι τέλος του έτους

Το νέο ΕΣΠΑ θα διοχετεύσει 26,5 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία και εκτιμάται ότι μπορεί να αυξήσει το εθνικό ΑΕΠ κατά 63 δισ. ευρώ έως το 2035 και να δημιουργήσει παράλληλα 125.000 νέες θέσεις εργασίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την πρόβλεψη των ασθενειών στα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας

Το έργο PROGNOSIS στοχεύει στο να αναπτυχθεί ένα μοντέλο που θα δίνει τη δυνατότητα στις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας να γνωρίζουν πότε πρέπει να παρέμβουν για αποτραπούν ασθένειες στα εκτρεφόμενα ψάρια.