ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Ο αποκαλυπτικός Γ. Τσίπρας, το τέλος εποχής MIG και τα χαμόγελα στην Τρ. Πειραιώς

Η επόμενη ημέρα της MIG μετά τη συμφωνία με την Strix, η μεγάλη μείωση των NPEs της Τρ. Πειραιώς, οι καραμπόλες στην Oliver Wyman, το χρυσό αγόρι των crypto στη φυλακή, το επικό τρολάρισμα στον Χρ. Σταϊκούρα και η τεμπελιά του Γ. Τσίπρα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Ρόμπερτ Γκούτσι αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος στην Εθνική Ασφαλιστική

Ο κ. Γκούτσι που θα αντικαταστήσει τον κ. Σταύρο Κωνσταντά την 1η Ιανουαρίου 2023 ήταν μέχρι πρότινος πρόεδρος της Uniqa Insurance Group για την Τσεχία και τη Σλοβακία ενώ κατείχε ανώτατους ρόλους στην AXA.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε αναταράξεις η Εθνική Ασφαλιστική εν αναμονή κατευθύνσεων από CVC

Κατεύθυνση από τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο περιμένει η εταιρεία. Αναστάτωση και αβεβαιότητα στον τομέα των πωλήσεων, «επιθέσεις» από τον ανταγωνισμό για μεταγραφές ασφαλιστών. Οριακή αύξηση της παραγωγής αναμένεται φέτος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική Ασφαλιστική: Νέα σύμβαση εργασίας χωρίς άρθρο για ομαδικές απολύσεις

Ετήσια Επιχειρησιακή Σύμβαση χωρίς το άρθρο περί ομαδικών απολύσεων προτείνει η Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, προκειμένου να υπάρχει εργασιακή ειρήνη στην εταιρεία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε χωρίς αστερίσκους από την ΕΕ η εξαγορά της Εθν. Ασφαλιστικής

Η Κομισιόν διερεύνησε αν η συναλλαγή θα προκαλούσε σημαντική παρακώλυση του ανταγωνισμού στις ιδιωτικές υπηρεσίες ασφάλισης υγείας και κατέληξε στην έγκριση του deal χωρίς όρους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα μεγάλα deal στις ασφάλειες και η... παραφωνία της Εθν. Ασφαλιστικής

Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις τέσσερις μεγάλες συμφωνίες: από το premium 34% για την Ευρωπαϊκή Πίστη, στο discount 65% για την Εθνική Ασφαλιστική. Δύο λόγοι που πίεσαν το τίμημα και οι αιτιάσεις για τους χειρισμούς της Εθνικής. Τα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης του κλάδου.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Οι μισθοί Λονδίνου, η αποτίμηση της Ευρ. Πίστης και η παρέμβαση Σταϊκούρα

Οι μισθοί των 20.000 ευρώ στην HSBC Ελλάδος, οι αναπόφευκτες συγκρίσεις του deal Ευρ. Πίστης - Allianz με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, η «άσφαιρη» παρέμβαση του υπ. Οικονομικών για τα ομόλογα και η κρατικοποίηση της ΔΕΗ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθν. Ασφαλιστική: Νέα ερωτήματα από Κομισιόν, νευρικότητα για το deal

Τις επόμενες ημέρες θα κριθεί αν η Ευρ. Επιτροπή Ανταγωνισμού δώσει πράσινο φως για την εξαγορά ή θα απαιτήσει πρόσθετα μέτρα. Ερωτηματικά για το τίμημα. Ανάκτηση κεφαλαίων σε χρόνο ρεκόρ πετυχαίνει το CVC μέσω υψηλών μερισμάτων.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Τα 1.000 fund που θα «αγοράζουν» Ελλάδα, το deja vu της «Ελπίς» και η Εθν. Ασφαλιστική

Πώς το investment grade θα δεκαπλασιάσει τα funds που επενδύουν στη χώρα μας, η αποζημίωση που ζητά η Αττική Οδός από την Εθνική Ασφαλιστική και το μπαράζ αποζημιώσεων που θύμισε την ανεμελιά της διακυβέρνησης Κ. Καραμανλή.