ΓΔ: 823.09 2.35% Τζίρος: 50.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

EUROGROUP

staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Πράγα ο Χρ. Σταϊκούρας για τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin

Ο υπουργός θα λάβει μέρος στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στην οποία τα μέλη του Eurogroup θα ανταλλάξουν απόψεις με την πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής.
Evrozoni, Eurozone, Eurogroup, Meeting, Synodos
ΔΙΕΘΝΗ

Eurogroup: Αλλαγή πολιτικής για το 2023, όχι γενικά μέτρα στήριξης

Οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν ότι θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις υπέρ των ασθενέστερων με επιλεκτικά μέτρα εισοδηματικής στήριξης και όχι με μειώσεις φόρων για τη συγκράτηση του πληθωρισμού.
staikouras
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin αύριο ο Χρ. Σταϊκούρας

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), το οποίο θα συνεχίσει τις διαδικασίες ανάδειξης του νέου Εκτελεστικού Διευθυντή του ESM.
katatheseis, Apotamieysi, Xrima
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων: Το σχέδιο που μπήκε… στην κατάψυξη

Μπλόκαρε η Γερμανία το κρισιμότερο στοιχείο της ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης, δηλαδή την παροχή κοινής εγγύησης στις καταθέσεις σε όλα τα κράτη της ευρωζώνης για τα ποσά άνω των 100.000 ευρώ.
eurogroup
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το τελευταίο «μνημόνιο» στην Αθήνα: Όλα τα μέτρα για δόση 748 εκατ.

Η ενισχυμένη εποπτεία τελείωσε, αλλά η χώρα δεσμεύεται να υλοποιήσει μια μεγάλη λίστα μεταρρυθμίσεων ως το φθινόπωρο για να «ξεκλειδώσει» δόση 748 εκατ. για την ελάφρυνση του χρέους. Ποια είναι τα προαπαιτούμενα.
staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία

Στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει πως η απόφαση του Eurogroup αναγνωρίζει τις μεγάλες θυσίες που έκανε η ελληνική κοινωνία αλλά και την μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης.
Evrozoni, Eurozone, Eurogroup, Meeting, Synodos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: Ετοιμάζεται η έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, στα τέλη Αυγούστου η Ελλάδα αναμένεται να δει το τέλος της διαδικασίας στενής μακροοικονομικής παρακολούθησης που της επιβλήθηκε τον Αύγουστο του 2018.