ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

EUROGROUP

businessdaily-Tzentiloni-Xatzidakis

Έρχεται η τέταρτη δόση κονδυλίων ύψους 3,3 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης συμμετείχε στο Ecofin όπου όπως σημειώθηκε η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης έχει ήδη εισπράξει 14,9 δισ. ευρώ κατέχοντας μια από τις πρώτες θέσεις στην ΕΕ ως προς τις απορροφήσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

«Δείχνει» λιτότητα το Eurogroup για το 2025: Οι συστάσεις στα κράτη μέλη

«Η εφαρμογή του αναθεωρημένου πλαισίου διακυβέρνησης αναμένεται να οδηγήσει σε συσταλτικό δημοσιονομικό προσανατολισμό για τη ζώνη του ευρώ συνολικά το 2025», τονίζουν οι υπουργοί Οικονομικών.
Kostis Xatzidakis, Kostis Chatzidakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο δημοσιονομικός προσανατολισμός της ευρωζώνης στο τραπέζι του Eurogroup

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης μαζί με τους ομολόγους του θα συζητήσουν τον τρόπο αντιμετώπισης του χρηματοδοτικού κενού για την πραγματοποίηση επενδύσεων ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα στην ΕΕ.
businessdaily-Mitsotakis-Vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Eurogroup Paschal Donohoe

«Πιστεύω ότι η οικονομία σημειώνει καλή πρόοδο. Η ανάπτυξη προβλέπεται να είναι σημαντικά υψηλότερη από τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Ακόμη και ο πληθωρισμός επιτέλους μειώνεται» είπε ο πρωθυπουργός.
Kostis Xatzidakis, Kostis Chatzidakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Λουξεμβούργο για το Eurogroup και το Ecofin ο Κ. Χατζηδάκης

H ημερήσια διάταξη του Eurogroup περιλαμβάνει συζήτηση για τις μακροοικονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη, τις προοπτικές και προκλήσεις για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και το ψηφιακό ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: Ελαφρώς περιοριστικός ο δημοσιονομικός προσανατολισμός το 2025

Η δημοσιονομική στάση στη ζώνη του ευρώ το 2025 θα είναι «ελαφρώς περιοριστική», αλλά οι πολιτικές θα πρέπει να παραμείνουν ευέλικτες, ενόψει της επικρατούσας αβεβαιότητας, σύμφωνα με τη δήλωση του Eurogroup.
Kostis Xatzidakis, Kostis Hatzidakis, Ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O Κ. Χατζηδάκης στις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN στις Βρυξέλλες

Στο Eurogroup, η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τις μακροοικονομικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη, με έμφαση στον πληθωρισμό, τις προοπτικές για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.