ΓΔ: 1217.75 1.48% Τζίρος: 81.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

EUROGROUP

Κ. Χατζηδάκης: Παραμένει ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,7%

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε την ικανοποιητική πορεία της οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα παρά την επιβράδυνση στην ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας την αύξηση των επενδύσεων και την αναβάθμιση από τον οίκο DBRS.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Θα γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί μέσω των μεταρρυθμίσεων

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η χώρα θα συμβάλλει με εποικοδομητικό και φιλοευρωπαϊκό τρόπο σε όλες τις συζητήσεις που διεξάγονται στο eurogroup για το μέλλον της οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Πελαγίδης: Εμπιστοσύνη του Eurogroup στην ανθεκτική ελληνική οικονομία

Ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα για την ελληνική οικονομία, σημειώνοντας την ανάγκη να εκμεταλλευτεί η χώρα αυτό το μομέντουμ και να υπάρξουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις.
Xristos Staikouras, Ypourgeio Oikonomikon, YPOIK
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Απόδειξη της προόδου της οικονομίας ο μηδενισμός του ελλείμματος

Καθίσταται ευκολότερος ο στόχος για πλεόνασμα Γενικής Κυβέρνησης 0,7% του ΑΕΠ εφέτος (οι ανακοινώσεις από τη Eurostat θα γίνουν 24 Απριλίου), ενώ δίνει «σήμα» στις αγορές για την ανάκτηση εφέτος της επενδυτικής βαθμίδας.
Donohoe, Eurogroup
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας εξήρε ο πρόεδρος του Eurogroup

Ο πρόεδρος του Eurogroup θα μεταβεί σήμερα στην Αθήνα για να συμμετάσχει στο συνέδριο για την ελληνική οικονομία «Ανθεκτικότητα, Πρόοδος, Προοπτική», στις 4 Απριλίου, που διοργανώνεται από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Evrozoni, Eurozone, Eurogroup, Meeting, Synodos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: Τέλος στα οριζόντια μέτρα στήριξης, πέρασμα σε στοχευμένα μέτρα

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών επισημαίνουν ότι η οικονομία εισήλθε στο 2023 σε πιο υγιή κατάσταση παρά τον υψηλό πληθωρισμό ενώ και οι τιμές ενέργειας έχουν μειωθεί σημαντικά σε σύγκριση με την κορύφωση του περασμένου καλοκαιριού.
eurogroup
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η δημοσιονομική σταθερότητα στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Eurogroup

Οι υπουργοί Οικονομικών καλούνται να εξετάσουν τις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη αλλά και τις προτάσεις της Κομισιόν για τη δημοσιονομική πολιτική του 2024.