ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Russia, Rossia, Economy, Oikonomia, Kyroseis, Sanctions

Σημαντικές οι επιπτώσεις των δυτικών κυρώσεων στη ρωσική οικονομία

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Όλεγκ Βιούγκιν ανέφερε πως η χώρα έχει βρει τρόπους να ξεπεράσει μέχρι στιγμής τους περιορισμούς που τις έχουν επιβληθεί.
Tourismos, Turism, Ellada
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεπέρασε το ορόσημο του 2019 ο τουρισμός τον Ιούλιο, άνω των 3,7 δισ. οι εισπράξεις

Βάσει των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος οι εισπράξεις τον Ιούλιο ενισχύθηκαν κατά 62,7% σε ετήσια βάση, ενώ στο επτάμηνο η αύξησή τους έφαθσε στο 154,2% και το 97,1% των αντίστοιχων του 2019.
Logistics, Exagoges, Exports, Limani, Port, Emporio, Trade
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις χώρες της ΕΕ κατευθύνθηκε η πλειονότητα των ελληνικών εξαγωγών

Οι εξαγωγές στο πρώτο εξάμηνο του έτους αυξήθηκαν συνολικά κατά 40% και έφτασαν τα 25,69 δισ. ευρώ, με τις ευρωπαϊκές χώρες να απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.
Logistics, Exagoges, Exports, Limani, Port, Emporio, Trade
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θυσιάζουν κέρδη οι εξαγωγείς για να κρατήσουν τα μερίδια αγοράς

Ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων, Σ. Διαμαντίδης τονίζει στο BD ότι θα επιτευχθεί νωρίτερα ο στόχος για συμμετοχή των εξαγωγών στο ΑΕΠ κατά 25%, αλλά εκφράζει ανησυχίες για το διεθνές περιβάλλον.
Economy, Oikonomia, Ellada
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρή ανάκαμψη των εξαγωγών αγαθών, σχεδόν διπλασιάστηκαν το 2021

H διάρθρωση των ελληνικών εξαγωγών έχει μεταβληθεί τα τελευταία χρόνια, σημειώνει η Alpha Bank, με τις εξαγωγές αγαθών να κερδίζουν έδαφος έναντι των εξαγωγών υπηρεσιών. Aξιοσημείωτη η άνοδος των εξαγωγών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευκαιρίες εξωστρέφειας για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε επτά χώρες της Ασίας

Πόλος έλξης για τις ελληνικές επιχειρήσεις οι 4,5 δισεκατομμύρια δυνητικοί πελάτες, η εξειδίκευση σε προϊόντα τεχνολογίας και το χαμηλό κόστος παραγωγής. Οι οκτώ κλάδοι με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Τι αναφέρθηκε σε εκδηλώσεις του Ελληνοασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου και του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.
staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Σημαντικές οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως οι εξαγωγές είναι στο 41% του ΑΕΠ υπογραμμίζοντας πως υπάρχει σχεδιασμός για την περαιτέρω ενίσχυσή τους και την στελέχωση των εξαγωγικών επιχειρήσεων με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.
Smyrlis-proedros-dose
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ι. Σμυρλής: Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται επενδύσεις και εξαγωγές

Ο πρόεδρος της Enterprise Greece τονίζει πως η πρόσφατη έξοδος της χώρας από την εποπτεία σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική σταθερότητα και την αναβάθμιση της επενδυτικής βαθμίδας θα δώσουν περαιτέρω ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία.
Georgantas, Ypourgeio Psifiakis Politikis, Kivernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Γεωργαντάς: Αναζητούνται εναλλακτικές αγορές για τα ελληνικά μήλα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε πως οι ελληνικές εξαγωγές μήλων έχουν μειωθεί λόγω των περιορισμών στην Αίγυπτο και με την βοήθεια του υπουργείου Εξωτερικών καταβάλλονται προσπάθειες για ανεύρεση εναλλακτικών αγορώμ.
Psaria, Fish, Fishery
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O ακήρυκτος «πόλεμος» με τους Τούρκους για... την τιμή τσιπούρας

Στη διάρκεια του Ιουλίου, η μέση τιμή εξαγωγής της τσιπούρας των ελληνικών εταιρειών, στο βάρος των 400 – 600 γραμμαρίων, ήταν 4,7 ευρώ. Οι τουρκικές εταιρείες είχαν μέση τιμή εξαγωγής μόλις 4,3 – 4,4 ευρώ.
Logistics, Exagoges, Exports, Limani, Port, Emporio, Trade
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκτίναξη κατά 116% των ελληνικών εξαγωγών στη Βόρεια Μακεδονία

Η Ελλάδα εδραιώνεται ως τρίτος σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Β. Μακεδονίας πίσω από Γερμανία και Βρετανία. Στο πρώτο εξάμηνο του 2022 το εμπορικό πλεόνασμα της Ελλάδας ήταν της τάξης των 514 εκατ. ευρώ.