ΓΔ: 1196.85 -1.03% Τζίρος: 25.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:50:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΥΑΘ

EYATH-ΕΥΑΘ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΥΑΘ: Πέρασε στο Δημόσιο το 51%, το 24% παραμένει στο Υπεραταμείο

Πλέον το υπουργείο Οικονομικών έχει στην κατοχή του το 50% συν μία μετοχή της επιχείρησης, ενώ συνολικός αριθμός των δικαιωμάτων ψήφου ( άμεσα και έμμεσα ) που ελέγχει το Δημόσιο, ανέρχεται σε 26.868.000.
EYATH-ΕΥΑΘ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε λειτουργία οι νέες e-υπηρεσίες της ΕΥΑΘ ΑΕ, στο MyEyathPortal

Πρόκειται για τη δημιουργία ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου για κάθε καταναλωτή, που δίνει τη δυνατότητα για εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση με βελτιωμένη εμπειρία αλληλεπίδρασης κι επικοινωνίας.
Alexis Tsipras, SYRIZA
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή των μετοχών ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ στο Δημόσιο

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να παρακάμψει τις αποφάσεις του ΣτΕ, επισημαίνοντας πως ειναι επιβεβλημένος ο έλεγχος των δυο ΔΕΚΟ όχι μόνο με εποπτεία αλλά και μέσω του μετοχικού τους κεφαλαίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι σημαίνει η απόφαση να χάσει το Υπερταμείο τις μετοχές των ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ

Το Υπερταμείο χάνει έσοδα από μερίσματα και η περιουσία του μειώνεται κατά 1 δισ., ενώ οι Ευρωπαίοι μπορούν να ζητήσουν αντικατάσταση με άλλα κρατικά περιουσιακά στοιχεία. Ξανά στον έλεγχο του ΥΠΟΙΚ ο διορισμός διοικήσεων.
EYATH-ΕΥΑΘ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΥΑΘ: Επένδυση 6 εκατ. για επεμβάσεις σε μονάδα επεξεργασίας λυμάτων

Η εταιρεία προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με την ΑΚΤΩΡ για εργασίες στη μονάδα Αινεία στη Νέα Μηχανιώνα, όπου θα επιτευχθεί ο βέλτιστος αυτοματοποιημένος έλεγχος όλων των διεργασιών στοχεύοντας στην εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μόνο η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ θα συνάπτουν συμβάσεις με ιδιώτες για το νερό

Αλλάζει το νομοσχέδιο Σκρέκα, εξαιρούνται ρητά οι δημοτικές εταιρείες ύδρευσης από τη συνεργασία με ιδιώτες. Δημιουργείται νέα αρχή με τεράστιο αντικείμενο και ελάχιστο προσωπικό, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΡΑΕ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΥΑΘ: Αξιοποιεί κτίριο που έχει μείνει ανεκμετάλλευτο από το 2005

Το κτίριο θα αποτελούσε τη στέγη εργαστηρίων και τεχνικών υπηρεσιών της ΕΥΑΘ, με την εταιρεία να σημειώνει ότι με βάση την οικοδομική άδεια, θα αποτελούνταν από ανατολικό και δυτικό τμήμα και θα ήταν τετραώροφο.