ΓΔ: 1195.6 -1.14% Τζίρος: 30.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:10:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΥΡΩ

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Ebury: Η επιθετική παύση επιτοκίων της Fed οδηγεί την κούρσα του δολαρίου

Οι κεντρικές τράπεζες ελπίζουν ότι τα τρέχοντα επίπεδα των επιτοκίων είναι επαρκή για να θέσουν τον πληθωρισμό σε μια σταθερή πτωτική τροχιά με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που αναμένονται να είναι πλέον πιο σημαντικά από ποτέ.
xrimatia, money, metrita, cash, euro, evro
ΔΙΕΘΝΗ

Επιμένουν στην κορώνα οι Σουηδοί και θέλουν να παραμένουν εκτός ευρώ

Αν και οι αντιρρησίες του ευρώ έχουν μειωθεί στη χώρα εξαιτίας της υποτίμησης της κορώνας, η πλειοψηφία των κατοίκων της Σουηδίας τάσσεται κατά της υιοθέτησης του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.
ΑΓΟΡΕΣ

Ebury: Ενισχύεται το δολάριο καθώς η οικονομία ξεπερνά τις προσδοκίες

Σημαντική αυτή η εβδομάδα για τις αγορές καθώς την Τετάρτη ανακοινώνεται ο πληθωρισμός Αυγούστου στις ΗΠΑ και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της ΕΚΤ για τον καθορισμό των επιτοκίων.
ΔΙΕΘΝΗ

Το «θαύμα» του αλβανικού νομίσματος με ώθηση και από... «μαύρο» χρήμα

Το πιο σκληρό νόμισμα στα Βαλκάνια έχει γίνει το λεκ, η ισοτιμία του με το ευρώ έφθασε τον Ιούλιο σε επίπεδο ρεκόρ. Ισχυρή ώθηση από εισροές «σκοτεινού» χρήματος που καταλήγει σε κατασκευές και ακίνητα.
Dollar, Dollario, Dolar, Dolario, Dol
ΑΓΟΡΕΣ

Ebury: Εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed και της ΕΚΤ για τα επιτόκια

Η συνεδρίαση της Fed στις ΗΠΑ την Τετάρτη ακολουθείται από τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη. Και οι δύο αναμένεται να ανακοινώσουν αυξήσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.
xrimatia, money, metrita, cash, euro, evro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε πρωτοφανή ύψη οι ισοτιμίες του ευρώ, πηγή κινδύνων για την ανάπτυξη

Στα υψηλότερα επίπεδα της ιστορίας έχει ανεβεί η ισοτιμία με τα νομίσματα των εμπορικών εταίρων της ευρωζώνης και εκφράζονται ανησυχίες για τις εξαγωγές, ιδίως στην Κίνα. Αναμένεται η παρέμβαση της ΕΚΤ.
ΑΓΟΡΕΣ

«Σήμα» και από τους «σκληρούς» της ΕΚΤ για τέλος στις αυξήσεις επιτοκίων

Ακόμη και ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης αναγνωρίζει ότι μπορεί να μην είναι αναγκαία μία αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο. Ισχυρής άνοδος τιμών στα ομόλογα, αποδυναμώνεται το ευρώ.
Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Stocks, Stock
ΑΓΟΡΕΣ

Γιατί παίρνει πάλι προβάδισμα η Wall Street έναντι των ευρωπαϊκών μετοχών

Οι διεθνείς διαχειριστές κεφαλαίων έχουν αυξήσει τον Ιούνιο κατά 14% τις τοποθετήσεις τους σε αμερικανικές μετοχές και τις έχουν μειώσει κατά 11% στην Ευρώπη. Κραδασμούς βλέπει η JP Morgan από τη μεταφορά κεφαλαίων σε ομόλογα.