ΕΥΡΩ

ECB_lagard

Συναγερμός στην ΕΚΤ για το «σκληρό» ευρώ, τι δηλώνει η Λαγκάρντ

Για πρώτη φορά μνημονεύεται από πρόεδρο της ΕΚΤ το θέμα της συναλλαγματικής ισοτιμίας: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις», τονίζει η Λαγκάρντ. Δεν πείθεται η αγορά, καθώς το ευρώ εξακολουθεί να ενισχύεται έναντι του δολαρίου.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο μεγάλος πονοκέφαλος της Λαγκάρντ: Πώς θα φρενάρει την άνοδο του ευρώ

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα έχει ενισχυθεί 10% έναντι του δολαρίου από τον Μάρτιο έως και σήμερα, υποσκάπτοντας τόσο την εξαγωγική δραστηριότητα όσο και την ανταγωνιστικότητα της ευρωζώνης.
ΑΓΟΡΕΣ

Γεωπολιτική «σκιά» στο Χρηματιστήριο ενώ η Ευρώπη «καλπάζει»

Την ώρα που τα διεθνή κεφάλαια στρέφονται στην ευρωζώνη και το Bloomberg διαπιστώνει «σεισμική» μεταβολή της πορείας του ευρώ, το Χρηματιστήριο Αθηνών μένει εγκλωβισμένο στους φόβους επεισοδίου με την Τουρκία.
ΑΓΟΡΕΣ

Ενισχυμένο βγαίνει το ευρώ από την κρίση του κορονοϊού

Το ευρώ εμφανίζεται ικανό να συνεχίσει την ανοδική πορεία των τελευταίων μηνών έναντι του δολαρίου, με τους επενδυτές να επιβραβεύουν τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης.
EXPRESS ANALYSIS

Ιστορική στροφή της Γερμανίας για τη διάσωση της Ευρώπης

Η Α. Μέρκελ έσπασε τα γερμανικά ταμπού: Δέχεται κοινό δανεισμό μέσω του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για να δοθεί δωρεάν χρήμα -και όχι δάνεια- στις ασθενέστερες οικονομίες. Τα κέρδη και οι προκλήσεις για την Ελλάδα.