ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΥΡΩ

Italy, Italia, Georgia Meloni

Νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας η Μελόνι, αγωνία σε Ευρώπη και αγορές

Καθαρή επικράτηση της δεξιάς συμμαχίας και στα δύο νομοθετικά σώματα. Ενωτική και προσεκτική η Μελόνι στις πρώτες δηλώσεις της. «Βουτιά» του ευρώ στις αγορές της Ασίας σε ιστορικό χαμηλό, ανέκτησε απώλειες αργότερα.
ΑΓΟΡΕΣ

Ebury: Στα ύψη το ευρώ μετά την «τζάμπο» αύξηση των επιτοκίων από ΕΚΤ

Τα ευρωπαϊκά νομίσματα συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά στις ασιατικές αγορές, πιθανώς ενισχυμένα από τις ουκρανικές στρατιωτικές επιτυχίες κατά των ρωσικών δυνάμεων και την πιθανότητα επίλυσης της κατάστασης του πολέμου εκεί. 
ΑΓΟΡΕΣ

Ebury: Το επιθετικό μήνυμα των κεντρικών τραπεζιτών από το Τζάκσον Χολ

Όλα τα νομίσματα της G10 βρίσκονται πλέον εντός του ορίου του 1% από το σημείο που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα ενώ πολλά από τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών βρίσκονται στην πραγματικότητα υψηλότερα.
Christine Lagarde, Kristin Lagarde, Evropaiki Kentriki Trapeza, ECB
ΑΓΟΡΕΣ

Περιορισμένες οι δυνατότητες της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ΕΕ

Αύξηση επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο «βλέπουν» οι αγορές, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι μόνο η νομισματική πολιτική δεν αρκεί για να στηρίξει οικονομία και ευρώ.
ΑΓΟΡΕΣ

Ενεργειακή κρίση, πληθωρισμός και ύφεση οδηγούν σε «ελεύθερη πτώση» το ευρώ

Σε χαμηλό 20ετίας έναντι του δολαρίου υποχώρησε το ευρώ. Περαιτέρω αποδυνάμωση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος έως τα 0,95 δολάρια αναμένουν οι αναλυτές, με τα hedge funds να αυξάνουν τις short θέσεις τους. Οι παράγοντες που επιτείνουν την πτώση.