ΓΔ: 779.68 -3.21% Τζίρος: 80.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ

«Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης: Τα συμπεράσματα» - Webinar του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης έχει ολοκληρώσει το έργο της και την 9η Μαΐου η Ολομέλεια παρέδωσε την τελική της έκθεση για τις συστάσεις της στους προέδρους των τριών θεσμικών οργάνων της ΕΕ.
European Union-Eyropaiki Enosi-EE
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία Ευρωβουλής - Συμβουλίου για επαρκείς κατώτατους μισθούς

Η συμφωνία προβλέπει ότι τα κράτη μέλη θα πρέπει να αξιολογήσουν κατά πόσον οι υφιστάμενοι νόμιμοι κατώτατοι μισθοί τους είναι επαρκείς για να εξασφαλίσουν αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.
ΔΙΕΘΝΗ

Δυσμενής έκθεση της ευρωβουλής για τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας

Στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καταδικάζεται η προκλητική στάση της Τουρκίας έναντι τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου και ζητείται από τη χώρα να δει τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ «με καλή πίστη».
European Parliament, Evropaiko Koinovoulio
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΝΔ: Μήνυμα στήριξης από την πρόεδρο της Ευρωβουλής Ρ. Μετσόλα

Μήνυμα υποστήριξης της ελληνικής κυβέρνησης και του στρατηγικού προσανατολισμού της Ελλάδα στο εσωτερικό της Ε.Ε. έστειλε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και προερχόμενη από το ΕΛΚ Ρομπέρτα Μετσόλα.
Oukrania
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία καταδικάζει τη Ρωσική εισβολή, απαιτεί τον τερματισμό κάθε στρατιωτικής δραστηριότητας σε ουκρανικό έδαφος και εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη στάση της Σερβίας.
Eurobarometre, Evrovarometro, Psifos, Evropaiko Koinovoulio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρωβαρόμετρο: Κράτος δικαίου και Δημοκρατία οι προτεραιότητες των Ελλήνων

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας που διεξάγει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα κράτος δικαίου και δημοκρατία ισοβαθμούν ως αξίες που πρέπει να υπερασπιστεί το Κοινοβούλιο, με 39% και 38%, αντίστοιχα.