ΓΔ: 814.06 -0.32% Τζίρος: 41.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Nikos Anastasiadis
ΔΙΕΘΝΗ

Αναστασιάδης: Η ΕΕ να στείλει ηχηρό μήνυμα κατά της συμπεριφοράς της Τουρκίας

O πρόεδρος της Κύπρου αναφέρθηκε και στις συνεχιζόμενες και αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες αποτελούν εμπόδιο και για την υλοποίηση των ευρωπαϊκών στόχων για απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν δηλώνει «αισιόδοξος» ότι οι Ευρωπαίοι θα βρουν λύση για την ενέργεια

Για το σχέδιο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου MidCat που θα ενώνει τη Γαλλία με την Ισπανία περνώντας από τα Πυρηναία, ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε ότι θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τους πρωθυπουργούς Ισπανίας και Πορτογαλίας.
Mario Draghi, Italy, Italia
ΔΙΕΘΝΗ

Ντράγκι: Ετοιμάζουμε διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Τόνισε ότι προέκυψε ουσιαστικό ενδιαφέρον για την διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, η οποία πρόκειται να οργανωθεί στην Γερμανία, και ότι πολλές χώρες εξέφρασαν την έντονη ενόχλησή τους για την αυξανόμενη ρωσική προπαγάνδα.
ΔΙΕΘΝΗ

Κοινή γραμμή στην ενεργειακή κρίση ψάχνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρότεινε την Τετάρτη προσωρινή επιβολή πλαφόν στις τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, πριν από την αναδιάρθρωση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπλοκάρουν οι Γερμανοί την ελληνική πρόταση για πλαφόν στο φυσικό αέριο

Η συζήτηση επιστρέφει στην ισπανική πρόταση για πλαφόν μόνο στο αέριο που χρησιμοποιείται στην παραγωγή ρεύματος, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστούν μεγάλου ύψους επιδοτήσεις και η Γερμανία λέει «όχι» στην έκδοση κοινού χρέους.
Evropaiki Enosi, EU, European Union
ΔΙΕΘΝΗ

Όγδοο πακέτο κυρώσεων της Ε.Ε. στη Ρωσία με πλαφόν στο πετρέλαιο

Θα απαγορεύεται οποιαδήποτε παροχή υπηρεσίας που σχετίζεται με τη μεταφορά πετρελαίου της Ρωσίας σε τρίτες χώρες, εκτός εάν η τιμή της συναλλαγές είναι χαμηλότερη από το ανώτατο όριο που θα τεθεί.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλάζει η δυναμική στην ΕΕ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Στο Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο πως δικαιώνονται οι θέσεις του πρωθυπουργού για τη δημιουργία κοινής ευρωπαϊκής αντιμετώπισης του υπέρογκου ενεργειακού κόστους και την επιβολή πλαφόν στις διεθνείς τιμές φυσικού αερίου.