ΓΔ: 1193.32 -0.90% Τζίρος: 76.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Αναγκαία η αναπροσαρμογή της εθνικής στρατηγικής λόγω κλιματικής αλλαγής

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θ. Κοντογεώργης υπογράμμισε πως φαινόμενα όπως η κακοκαιρία Daniel θα είναι όλο και πιο συχνά και τόνισε την ανάγκη να λάβει πανευρωπαϊκή διάσταση το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.
Ursula Von Der Leyen, Commision, Evropaiki Epitropi
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Αποτελεί γεωπολιτική αναγκαιότητα η διεύρυνση της ΕΕ

Η πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε ότι εξετάζονται μια σειρά από πολιτικές αξιολόγησης προ διεύρυνσης ενώ τόνισε ότι έχει επιστρατευτεί προσωπικό του FRONTEX και έχουν κινητοποιηθεί 63 εκ. ευρώ σε πρόσθετη χρηματοδότηση για την επιτήρηση των συνόρων.
Xatzidakis-Kostis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δ. Βαλκανίων

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι η χώρα θα συνεισφέρει έμπρακτα στην ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής σημειώνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις και κριτήρια.
Evropaiki Enosi, EU, European Union, Sarl Michel
ΔΙΕΘΝΗ

Παρέμβαση της ΕΕ για διάλογο μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Η ΕΕ κάλεσε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση επί τόπου και τις διάφορες προσπάθειες που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών του τοπικού πληθυσμού.
Giorgos Gerapetritis, Ypourgeio Exoterikon
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Κομβικός ο ρόλος της Ελλάδας στη διεύρυνση της ΕΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως έχει εδραιωθεί ένας σημαντικός δίαυλος επικοινωνίας με την Τουρκία και προτεραιότητα αποτελεί να παραταθεί η περίοδος ησυχίας στην περιοχή της Αν. Μεσογείου.
Dobrovskis, European Commission
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων για τις δραστηριότητες στην Κίνα

Παρά το γεγονός ότι η Κίνα παραμένει ακόμα ελκυστική για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, το ολοένα και πιο αβέβαιο επιχειρηματικό κλίμα και το ασαφές πλαίσιο κανόνων δημιουργούν περισσότερους κινδύνους.
Evropaiki Enosi, EU, European Union
ΔΙΕΘΝΗ

Επιπλέον βοήθεια ύψους 1,5 δισ. ευρώ στέλνει στην Ουκρανία η ΕΕ

Το 2023 η ΕΕ έχει στηρίξει με 13,5 δισ. ευρώ την Ουκρανία. Η ευρωπαϊκή βοήθεια θα κατευθυνθεί στην πληρωμή μισθών και συντάξεων και τη διατήρηση των βασικών δημόσιων υπηρεσιών όπως νοσοκομεία και σχολεία.
ΔΙΕΘΝΗ

Υψηλό το πλήγμα στις ευρωπαϊκές οικονομίες από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Όπως αναφέρει έκθεση της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας, η Γερμανία ήταν η χώρα που επηρεάστηκε περισσότερο από τη ρωσική εισβολή ενώ εκτιμάται ότι οι αρνητικές επιπτώσεις να είναι μεγαλύτερες μεσομακροπρόθεσμα.
avgenakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη για τους Έλληνες αγρότες θα ζητήσει ο Λ. Αυγενάκης από την Ε.Ε.

Ο υπουργός, θα ζητήσει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες αγρότες της χώρας μας ενώ την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου, θα μιλήσει σε ημερίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την «Οικονομική και κοινωνική βιωσιμότητα στη γεωργία».