ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Chistos Staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Η ελληνική οικονομία επέστρεψε δυναμικά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο

«Τα δημόσια οικονομικά σταθεροποιήθηκαν και βελτιώνονται. Η επιτυχία αποκτά μεγαλύτερη αξία, καθώς η Ελλάδα κατάφερε να αναπτυχθεί, ισχυρά και βιώσιμα, μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον» πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνέργεια μεταξύ Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και HDB

Πρόκειται για τη συνεργασία ύψους 400 εκ ευρώ με την ΕΤΕπ στο πλαίσιο της οποίας έχουν δημιουργηθεί τρία νέα προγράμματα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα οποία θα διαθέσουν συνολικά πάνω από 2 δις ευρώ νέα δάνεια.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Sunlight: Δάνειο 25 εκατ. ευρώ από ΕΤΕπ για νέα επένδυση

Η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ θα στηρίξει ένα καινοτόμο επενδυτικό πρόγραμμα που έχει στόχο να αυξήσει το δυναμικό παραγωγής μπαταριών λιθίου και να επεκτείνει τις ερευνητικές και αναπτυξιακές δυνατότητες.
ΔΙΕΘΝΗ

Στην Καλβίνο το χρίσμα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Η πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ισπανίας και υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Επιχειρήσεων, θα διαδεχθεί τον Βέρνερ Χόγιερ, αναλαμβάνοντας καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2024.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψάχνουν δάνεια και εγγυητικές οι εταιρείες για έργα υποδομών 27 δισ.

Ζεσταίνονται οι μηχανές του κλάδου των κατασκευών με τα τεράστια έργα που προγραμματίζονται. Δύσκολο στοίχημα η χρηματοδότηση των εταιρειών: Ζητούνται δάνεια έως 3 δισ., «ταβάνι» στις εγγυητικές επιστολές από τις τράπεζες.
businessdaily-ETEP-DEDDHE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΤΕπ: Χρηματοδότηση 150 εκατ. στον ΔΕΔΔΗΕ για τους έξυπνους μετρητές

Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Κυρ. Κακουρής και ο CEO του ΔΕΔΔΗΕ, Αν. Μάνος, υπέγραψαν 15ετές δάνειο 150 εκατ. ευρώ, για την εγκατάσταση 3,12 εκατ. έξυπνων μετρητών και των απαραίτητων υποστηρικτικών υποδομών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάλεσμα στην ΕΕ να αυξήσει τις επενδύσεις για την πράσινη μετάβαση

Οι επικεφαλής των ΕΚΤ, ΔΟΕ και ΕΤΕπ, υπογράμμισαν ότι η μετάβαση προς την καθαρή ενέργεια είναι ζωτικής σημασίας για την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών βιομηχανιών και την οικονομική σταθερότητα της ηπείρου.
ependyseis, anakampsi, funds
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο φως» για αναπτυξιακά έργα ύψους 80 εκατ. στη Δ. Μακεδονία

Το αναπτυξιακό σχέδιο θα χρηματοδοτηθεί μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και θα αφορά έργα στους τομείς της ενεργειακής αναβάθμισης, των μεταφορών, της υγείας, του πολιτισμού και του τουρισμού.