ΓΔ: 823.09 2.35% Τζίρος: 50.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ependyseis, anakampsi, funds

Ανοίγει ο δρόμος για νέες επενδύσεις 15,1 δισ. ευρώ σε πράσινη ανάπτυξη

Με στόχο την επιτάχυνση των επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ξεκλειδώνει 6,1 δισ. ευρώ θα διατεθούν για επιχειρηματικές επενδύσεις και εταιρική έρευνα και ανάπτυξη. Πάνω από 4 δισ θα διατεθούν για κλιματική δράση.
ΔΙΕΘΝΗ

Πρόταση δημιουργίας ευρωπαϊκού ταμείου για ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Το Ταμείο-Πύλη της ΕΕ για την Ουκρανία που θα παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα επιδιωχθεί αρχικά να συγκεντρώσει ποσό 20 δισ. ευρώ, συνεισφορές κρατών μελών υπό μορφή δωρεών, δανείων και εγγυήσεων.
europaiki trapeza ependyseon
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΤΕπ: Χρηματοδότηση 7,2 δισ. ευρώ σε χώρες εκτός Ευρώπης για επενδύσεις

Τα περίπου 100 νέα έργα που χρηματοδότησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα συμβάλουν στη διατήρηση 527.000 θέσεων εργασίας και θα στηρίξουν τη βελτίωση της παροχής νερού ή των δικτύων αποχέτευσης για 3,4 εκατομμύρια ανθρώπους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεγάλη επένδυση από την Εlval με δάνειο 75 εκατ. από την ΕΤΕπ

Η νέα συνεργασία με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη ανακοινώθηκε σήμερα κατά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης από τον πρόεδρο της Τράπεζας Werner Hoyer και τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ElvalHalcor Μιχάλη Στασινόπουλο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

K. Μητσοτάκης: Η Ε.Ε να στηρίξει τα μέλη της για τις αυξήσεις στην ενέργεια

Στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Β. Χόγιερ ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία στήριξης της Ε.Ε στην αποσύνδεση των τιμών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.
hoyer-eib
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Ελλάδα ο πρόεδρος της ΕΤΕπ για την χρηματοδότηση - ρεκόρ της τράπεζας

Αύριο και μεθαύριο θα επισκεφθεί την Αθήνα ο Werner Hoyer και θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και υπουργούς της κυβέρνησης. Η χρηματοδότηση του Ομίλου ΕΤΕπ στην Ελλάδα αντιπροσώπευσε το 2,7% του ΑΕΠ.
ΔΙΕΘΝΗ

Κινδυνεύει η παγκόσμια οικονομία προειδοποιούν ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση που συνυπογράφουν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων οι οικονομικές επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία θα είναι μακροχρόνιες.
hoyer-eib
ΔΙΕΘΝΗ

Ενισχύει την Ουκρανία με πάνω από 2 δισ. η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ανέφερε πως για αρχή θα εκταμιευτούν 700 εκατ. ευρώ ως άμεση στήριξη ρευστότητας ενώ στη συνέχεια θα δοθούν 1,3 δισ. ευρώ για την κάλυψη των επενδυτικών αναγκών και ανακατασκευής.
europaiki trapeza ependyseon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΕπ: Στο 2,7% του ΑΕΠ η χρηματοδότηση στην Ελλάδα για το 2021

Η χρηματοδότηση του Ομίλου ΕΤΕπ το 2021 στην Ελλάδα αντιπροσώπευσε το 2,7% του ΑΕΠ, τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε οποιαδήποτε χώρα ανά τον κόσμο, γεγονός που επισήμανε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.