ΕΥΡΩΠΗ

Politico: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αξιολογούνται για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τον κορονοϊό

Έπειτα από 7 μήνες πανδημίας οι Ευρωπαίοι έχουν γίνει πιο έμπειροι σχετικά με το πως να χειριστούν την κρίση, σημειώνει το Politico στο άρθρο του, στο οποίο κάνει μια αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο διαχειρίστηκαν οι ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών τον κορονοϊό.
ΔΙΕΘΝΗ

Tην δεξαμεθαζόνη για σοβαρά ασθενείς συστήνει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων

Να σημειωθεί ωστόσο ότι δεν παρατηρήθηκε καμία μείωση του κινδύνου θανάτου στους ασθενείς που δεν λάμβαναν οξυγόνο. Ο ΠΟΥ έχει συστήσει τη συστηματική χρήση κορτικοστεροειδών στους ασθενείς που βρίσκονται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.
ΔΙΕΘΝΗ

Spiegel: Ο Ερντογάν ρισκάρει ακόμα και πόλεμο για να χαράξει νέα σύνορα

Δίνοντας μια εξήγηση της σημερινής στρατηγικής του Ερντογάν το άρθρο υπογραμμίζει ότι «ο Ερντογάν ακολουθεί το δόγμα του «Mavi Vatan» τόσο εξαιτίας ενός υπερβολικού εγωισμού όσο και λόγω εσωτερικών πολιτικών υπολογισμών.
ΔΙΕΘΝΗ

Crash - test για την αγορά εργασίας φέρνει η ολοκλήρωση των προγραμμάτων στήριξης

Περίπου 5 εκατ. θέσεις εργασίας που είχαν δημιουργηθεί μετά την χρηματοοικονομική κρίση, έχουν εξαφανιστεί λόγω της πανδημίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Που θα οδηγηθεί η αγορά εργασίας το επόμενο διάστημα.
ΔΙΕΘΝΗ

Guardian: Η Ευρώπη αγνοεί τον νταή Ερντογάν με δικό της ρίσκο

Η βρετανική συγκρίνει τη σκληρή κριτική που ασκεί η Ευρώπη στον πρόεδρο της Λευκορωσίας με την απροθυμία της να καταγγείλει ανοιχτά τις πρόσφατες «επιθετικές μηχανορραφίες» στην Αν. Μεσόγειο μιας άλλης «αιρετής δικτατορίας», αυτής του Ερντογάν.