ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΥΡΩΠΗ

Βαρβιτσιώτης: Αυτές είναι οι τρεις μεγάλες προκλήσεις της ΕΕ το 2022

Όπως τονίζει αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, η Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη το νέο έτος με ζητήματα ανοιχτά, που διχάζουν τα κράτη-μέλη και καθορίζουν τον πολιτικό, οικονομικό και γεωστρατηγικό της ρόλο.
Koronoios, Korona Virus, Corona Virus, Aerodromia, Aiports
ΔΙΕΘΝΗ

Την επιβολή νέων περιορισμών εξετάζει η Ευρώπη καθώς σαρώνει η πανδημία

Οι μολύνσεις της Όμικρον πολλαπλασιάζονται με ταχείς ρυθμούς στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, με την μετάλλαξη να έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής σε 89 χώρες. Ποιες χώρες εξετάζουν την επιβολή υποχρεωτικής καραντίνας.
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα εποχή στην ενέργεια με μεγάλες συμφωνίες για ρεύμα από ανανεώσιμες

Οι επιχειρηματικές συμφωνίες για αγορά ηλιακής και αιολικής ενέργειας από βιομηχανίες με μεγάλη κατανάλωση έχουν φθάσει σε ιστορικό υψηλό για την Ευρώπη, εμφανίζοντας άνοδο 70% σε ετήσια βάση το 2021.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα η Α. Μέρκελ για απολογισμό των ελληνο-γερμανικών σχέσεων

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να κάνει έναν απολογισμό των διμερών σχέσεων Γερμανίας-Ελλάδας την τελευταία δεκαετία. Θα συζητηθούν και οι σχέσεις με την Τουρκία και η τουρκική προκλητικότητα στην Αν. Μεσόγειο.
Vladimir Putin
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν ζήτησε να αρχίσει η παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Ο επικεφαλής της Gazprom, Α. Μίλερ, είπε πως η εταιρεία θα είναι έτοιμη να αρχίσει την παροχή αερίου στις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις αποθήκευσης, αφού ολοκληρώσει την πλήρωση των εγκαταστάσεων στη Ρωσία.