ΓΔ: 1049.7 2.16% Τζίρος: 113.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΥΡΩΠΗ

Ο Γιούνκερ δεν θεωρεί ότι μπορεί η Ουκρανία να ενταχθεί γρήγορα στην ΕΕ

Δεν είναι ένας «βιώσιμος τρόπος» να δεχτούμε μια χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και ως εκ τούτου «δεν μπορεί να αναπτυχθεί πλήρως στη βούληση για μεταρρύθμιση» στην ΕΕ απλά και για επιτακτικούς πολιτικούς λόγους, είπε
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι ευρωπαϊκές χώρες καλούν Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους σε διάλογο

Την περασμένη Κυριακή, η παλαιστινιακή πόλη Χουάρα υπέστη επίθεση από Ισραηλινούς εποίκους, μερικές ώρες αφότου δύο νεαροί έποικοι είχαν σκοτωθεί από πυρά κατά τη διέλευσή τους με αυτοκίνητο από την πόλη αυτή.
Evropaiki Enosi, EU, European Union
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Σήμα» από το Eurogroup για «σβήσιμο» των επιδοτήσεων στο ρεύμα

Η υποχώρηση των τιμών επιτρέπει στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να καταργήσουν σταδιακά τις επιδοτήσεις, διατηρώντας μόνο ορισμένες ενισχύσεις στους ευάλωτους. Δραστική μείωση της εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο.
ΔΙΕΘΝΗ

Αποκάλυψη σπείρας που πραγματοποιούσε εμπορία ανθρώπων στις Βρυξέλλες

Η εγκληματική οργάνωση, που δρούσε στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έφερνε γυναίκες από την Κίνα και τις μετέφερε στην Ευρώπη, όπου ενσωματώνονταν στον κόσμο της πορνείας και υφίσταντο σεξουαλική εκμετάλλευση.
damedesarts
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθερή παρέμεινε η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας το 2022

Σε μια εποχή υψηλού πληθωρισμού, αυξημένων εξόδων για τις επιχειρήσεις και αυξημένων λειτουργικών αναγκών, σημειώθηκε μόνο μια πολύ μικρή θετική μεταβολή, 2,1%, έναντι του 2019, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.
staikouras
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Οι προοπτικές της χώρας είναι θετικές, αλλά έχουμε ακόμα δουλειά

Τόνισε ότι η διεθνείς διάκριση του ως «Υπουργού Οικονομικών της Χρονιάς για την Ευρώπη», «δεν είναι μόνο προσωπική. Είναι κυρίως και πρωτίστως συλλογική», συμπληρώνοντας πως «αφορά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το σύνολο της Κυβέρνησης.
Emmanouel Macron, Gallia, France
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Συναντάται με τον καγκελάριο Όλαφ Σόλτς σήμερα στο Παρίσι

Οι δύο ηγέτες θα λάβουν το πρωί τον λόγο, στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης, ενώπιον βουλευτών από τη Γαλλία και τη Γερμανία, των μελών των υπουργικών συμβουλίων των δύο χωρών και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών.
kausonas-zesti-kairos
ΔΙΕΘΝΗ

Πώς προκλήθηκε o πρωτοχρονιάτικος καύσωνας στην Ευρώπη

Πιο πρόσφατο παράδειγμα της κατάστασης ήταν οι πρωτόγνωρα υψηλές θερμοκρασίες στην Ευρώπη την Πρωτοχρονιά, σε αντίθεση με την μαζική ψυχρή εισβολή στις Ηνωμένες Πολιτείες, που επηρέασε ακόμα και την Φλόριντα.
fysiko aerio,
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Σβήνει» το «μαύρο» σενάριο πληθωρισμού και βαθιάς ύφεσης στην Ευρώπη

Τελειώνει το ράλι του πληθωρισμού, ενώ η οικονομική δραστηριότητα αποδεικνύεται ανθεκτικότερη από τις εκτιμήσεις. Πώς κέρδισε η Ευρώπη την ενεργειακή «μάχη» με τη Ρωσία, ο κρίσιμος ρόλος των ΗΠΑ και του LNG.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη των Ευρωπαίων δημάρχων στον Ε. Ιμάμογλου απέναντι στον Ερντογάν

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης σημείωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης υπογραμμίζοντας ότι η δημοκρατία είναι μια αξία που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φυσικό αέριο: Μεγάλη εβδομαδιαία πτώση τιμών μετά τη συμφωνία για πλαφόν

Η τιμή του δείκτη αναφοράς στην Ευρώπη, για παραδόσεις τον Ιανουάριο στην αγορά του Αμστερνταμ (TTF), κατρακύλησε από τα 134 ευρώ την προηγούμενη Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, στα 85 ευρώ την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου.