ΓΔ: 1222.36 -1.12% Τζίρος: 48.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:19:44 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

F-16

Η Άγκυρα αναμένει από το Κογκρέσο να στηρίξει τη συμφωνία για τα F-16

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι το ζήτημα των μαχητικών αεροσκαφών συζητήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του Α. Μπλίνκεν και σημείωσε ότι θα ήθελε να στείλει ενημέρωση η αμερικανική κυβέρνηση.
USA-Congress
ΔΙΕΘΝΗ

«Όχι» σε F-16 στην Τουρκία χωρίς ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Διακομματική επιστολή συνέταξαν δύο γερουσιαστές, προκειμένου να σταλεί στον πρόεδρο Μπάιντεν, ώστε να συνδεθεί το θέμα της νατοϊκής διεύρυνσης με την αναβάθμιση και αγορά F-16 από την Τουρκία.
menendez
ΔΙΕΘΝΗ

Ρ. Μενέντεζ: Δεν θα εγκρίνω την πώληση των F-16 στην Τουρκία

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας σημειώνει ότι θα ήταν προβληματικό να πουληθεί στρατιωτικό υλικό σε μια χώρα που απειλεί άλλο μέλος του ΝΑΤΟ και κάλεσε την Τουρκία να εγκαταλείψει την επιθετική της στάση απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο.
menendez
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Μπάιντεν για F-16 στην Τουρκία, άμεση άρνηση από τον Μενέντεζ

Ανεπίσημη αίτημα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Κογκρέσο για έγκριση της πώλησης μαχητικών αεροσκαφών. «Όχι» από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας με βαρύτατες επικρίσεις στον Ερντογάν.
F-16 Viper- Lockheed Martin
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η χρονιά που απογείωσε τους εξοπλισμούς: Οι μεγάλες κινήσεις στην Άμυνα

Ο εντυπωσιακός απολογισμός των εξοπλιστικών προγραμμάτων που «έτρεξαν» το 2022 για την Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό: από τα F-16 Viber στα Rafale και τα F-35 και από τις φρεγάτες FDI στις νέες κορβέτες.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενέντεζ: Να λογοδοτήσει ο Ερντογάν για τις παραβιάσεις του Διεθνους Δικαίου

Ο πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας καταδίκασε με τον πιο επίσημο τρόπο τις πρόσφατες απειλές που διατύπωσε ο Τούρκος πρόεδρος εναντίον της Αθήνας και επανέλαβε τη θέση να μην παραδοθούν τα F16 στην Τουρκία.
ΔΙΕΘΝΗ

Επιστολή Αμερικανών βουλευτών για μη πώληση αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία

Οι 22 βουλευτές προτρέπουν να διατηρηθεί στο NDAA η διακομματική τροπολογία που θέτει περιορισμούς στην δυνατότητα της κυβέρνησης Μπάιντεν να πουλήσει F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία.