ΓΔ: 917.64 -0.23% Τζίρος: 46.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΦΑΡΜΑΚΑ

Ικανοποίηση της βιομηχανίας φαρμάκων για την απαγόρευση εξαγωγών

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σημειώνει ότι ελήφθησαν υπόψη οι αναφορές ελλείψεων τις οποίες είχε αποστείλει στον ΕΟΦ, τονίζοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστεί το μέτρο εφόσον δεν επιλυθεί το πρόβλημα των ελλείψεων.
Rafarm-Vraveysi
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Rafarm: Σημαντική διάκριση για την φαρμακοβιομηχανία στα Growth Awards 2022

Μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές φαρμακευτικές βιομηχανίες με εξωστρέφεια και προσανατολισμό στην καινοτομία. Επενδύει ετησίως το 10% του καθαρού κύκλου εργασιών στην Έρευνα και Ανάπτυξη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντιδράσεις από τη βιομηχανία φαρμάκου για τη νέα έκπτωση που επιβλήθηκε

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος επισημαίνει ότι η επιβολή αυτών των εκπτώσεων «μεταμφιέζει» το clawback και θεωρεί πως στόχος είναι να μειωθεί το απόλυτο νούμερο του clawback σε σχέση με το επίπεδο του 2020.
Lavipharm
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lavipharm: Υποχώρηση της κερδοφορίας παρά την άνοδο των πωλήσεων

Στα 21,2 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ενοποιημένες πωλήσεις, μετά την αφαίρεση των rebates και clawbacks στο πρώτο εξάμηνο του 2022 σημειώνοντας αύξηση 8% έναντι του 2021. Υποχώρησαν κατά 22% τα EBITDA λόγω απώλειας εσόδων ύψους 1,1 εκατ. ευρώ.
STE, Symvoulio Epikrateias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσφεύγει στο ΣτΕ για κατάργηση του clawback o Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, το clawback είναι ένα δυσβάσταχτο μέτρο που έχει εδώ και χρόνια επιβληθεί και οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση τους γιατρούς και απειλεί με λουκέτο τα ιατρεία της γειτονιάς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελλείψεις πάνω από 400 φαρμάκων καταγράφονται στη Θεσσαλονίκη

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης σημειώνει πως οι ελλείψεις φαρμάκων είναι ένα χρόνιο πρόβλημα. Τη δημιουργία παρατηρητηρίου ελλείψεων φαρμάκων προτείνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 5,5 δισ. ευρώ η συνεισφορά του φαρμακευτικού κλάδου στο ΑΕΠ

Στα 4 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε η εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, εκ των οποίων μόλις τα 2 δισ. αποτελούν δημόσια χρηματοδότηση, σύμφωνα με την έκθεση του ΙΟΒΕ. Στα 1,7 δισ. ευρώ σε αξία η εγχώρια παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων.