ΓΔ: 1250.61 0.47% Τζίρος: 178.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόσυρση των φθηνών φαρμάκων από την αγορά καταγγέλουν οι φαρμακοποιοί

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τονίζει ότι το φαινόμενο απόσυρσης από την αγορά, φαρμάκων των οποίων η τιμή κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, θα αποτραπεί με την λήψη άμεσων μέτρων στήριξης της λιανικής τιμής των φαρμάκων αυτών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες επενδύσεις στη βιομηχανία φαρμάκου ανοίγουν 5.000 θέσεις εργασίας

Πάνω από 600 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν από τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες μέχρι το 2027 καθώς οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης δίνουν σημαντική ώθηση στα πλάνα των επιχειρήσεων για ανάπτυξη.
Lavipharm
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lavipharm: Αύξηση 13,77% των πωλήσεων στα 52 εκατ., πτώση της κερδοφορίας

Η σημαντική αύξηση των πωλήσεων αντιστάθμισε, σύμφωνα με την εταιρεία, κατά το μεγαλύτερο μέρος την απώλεια των μη επαναλαμβανόμενων λοιπών εσόδων. Στα 0,83 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα συνεργασία του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer με το ΑΠΘ

Η φαρμακοβιομηχανία έχει εξασφαλίσει στο συγκεκριμένο έργο τη συμμετοχή διεπιστημονικής ομάδας από Ελλάδα, Ολλανδία και Πορτογαλία, υπό τον συντονισμό του ΑΠΘ, καθώς και μελών του παγκόσμιου δικτύου της εταιρείας.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Eli Lilly ανακοίνωσε τη δραστική μείωση των τιμών της ινσουλίνης στις ΗΠΑ

Η κίνηση της εταιρείας είναι ακόμη πιο σημαντική καθώς ο αριθμός των διαβητικών στις ΗΠΑ έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία είκοσι χρόνια και πλέον 37,3 εκατ. άνθρωποι πάσχουν από αυτή την ασθένεια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καταιγίδα» ανατιμήσεων σε φάρμακα έως 100% από ελληνικές βιομηχανίες

Έως και διπλάσιες χονδρικές τιμές σε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα έχουν δώσει ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες το τελευταίο διάστημα. Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε εννέα πολυεθνικές, αμφίβολα τα αποτελέσματα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην αντεπίθεση οι χονδρέμποροι φαρμάκων κατά πολυεθνικών και επιτήδειων

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών που λειτουργούν φαρμακαποθήκες καταγγέλλουν ελλιπή εφοδιασμό της αγοράς από πολυεθνικές, οι οποίες ήδη ελέγχονται από τις αρχές και επισημαίνουν την ύπαρξη εταιρειών - σφραγίδων.
ΔΙΕΘΝΗ

Ελλείψεις φαρμάκων στη Ρωσία εξαιτίας των επιπτώσεων της εισβολής

Ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι η παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων έχει αυξηθεί κατά περίπου 22% στα τρία πρώτα τρίμηνα του 2022, υπάρχει έλλειμμα σε κάποια φάρμακα και οι τιμές έχουν αυξηθεί.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Αδειάζει» το υπουργείο Υγείας η Κομισιόν για τις εξαγωγές φαρμάκων

Να αρθεί η απαγόρευση των νόμιμων εξαγωγών ζητά η επίτροπος Υγείας από τον Έλληνα υπουργό. Ολιγωρία στην εξέταση καταγγελιών για τις πρακτικές που ακολουθούν εννέα πολυεθνικές εταιρείες.