ΓΔ: 1424.77 1.21% Τζίρος: 176.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Finland, Finlandia
ΔΙΕΘΝΗ

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκλέγουν οι ψηφοφόροι σήμερα στη Φινλανδία

Οι πολίτες θα επιλέξουν μεταξύ του συντηρητικού, πρώην πρωθυπουργού Αλεξάντερ Στουμπ, που επικράτησε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών με το 27,2% των ψήφων, και του Πέκα Χααβίστο, μέλους των Πρασίνων.
Finland, Finlandia
ΔΙΕΘΝΗ

Τον επόμενο Πρόεδρο της δημοκρατίας τους εκλέγουν σήμερα οι Φινλανδοί

Με πιο περιορισμένες εξουσίες σε σχέση με τον πρωθυπουργό, ο αρχηγός του Κράτους χειρίζεται την εξωτερική πολιτική σε συνεργασία με τη κυβέρνηση και είναι ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Φινλανδίας.
Finland, Finlandia
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Φινλανδίας και ΗΠΑ υπογράφεται τη Δευτέρα

Η συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες αποσκοπεί να επιτρέψει την ταχεία στρατιωτική πρόσβαση και βοήθεια προς τη Φινλανδία σε περίπτωση σύγκρουσης, δήλωσαν αξιωματούχοι πριν από την ανακοίνωση.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Φινλανδία έκλεισε τέσσερα σημεία διέλευσης στα σύνορα με τη Ρωσία

Η φινλανδική συνοριοφυλακή ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα υψώσει φράγματα από τα μεσάνυχτα τοπική ώρα στους συνοριακούς σταθμούς Βααλιμαα, Νουιγιαμα, Ιματαρα και Νιιραλα στα νοτιοανατολικά της χώρας.
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ελσίνκι θα κλείσει τα 4 από τα 9 μεθοριακά του περάσματα με τη Ρωσία

Η φινλανδική κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει την Τρίτη ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορά της με τη Ρωσία, εκφράζοντας υποψίες ότι η Μόσχα προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα.
Finland, Finlandia
ΔΙΕΘΝΗ

Κινεζικό πλοίο ερευνά η Φινλανδία για τη ζημιά σε αγωγό αερίου

Στις 8 Οκτωβρίου, o συγκεκριμένος αγωγός φυσικού αερίου και ένα καλώδιο τηλεπικοινωνιών που συνδέει τη Φινλανδία και την Εσθονία έσπασαν, κάτι που οι Φινλανδοί ερευνητές είπαν ότι μπορεί να ήταν σαμποτάζ.
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες συνομιλίες με Τουρκία ώστε να μπει η Σουηδία στη συμμαχία του ΝΑΤΟ

«Αναθέρμανση» των συζητήσεων μεταξύ Άγκυρας και Στοκχόλμης σχεδιάζονται καθώς οι τουρκικές εκλογές έβγαλαν αποτέλεσμα, με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για την σκανδιναβική χώρα και να ενταχθεί στη ΒορειοΑτλαντική Συμμαχία.
ΔΙΕΘΝΗ

Ρυθμιστής στη Φινλανδία για σχηματισμό κυβέρνησης η ακροδεξία

Ο Πέτερι Ορπο, που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει την Σάνα Μαρίν στην πρωθυπουργία θα κληθεί να βρει κοινό τόπο με το ευρωσκεπτικιστικό και εθνικιστικό Κόμμα των Φινλανδών και την επικεφαλής του Ρίικα Πούρα.
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε ασκήσεις με το ΝΑΤΟ η Φινλανδία στέλνοντας μήνυμα στη Ρωσία

Βάζοντας τέλος στην ουδετερότητα και αδέσμευτη στρατιωτική στάση δεκαετιών, η Φινλανδία, εντάχθηκε επισήμως στο ΝΑΤΟ, προσθέτοντας έτσι μία συνοριακή γραμμή 1.340 χιλιομέτρων ανάμεσα στην Συμμαχία και την Ρωσία.