ΓΔ: 1235.06 1.16% Τζίρος: 63.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:36:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

FITCH

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε υποβάθμιση σε αρνητικές των προοπτικών για τις ΗΠΑ προχώρησε ο Fitch

Ο οίκος αξιολόγησης υπογραμμίζει ότι βασική αιτία είναι η αδυναμία επίτευξης συμφωνίας αναφορικά με την αύξηση του ορίου του αμερικανικού χρέους, ενώ τα περιθώρια είναι περιορισμένα.
ΑΓΟΡΕΣ

Υγιής θα παραμείνει η κερδοφορία των τραπεζών παρά το «πάγωμα» επιτοκίων

Σύμφωνα με έκθεση του οίκου το «πάγωμα» επιτοκίων για τα ενήμερα στεγαστικά δάνεια δεν επηρεάζει την αξιολόγηση των 4 συστημικών τραπεζών. Συστήνει το μέτρο να διαρκέσει μόνο 12 μήνες.
Moody's-economy
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Moody's και Fitch προβλέπουν ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας από την Ελλάδα

Η ανθεκτικότητα απέναντι στην πανδημία και την ενεργειακή κρίση σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν αναμένεται αλλαγή στη δημοσιονομική πολιτική της χώρας, κάνει αισιόδοξους τους οίκους αξιολόγησης για την πορεία της οικονομίας.
ΑΓΟΡΕΣ

Fitch: Μικρή η επίπτωση για ΔΕΗ από τη χαμηλότερη επίδοση στο πράσινο ομόλογο

Η ΔΕΗ είχε δεσμευθεί για μείωση των εκπομπών αερίων κατά 40%, στο πλαίσιο της έκδοσης πράσινου ομολόγου, αλλά λόγω της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης χρήσης λιγνίτη η μείωση ήταν 36%.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Fitch αναβάθμισε την κυπριακή οικονομία σε «BBB»

Στον συγκεκριμένο οίκο αξιολόγησης, έχουν αποτιμήσει θετικά όχι μόνο τις δημοσιονομικές επιδόσεις την περίοδο 2021-2022 αλλά και τη συνεχιζόμενη ανθεκτικότητα της οικονομίας στις διάφορες διεθνείς κρίσεις που επισυνέβησαν τα τελευταία χρόνια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι σηματοδοτεί για την οικονομία και τις τράπεζες η αναβάθμιση από τον Fitch

Ως λόγους για τις αναβαθμίσεις των ελληνικών τραπεζών, ο ξένος οίκος αξιολόγησης ανέφερε τη βελτίωση της κεφαλαιακής θέσης και της κερδοφορίας των τραπεζών, καθώς και της αναμενόμενης ανθεκτικότητας της ελληνικής οικονομίας το 2023.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο οίκος Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο της Τράπεζας Πειραιώς σε "B"

Ο οίκος αναφέρει ότι η αναβάθμιση αντανακλά τη συνεχιζόμενη πρόοδο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της (NPEs) της Τράπεζας και την ενίσχυση των εποπτικών κεφαλαιακών δεικτών.