ΓΔ: 912.33 0.05% Τζίρος: 280.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυστηρότερη γίνεται η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής - Ποια μέτρα λαμβάνονται

Η ΑΑΔΕ έχει λάβει σειρά από πρωτοβουλίες οι οποίες αρχίζουν να ξετυλίγονται η μία μετά την άλλη και περιορίζουν σημαντικά τον χώρο που έχουν να δράσουν οι κατ' επάγγελμα φοροφυγάδες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Οικονομικών: Καμία αλλαγή στις ποινές για τα εγκλήματα φοροδιαφυγής

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο νέος Κώδικας δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο τις ποινές που επιβάλλονται για τα εγκλήματα φοροδιαφυγής και προβλέπονται από τον νέο Ποινικό Κώδικα, τον νόμο 4619/2019.
Foroi, Forologia, Diloseis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χιλιάδες «ραβασάκια» φόρων - προστίμων: Ποιοι βρίσκονται στο στόχαστρο

Οι «λυπητερές» αφορούν υποθέσεις με αδήλωτα αναδρομικά, απόκρυψη εισοδήματος από επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων, εκπρόθεσμη υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών και μη απόδοση ή κλοπή ΦΠΑ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχίζει η αυτόματη συμπλήρωση δηλώσεων ΦΠΑ με στοιχεία από το myData

Περισσότεροι από 1,2 εκατ. επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα ωφεληθούν με ταχύτερες επιστροφές φόρων. Συγκράτηση της φοροδιαφυγής με φουσκωμένες δαπάνες. Έρχεται και η υλοποίηση του ψηφιακού δελτίου αποστολής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χανιά: Φοροδιαφυγή σε ψητοπωλείο άνω του 1.000.000 ευρώ σε τρία χρόνια

Το μαγαζί εντοπίστηκε να φοροδιαφεύγει σε τρία επίπεδα: στα στοιχεία, που υπέβαλε στις φορολογικές του δηλώσεις, στην έλλειψη των απαιτούμενων λογισμικών και στις αποδείξεις που δεν εξέδιδε στις παραγγελίες μέσω πλατφορμών delivery.
forologia-foroi-logistes-forologikos elegxos-efories
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπαίνουν στο στόχαστρο των ελέγχων 900 μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής

Προγραμματίζονται 15.500 στοχευμένοι, επιτόπιοι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ το 2023, ενώ θα ελεγχθούν εκατοντάδες μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής. Σε 580 έρευνες στοιχεία έχουν αντληθεί και από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.
POS
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έξι μήνες πίσω πηγαίνει η διασύνδεση ταμειακών μηχανών με τα POS

Η νέα αναβολή οφείλεται στις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση των τεχνικών διαδικασιών προσαρμογής των συστημάτων και στην κρατική χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών μέσω vouchers.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμβάσματα και μεγάλες συναλλαγές ακινήτων στο στόχαστρο ελέγχων της ΑΑΔΕ

Κατά προτεραιότητα θα ελεγχθούν υποθέσεις που παραγράφονται ως το τέλος του έτους, σύμφωνα με τις οδηγίες Πιτσιλή. Πώς θα λειτουργήσει το point system για να βαθμολογηθούν οι φάκελοι, ποια είναι τα κριτήρια κινδύνου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βροχή» καταγγελιών για «μαϊμού» αποδείξεις, «λουκέτα» σε δύο βενζινάδικα

Βγάζει... λαβράκια φοροδιαφυγής η νέα εφαρμογή "appodixi", που μετατρέπει απλούς καταναλωτές σε ελεγκτές. Υποβάλλονται 1.600 καταγγελίες την ημέρα. Πώς φτάσαμε στην επιβολή «λουκέτου» σε δύο βενζινάδικα της Αττικής.
forologia-foroi-logistes-forologikos elegxos-efories
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σαρωτικοί έλεγχοι για φοροδιαφυγή από εφοριακούς ελεγκτές με tablet

Έως το τέλος του έτους η ΑΑΔΕ θα δημιουργήσει ειδική πλατφόρμα όπου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταγγείλουν είτε επώνυμα είτε ανώνυμα φαινόμενα φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου.