ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Foroi, Forologia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

Στις 30 Αυγούστου η καταληκτική προθεσμία. Ήδη έχουν υποβάλει δηλώσεις το 92% των φορολογούμενων. Θα πρέπει να καταβληθούν οι δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου) του φόρου. 
money, cash, euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εργαζόμαστε 181 ημέρες τον χρόνο μόνο για φόρους και εισφορές

Η Ελλάδα καταγράφει τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης ανάμεσα σε 28 ευρωπαϊκές χώρες που εξετάζονται μέσα σε μία δεκαετία. Από το 2010 στο 2020 στην Ελλάδα προστέθηκαν 25 επιπλέον ημέρες εργασίας για το κράτος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν θα υπάρξει νέα παράταση για τις δηλώσεις ξεκαθαρίζει το ΥΠΟΙΚ

Όπως αναφέρουν πηγές του υπ. Οικονομικών φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.
forologia-foroi-logistes-forologikos elegxos-efories
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνε για τον Αύγουστο οι δηλώσεις, «έμφραγμα» στα λογιστικά γραφεία

Απομένουν μόνο 17 ημέρες για τη λήξη προθεσμίας και «λείπουν» 1,85 εκατομμύρια δηλώσεις. Πρωτοφανή φόρτο εργασίας επικαλούνται οι λογιστές, που έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές ανοικτές πλατφόρμες ταυτόχρονα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς μπορούν να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι για την εξόφληση φόρων

Για τον ΕΝΦΙΑ έχει ξεκινήσει ήδη η αποπληρωμή του, με τους φορολογούμενους να έχουν ήδη αποπληρώσει σχεδόν το μισό τού φόρου, ενώ για το τέλος του μήνα είναι προγραμματισμένη η πληρωμή της 3ης δόσης από τις συνολικά δέκα, με την τελευταία στις 28 Φεβρουαρίου.
Revma, Times, Ilektriko, Electricity, Energeia, Energy
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Τέλος χρόνου για επιδότηση ρεύματος: Τα SOS της τελευταίας στιγμής

Άλλες 48 ώρες έμειναν για την υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα power pass. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από όσους άλλαξαν κατοικία, υποβάλλουν φορολογική δήλωση για πρώτη φορά ή είναι γονείς φοιτητών.
Foroi, Forologia, Diloseis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς επιπλέον φόρο 7 στα 10 εκκαθαριστικά - 4,1 εκατομμύρια δηλώσεις υποβλήθηκαν

Όσοι κληθούν να καταβάλλουν επιπλέον φόρο, οι τρεις στους δέκα φορολογούμενους, θα πληρώσουν κατά μέσο όρο ο καθένας, όσα και πέρυσι, ενώ αντίθετα αυξημένο κατά περίπου 20% είναι η μέση επιστροφή για εκείνους που το εκκαθαριστικό τους είναι πιστωτικό.