ΓΔ: 902.04 0.24% Τζίρος: 72.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Πέντε ελαφρύνσεις φόρων μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» των Θεσμών

Στην εκκίνηση η 10η αξιολόγηση της οικονομίας, με το υπουργείο Οικονομικών να ζητάει έγκριση από τους Θεσμούς για να ανακοινώσει ρυθμίσεις για την αποτροπή άδικων και οριζόντιων επιβαρύνσεων λόγω της πανδημίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαλλάσσονται αγρότες και αλιείς από το τέλος επιτηδεύματος για το 2020

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός ανακοίνωσε τέλος ότι έχει εισηγηθεί τον εμβολιασμό των εργαζομένων στην κονσερβοποιία, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν στον συγκεκριμένο τομέα.
xrimata, euro, money, cash
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστροφές φόρων χωρίς καθυστερήσεις με νέο ηλεκτρονικό σύστημα

Να επιταχύνει δραστικά τις διαδικασίες επιστροφής φόρων επιχειρεί το υπ. Οικονομικών με 183 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σήμερα η αγορά υποφέρει από την καθυστέρηση επιστροφών ύψους 577 εκατ. ευρώ.
forologia-foroi-logistes-forologikos elegxos-efories
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι εννέα ελαφρύνσεις που προωθούνται για την φορολογία εισοδήματος

«Κλειδώνουν» οι αποφάσεις για ηλεκτρονικές αποδείξεις, τεκμήρια, τέλος επιτηδεύματος, ανείσπρακτα ενοίκια, μπόνους για δαπάνες σε ακίνητα, δόσεις εξόφλησης, έκπτωση φόρου και προκαταβολή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βουτιά» 35% στις πληρωμές με κάρτες, χαμηλά ο πήχης των αποδείξεων

Αναστολή του προστίμου ή μείωση του ορίου των ηλεκτρονικών αποδείξεων από 30% σε 20% του εισοδήματος εξετάζει το υπ. Οικονομικών, καθώς το ΙΟΒΕ καταγράφει μεγάλη μείωση συναλλαγών με κάρτες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιες επιχειρήσεις παίρνουν παράταση στις δόσεις οφειλών στην εφορία

Δυνατότητα πληρωμής των δόσεων που λήγουν εντός Μαρτίου τον επόμενο από τον τελευταίο μήνα της ρύθμισης θα έχουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες που πλήττονται από την πανδημία και εργαζόμενοι σε αναστολή.