ΓΔ: 1270.35 -0.39% Τζίρος: 95.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΦΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ο κλάδος της εστίασης αντιδρά στην επαναφορά του ΦΠΑ στο 19%

Σύνδεσμοι ιδιοκτητών επιχειρήσεων εστίασης και εργαζόμενοι του κλάδου καλούν τώρα όλα τα εστιατόρια να παραμείνουν κλειστά την ερχόμενη Δευτέρα - αν όχι για όλη τη μέρα, τουλάχιστον για λίγες ώρες.
Foroi, Forologia, FPA, VAT
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μονιμοποιείται» χαμηλά ο ΦΠΑ στο 13% σε τουρισμό και συγκοινωνίες

Αντίθετα επανέρχεται στο 24% ο συντελεστής ΦΠΑ στα αναψυκτικά που παρέχονται από καταστήματα εστίασης. Οι σχετικές προβλέψεις περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό 2024 ο οποίος κατατίθεται αύριο στη Βουλή.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Η αισχροκέρδεια κυριαρχεί εις βάρος του πολίτη

«Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες αφορούν είδη για τα οποία ήδη η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε επισημάνει τις πολύ υψηλές τιμές πώλησης στους καταναλωτές πριν από 1 χρόνο» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειώνεται ο ΦΠΑ για αγροτικά μηχανήματα και για υπηρεσίες

Οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, θα ισχύσουν άμεσα από την 1η Νοεμβρίου 2023 και προβλέπεται ότι θα οδηγήσουν σε μείωση των τιμών για τα αντίστοιχα αγαθά και υπηρεσίες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τσεκούρι» στις ενεργειακές επιδοτήσεις για να εξοικονομηθούν 1,9 δισ.

Τι κόβεται το 2024 από τις επιδοτήσεις για ρεύμα και πετρέλαιο θέρμανσης. Γενική συμπίεση δαπανών για να επιτευχθεί πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ. Πώς η κυβέρνηση σχεδιάζει να εξοικονομήσει 2 δισ. τα επόμενα χρόνια με αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Foroi, Forologia, FPA, VAT
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προς κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ οδηγούν τα... ζόρια του προϋπολογισμού

Να μην παραταθεί το 2024 η μείωση συντελεστών ΦΠΑ σε εστίαση, μεταφορές, τουρισμό, πολιτισμό και υγεία εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, καθώς το κόστος των αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις πλημμύρες είναι πολύ υψηλό.
Pitsilis, AADE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ κύκλωμα που διακίνησε 5.271 εικονικά τιμολόγια

Το κύκλωμα λειτουργούσε με βάση μια ατομική επιχείρηση με αντικείμενο ψυκτικές εργασίες στο Ναύπλιο και άλλη μια με αντικείμενο την εκμετάλλευση κτήματος για διενέργεια εκδηλώσεων στην Αθήνα. Πάνω από 48 εκατ. η αξία των τιμολογίων.
Plithorismos, Inflation, Times, Prices
ΔΙΕΘΝΗ

Παρατείνει για 6 μήνες την κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα η Ισπανία

Η κατάργηση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα διατροφής έχει αποτιμηθεί στα 3,8 δισ. ευρώ ανεβάζοντας στα 47 δισ. ευρώ τον λογαριασμό των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση Σάντσεθ ώστε να στηρίξει την αγοραστική δύναμη των Ισπανών.