ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:07:16 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΦΠΑ

euro, metrita, cash, money
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το μεγάλο «πάγωμα» οφειλών 1,6 δισ. από φόρους, ασφαλιστικές εισφορές

«Ανάσα» σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά με αναστολή πληρωμών ως το τέλος του 2021 και διπλασιασμό δόσεων. Έγιναν οι ανακοινώσεις από το υπ. Οικονομικών, ακολουθεί σήμερα το υπ. Εργασίας.
forologia-foroi-logistes-forologikos elegxos-efories
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Παγώνουν» λόγω lockdown οι δόσεις για ρυθμίσεις χρεών στην εφορία

Αναβολή για τον Φεβρουάριο στις καταβολές δόσεων εξετάζει το υπ. Οικονομικών, ενώ αποκλείονται διευκολύνσεις για φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας. Ποια σενάρια εξετάζονται για τον ΦΠΑ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατείνεται, για δύο μήνες, η πληρωμή ΕΦΚ και ΦΠΑ για τα αλκοολούχα

Η σχετική νομοθετική διάταξη, η οποία θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, αφορά στην καταβολή των φορολογικών επιβαρύνσεων των αλκοολούχων προϊόντων, οι οποίες βεβαιώνονται στα τελωνεία έως τις 25 Ιανουαρίου 2021.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα επιβάλλεται ΦΠΑ εισαγωγής στα προϊόντα που εισάγονται από Βρετανία

Για τα εμπορεύματα που θα προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιβάλλεται ΦΠΑ εισαγωγής, ενώ για τα προϊόντα από τρίτες χώρες που έρχονται μέσω Βρετανίας θα επιβάλλονται δασμοί.
ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, Χρήστο Σταϊκούρα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κόλλησαν» στην πανδημία οι φορολογικοί έλεγχοι, αντεπίθεση της ΑΑΔΕ το 2021

Τα στοιχεία για την εκτέλεση του επιχειρησιακού σχεδίου της ΑΑΔΕ στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου αποτυπώνουν υστέρηση φορολογικών ελέγχων αλλά καλύτερες επιδόσεις στο μέτωπο του ΦΠΑ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα έξι βήματα που οδηγούν στο νέο πακέτο φθηνών κρατικών δανείων ύψους 1,5 δισ.

Άνοιξε από χθες η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις αιτήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5, μέχρι την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου η προθεσμία. Το 50% των χρημάτων δεν θα επιστραφεί στο κράτος.
vat
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το μεγάλο «πάρτι» κλοπής του ΦΠΑ με τις απάτες τύπου carousel

Ολοκληρώθηκαν 166 έρευνες στο 9μηνο για απάτες με «εξαφανισμένους εμπόρους» που αφήνουν απλήρωτο ΦΠΑ, κορυφαία περίπτωση η απάτη με συμμετοχή e-shop. Δεύτερη στην Ευρώπη η Ελλάδα σε κενό ΦΠΑ, με χαμένα 6,5 δισ.