ΓΔ: 875.47 1.86% Τζίρος: 38.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΦΠΑ

POS

Με τα POS θα συνδεθούν οι ταμειακές υποχρεωτικά από Ιανουάριο 2023

Οι φορολογικές αρχές θα έχουν πλήρη εικόνα όχι μόνο για τις αποδείξεις λιανικής, αλλά και τον τρόπο πληρωμής, ώστε να εντοπίζουν κρούσματα απόκρυψης εισοδήματος και μη απόδοσης του ΦΠΑ στο Δημόσιο.
Oikonomia, Economy, Ellada, Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα ύψη οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ με ώθηση από τον πληθωρισμό

Σχεδόν 1 δισ. ευρώ περισσότερα από τον στόχο έβαλε στα ταμεία το Δημόσιο το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς οι αυξήσεις τιμών διογκώνουν τα έσοδα από ΦΠΑ. Κατά 1,5 δισ. μικρότερο από τον στόχο το πρωτογενές έλλειμμα.
Foroi, Forologia, FPA, VAT
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατείνεται μέχρι τέλος του 2022 ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ

Για ποιες υπηρεσίες και παροχές παρατείνεται το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ μέχρι το τέλος του χρόνου, λαμβάνοντας υπόψη τη συνέχιση των συνθηκών δυσπραγίας στην οικονομία λόγω της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης.
staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Από Ιούλιο το επίδομα βενζίνης με ορίζοντα τριμήνου

Στο ερώτημα εάν θα πρόκειται για «γενναία» παρέμβαση ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι είναι αυτό είναι σχετικό: για το οικονομικό επιτελείο μπορεί να είναι γενναία αλλά και για τον πολίτη ψίχουλα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Αν βρεθεί χώρος θα υπάρξει νέα παρέμβαση για τα καύσιμα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως το ζήτημα της ακρίβειας αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο και σύνθετο πρόβλημα, ενώ για τη μείωση του ΦΠΑ σημείωσε πως αποτελεί εργαλείο το οποίο δεν θα χρησιμοποιηθεί ακόμη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση έως τέλος του 2022 για μειωμένο ΦΠΑ σε εστίαση και υπηρεσίες

Με διάταξη του υπουργείου Οικονομικών θα παραμείνει ο μειωμένος ΦΠΑ, που έληγε στο τέλος Ιουνίου, στα εισιτήρια κινηματογράφου, αθλητικών αγώνων καθώς σε σχολές χορού και γυμναστήρια.
Trofima, Times, Food, Prices, Super Market
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΒΤ: Ζητά μείωση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής - Προειδοποιήσεις από ΕΛΠΕ

«Δεν περιμένουμε τεράστια μείωση στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας. Θα μειωθεί πιστεύω. Δεν θα μειωθεί όμως ούτε στο επόμενο τρίμηνο ούτε στο επόμενο εξάμηνο», τόνισε ο Ανδ. Σιάμισιης διευθύνων σύμβουλος στα ΕΛΠΕ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλάζουν όλα στις ταμειακές μηχανές, υποχρεωτική σύνδεση με τα POS

Μεγάλο έργο εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης με στόχο τον εκσυγχρονισμό όλων των ταμειακών. Θα εγκατασταθούν υποχρεωτικά και σε γυμναστήρια, εκπαιδευτήρια, πάρκινγκ, υπηρεσίες πολιτισμού, εταιρείες ενοικίασης οχημάτων.
Foroi, Forologia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άναψε «πράσινο» η Ευρωπαϊκή Ένωση για χαμηλό ή και μηδενικό ΦΠΑ

Τι προβλέπει η νέα Κοινοτική Οδηγία που δημοσιεύτηκε: Οι μειώσεις έως και 30% αφορούν όλα τα νησιά του Αιγαίου, ενώ μηδενικός ΦΠΑ μπορεί να επιβληθεί σε ακίνητα, βρεφικές πάνες, ιατρικό εξοπλισμό και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης.