ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

G7

Bretania-Johnson

Τζόνσον: Σύνοδος των ηγετών της G7 για το Αφγανιστάν την Τρίτη

«Είναι κρίσιμο η διεθνής κοινότητα να εργαστεί από κοινού για να διασφαλίσει ασφαλείς απομακρύνσεις πολιτών, να αποτρέψει μια ανθρωπιστική κρίση και να βοηθήσει τους πολίτες του Αφγανιστάν», δήλωσε ο Μπ. Τζόνσον.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παγκόσμιος φόρος 15%: Φέρνει «μπόνους» 48 δισ. στις κυβερνήσεις της ΕΕ

Τα κράτη εγκαταλείπουν την πολιτική της συνεχούς μείωσης των φόρων στις επιχειρήσεις και οδηγούνται σε διεθνή συμφωνία για ελάχιστο συντελεστή. Ποιοι είναι κερδισμένοι, ποιοι χάνουν, σύμφωνα με την Alpha Bank.
World-Health-Organization-WHO-POY-ΠΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΠΟΥ χαιρέτισε τη δέσμευση της G7 για τη δωρεά 870 εκατ. δόσεων

«Είναι μια μεγάλη βοήθεια, όμως χρειαζόμαστε περισσότερες και τις χρειαζόμαστε ταχύτερα», είπε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα.
ΔΙΕΘΝΗ

Η G7 θα προσφέρει 1 δισεκ. δόσεις εμβολίων κατά της Covid

Την ίδια ώρα ανθρωπιστικές οργανώσεις επέκριναν τα σχέδια των μελών της Ομάδας των Επτά (G7) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου να διανείμουν 1 και πλέον δισεκ. δόσεις εμβολίων για την COVID-19 σε φτωχότερες χώρες έως το 2022, βλέποντας μια τακτική κίνηση αντιπερισπασμού.
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η σύνοδος κορυφής των G7 στη Βρετανία

Ένα από τα θέματα που θα επικεντρωθεί η σημερινή σύνοδος των G7 είναι η στάση που θα κρατήσει η Δύση απέναντι στην Ρωσία και την Κίνα, ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές μεγάλο μέρος της συζήτησης των ηγετών των G7 θα καταλάβει και το θέμα της Βόρειας Ιρλανδίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Η G7 θα δωρίσει τουλάχιστον 1 δισ. δόσεις εμβολίων στις φτωχές χώρες

Ο μηχανισμός COVAX δεν έχει μπορέσει μέχρι εδώ τουλάχιστον να λειτουργήσει με ικανοποιητικό, πόσο μάλλον πλήρη, τρόπο. Μέχρι την 4η Ιουνίου είχε διανείμει λίγες περισσότερες από 80 εκατ. δόσεις σε 129 χώρες και περιοχές.
ΔΙΕΘΝΗ

Πλήγμα από το G7 στα κρυπτονομίσματα: Το σχέδιο για ψηφιακά νομίσματα

Συμφωνία στο Λονδίνο από υπουργούς Οικονομικών και κεντρικούς τραπεζίτες για συντονισμένα βήματα προς τα ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών, που θα γίνουν το αντίπαλο δέος των κρυπτονομισμάτων.