ΓΔ: 1457.74 0.75% Τζίρος: 86.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΓΕΜΗ

ΕΒΕΑ: Αύξηση 15,8% στις εγγραφές νέων επιχειρήσεων το α’ εξάμηνο του 2024

«Παρά τις δυσκολίες, οι ελληνικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να καινοτομούν και να αναπτύσσονται, δημιουργώντας νέες υπηρεσίες και θέσεις εργασίας» ανέφερε η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις η σύνδεση του ΓΕΜΗ με την ΑΑΔΕ

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργος Πιτσιλής ανέφερε ότι: «Η έναρξη της διαλειτουργικότητας μεταξύ της ΑΑΔΕ και του ΓΕΜΗ βοηθά στην απλοποίηση διαδικασιών και διευκόλυνσης της καθημερινότητας των επιχειρησεων».
Mikromesaies Epixeiriseis, MmE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΕΜΗ: Τέλος για προσωπικές εταιρείες η δημοσίευση οικονομικών καταστάσεων

Με σχέδιο νόμου από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μεταξύ άλλων διατάξεων, καταργείται, για τις οριζόμενες προσωπικές εταιρείες, η υποχρέωση τους για την καταχώριση και δημοσίευση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο των ετήσιων οικονομικών τους καταστάσεων.
Ηλεκτρονικός Υπολογιστής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από 6 έως 9 Μαΐου εκτός λειτουργίας τα πληροφοριακά συστήματα ΓΕΜΗ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων η διακοπή οφείλεται στις εργασίες μετάβασης των Πληροφοριακών Συστημάτων στις υποδομές του G-CLOUD.
ds-posostosi-eisigmenes
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε δημόσια διαβούλευση το σ/ν για το ΓΕΜΗ και τη σύσταση εταιρειών της e-ΥΜΣ

Αντικείμενο του νόμου είναι η θέσπιση διατάξεων που θα επιτρέψουν τη μείωση του χρόνου και του κόστους σύστασης εταιρείας μέσω της ηλεκτρονικοποίησης των διαδικασιών και της διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων Γ.Ε.ΜΗ.
forologia, foroi, logistes, oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα πιάνει η εφορία επιχειρήσεις που παραποιούν κέρδη και έσοδα

Πλήρη πρόσβαση στο Γ.ΕΜ.Η. αποκτά η ΑΑΔΕ για να εντοπίζει επιχειρήσεις που «ξεχνούν» να υποβάλλουν δηλώσεις, αποκρύπτουν εισοδήματα ή αφήνουν απλήρωτους φόρους παρότι έχουν δυνατότητα να πληρώσουν.
pitsilis-mpratakos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναβάθμιση των επιχειρήσεων από τη διασύνδεση του ΓΕΜΗ με την ΑΑΔΕ

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ αναφέρθηκε και στην υπηρεσία timologio που απευθύνεται σε μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες ενώ ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ υπογράμμισε την ανοδική πορεία στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία.
adonis, georgiadis, ypourgeio anaptyxis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπαίνουν σε ψηφιακή «μαύρη» λίστα τα ακατάλληλα πρόσωπα για εταιρείες

Κατ' εφαρμογή κοινοτικής Οδηγίας θα αρχίσουν να καταγράφονται σε ηλεκτρονικό αρχείο όλοι όσοι κρίνονται ακατάλληλοι για να συμμετέχουν σε διοίκηση επιχειρήσεων. Τι προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ: 10 ηλεκτρονικές υπηρεσίες για ελεύθερους επαγγελματίες

Για την κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών, εργοδοτών και αυτοαπασχολουμένων, η ανάγκη για άμεση εξυπηρέτηση υπήρξε επιτακτική, καθώς οι συναλλαγές με τον e-ΕΦΚΑ είναι ζωτικές για την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων τους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αυτοματοποιημένα με ευθύνη των εταιρειών τα στοιχεία στο ΓΕΜΗ

Η σχετική δυνατότητα, προβλέπεται, ήδη, ωστόσο, τεχνικά δεν ήταν εφικτή, καθώς απαιτούνταν η έκδοση σχετικής απόφασης του υπ. Ανάπτυξης. Πρόστιμα έως 100.000 ευρώ στην περίπτωση ανάρτησης παραποιημένων στοιχείων.