ΓΔ: 1424.77 1.21% Τζίρος: 176.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Agrotika Proionta, Trofima, Agrotes
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπεγράφη ΚΥΑ για παράταση στην υποβολή συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας

Νέα τροποποίηση για την προθεσμία υποβολής στην ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ των στοιχείων συμβάσεων των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, για την απαλλαγή τους από τον φόρο εισοδήματος κατά 30-50%.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γεωργία κατηγορεί την Ουκρανία ότι επιχειρεί να εξαπλώσει τον πόλεμο

Το κόμμα «Γεωργιανό Όνειρο», θεωρείται εντός της Γεωργίας ότι οδήγησε μια από τις πιο φιλοδυτικές χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης προς μια πιο φιλορωσική κατεύθυνση, ιδιαίτερα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.
Iapvnia, Iaponia, Japan, Simaia, flag
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιαπωνία αντιμέτωπη με τις αντιγραφές των φρούτων της από την Κίνα

Σύμφωνα με την Ιαπωνία, η Κίνα και η Νότια Κορέα πήραν κλήματα τύπου Shine Muscat και τα χρησιμοποίησαν με επιτυχία ως μοσχεύματα στη χώρα τους ώστε να παραγάγουν σταφύλια με παρόμοια εμφάνιση και γεύση.
xrimata, money, metrita, cash, euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησε η καταβολή αποζημιώσεων, ύψους των 107 εκατ. στη Θεσσαλία

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λ. Αυγενάκης υπενθύμισε ότι εκτός από τις αποζημιώσεις αξιοποιείται κάθε χρηματοδοτικός πόρος για την ανασυγκρότηση της παραγωγής στον πρωτογενή τομέα.
Σπύρος Θεοδωρόπουλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σπ. Θεοδωρόπουλος: Οι παθογένειες που δεν διορθώθηκαν είναι πολλές

Ο επιχειρηματίας σημείωσε πως ήδη έχουν γίνει ορατές οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μέσα από τις υπερβολικές αυξήσεις τιμών των αγαθών, επισημαίνοντας πως η τεχνολογία μπορεί να ενισχύσει τη γεωργική παραγωγή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελαιόλαδο: Καθίζηση άνω του 50% στην ελληνική παραγωγή για το 2023/24

Μετά τον συγκυριακό διπλασιασμό, η ελληνική παραγωγή υποχωρεί δραματικά και δημιουργούνται προϋποθέσεις για συνεχές ράλι των τιμών. Ο ρόλος της κλιματικής αλλαγής και πώς οι παραγωγοί βγαίνουν χαμένοι.
Agrotika Proionta, Trofima, Agrotes
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εισαγόμενη χωριάτικη σαλάτα και γύρος: Το μεγάλο έλλειμμα στα τρόφιμα

Πάνω από 1 δισ. πληρώσαμε το 2022 για εισαγωγές ντομάτας, αγγουριών, κρεμμυδιών και χοιρινού, στα 10,7 δισ. οι εισαγωγές τροφίμων. Η χαμηλή παραγωγικότητα στην Ελλάδα και το θαύμα της Ολλανδίας.