ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΓΙΑΤΡΟΙ

Kρίσιμη και δύσκολη η διαπραγμάτευση κυβέρνησης - νοσηλευτών στη Βρετανία

Οι νέοι γιατροί πραγματοποίησαν τετραήμερη στάση εργασίας την περασμένη εβδομάδα και ασκούν πίεση στην κυβέρνηση με έκκληση να συντονίσουν περαιτέρω απεργίες με άλλα συνδικάτα για να αυξήσουν τον αντίκτυπό τους, διεκδικώντας μεγαλύτερους μισθούς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά όλα τα φάρμακα να χορηγούνται με ιατρική συνταγή

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης καλεί την πολιτεία να θεσπίσει την υποχρεωτική συνταγογράφηση για όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά.
Skopia-epixeiriseis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημόνιο Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας για πρόγραμμα προγεννητικών ελέγχων

Το μνημόνιο υπεγράφη διαδοχικά με ασυγχρονικό τρόπο από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια, τον υπουργό Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, Μπέκιμ Σάλι, και τον εκπρόσωπο του Ιδρύματος Εμβρυομητρικής Ιατρικής, καθηγητή, Κύπρο Νικολαΐδη.
Nosokomeio, meu, koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς ο Covid - 19 άφησε στάσιμες τις επιστημονικές έρευνες για τον καρκίνο

Παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις ή και ματαιώσεις κλινικών μελετών καθώς η επιστημονική κοινότητα, οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι κυβερνήσεις έριξαν τις δυνάμεις τους στην ανάπτυξη εμβολίου έναντι του νέου ιού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκόσμιο συνέδριο των Ελλήνων γιατρών της διασποράς στην Αυστραλία

Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς σημαντικών δράσεων και διεθνών επαφών, του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, που έχει ως στρατηγικό σχέδιο η Ελλάδα, η χώρα του Ιπποκράτη, να γίνει ένα διεθνές επιστημονικό κέντρο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΣΘ: Να δοθούν κίνητρα για την επιστροφή των 20.000 γιατρών από το εξωτερικό

Οι λόγοι για τους οποίους φεύγουν στο εξωτερικό, εκτός από τις καλύτερες απολαβές και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας, είναι οι λίστες αναμονής για την ειδικότητα που υπάρχουν στη χώρα μας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Γιατροί του Κόσμου βρίσκονται από σήμερα στα Διαπόντια Νησιά

Στόχος της αποστολής είναι να προσφέρει ιατρική φροντίδα, υπηρεσίες πρόληψης, αλλά και ενημέρωση στους κατοίκους των τριών νησιών, ενισχύοντας τη λειτουργία των τοπικών αγροτικών ιατρείων.
STE, Symvoulio Epikrateias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσφεύγει στο ΣτΕ για κατάργηση του clawback o Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, το clawback είναι ένα δυσβάσταχτο μέτρο που έχει εδώ και χρόνια επιβληθεί και οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση τους γιατρούς και απειλεί με λουκέτο τα ιατρεία της γειτονιάς.