ΓΔ: 1202.66 -1.39% Τζίρος: 44.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:33:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

Akinita, Real Estate, Athens, Athina
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απλά και γρήγορα η μεταβίβαση ακινήτων με έξι παρεμβάσεις από την ΑΑΔΕ

Απλοποιείται, μεταξύ άλλων, η έκδοση του πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ, καταργείται το πιστοποιητικό μη οφειλής από δωρεές - κληρονομιές. Λιγότερα δικαιολογητικά για βεβαίωση ΤΑΠ και αυτόματη συμπλήρωση Ε9.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έργα 440 εκατ. στην Υγεία επιταχύνονται από ειδική μονάδα του ΤΑΙΠΕΔ

Αναβαθμίζονται οι υποδομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης και νοσοκομείων από τη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Συμμαχίες. Ακολουθούν η κατασκευή του νέου Πρωτοδικείου Αθηνών και η μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού.
Ηλεκτρονικός Υπολογιστής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με λίγα κλικ οι μεταβιβάσεις ακινήτων: Πώς θα υπολογίζεται ο φόρος

Υποχρεωτική από την 1η Ιουνίου η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φόρου για αγοραπωλησίες ακινήτων. Από τον συμβολαιογράφο ο υπολογισμός του φόρου. Πώς θα δίνεται η απαλλαγή για πρώτη κατοικία.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τράπεζες, όπως λέμε «Ελληνικό Δημόσιο»

Μια τραπεζική γραφειοκρατία που δημιουργεί εμπόδια και προβλήματα με την επίκληση κανόνων και κανονισμών έχοντας χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, τον πελάτη και τη δουλειά τους: να βρίσκουν λύσεις και όχι να δημιουργούν προβλήματα.
grafeiokratia_epixeirimatias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πνίγει» τις επιχειρήσεις το σύστημα «Εργάνη»

Απίστευτος όγκος... ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας καταγράφεται από τον ΣΕΒ: Για κάθε εργαζόμενο υπάρχουν 10 βασικά έγγραφα με 2.773 πεδία (!) προς συμπλήρωση από την επιχείρηση. Οι προτάσεις στην κυβέρνηση για αλλαγές που θα δώσουν «ανάσες» στον επιχειρηματικό κόσμο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεωνίδας Χριστόπουλος: Δελτίο ελέγχου της γραφειοκρατίας θα εκδίδει το Παρατηρητήριο

Τη συνεργασία του Παρατηρητηρίου για τη γραφειοκρατία, που δημιουργείται, με την ΕΛΣΤΑΤ, η οποία θα εκδίδει σχετικό δελτίο επεσήμανε ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.