ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΓΣΕΒΕΕ

telergasia, Tilergasia, Ergasia

Νέες θέσεις εργασίας μπορεί να δημιουργήσει η κοινωνική οικονομία

Σύμφωνα με μελέτη του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ αν και η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία δύναται να λειτουργήσει διορθωτικά και να συμβάλει σε μια αρτιότερη αντιστοίχιση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, πρέπει να αναζητηθούν τα βαθύτερα αίτια για την αυτορρύθμιση της αγοράς.
kavvathas-estiasi-gsevee
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Καββαθάς: Να στραφούν στα τοπικά προϊόντα οι καταναλωτές

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ σημείωσε ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να καταλάβουν τη σημασία να προτιμούν τα προϊόντα του τόπου τους ενισχύοντας έτσι τις τοπικές επιχειρήσεις που είναι κυρίως μικρές και προσφέρουν θέσεις εργασίας στις περιοχές που βρίσκονται.
digital skills-ekpaideusi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΣΕΒΕΕ: Εκτός ψηφιακού μετασχηματισμού μένει το 70% των μικρομεσαίων

Όπως επισημαίνουν οι βιοτέχνες, οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί δημιουργούν ζητήματα άνισης αντιμετώπισης και έρχονται αντίθετες σε κάθε έννοια υποστήριξης της αναπτυξιακής αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πίεση στο ΥΠΟΙΚ για να πάνε πιο πίσω οι κυρώσεις για τις ταμειακές

Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά μεγαλύτερη περίοδο χάριτος στην επιβολή των προστίμων για μη διαβίβαση στοιχείων. Επισημαίνοντας ότι υπάρχουν σοβαρά τεχνικά προβλήματα. Κλειστά χαρτιά κρατά για την ώρα το υπουργείο Οικονομικών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τον εξορθολογισμό των προστίμων που αφορούν το ΓΕΜΗ ζητούν οι έμποροι

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας οι κυρώσεις λαμβάνονται επί δικαίων και αδίκων, αγνοώντας τις δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πάγωμα» ασφαλιστικών εισφορών το 2023 ζητούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Με επιστολή της που έστειλε στον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη, η ΓΣΕΒΕΕ υπογραμμίζει πως οι συνεχόμενες ανατιμήσεις έχουν επηρεάσει αρνητικά το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων που αναζητούν εναγωνίως ρευστότητα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΣΕΒΕΕ: Η εμπειρία της COVID-19 στην εκπαίδευση και κατάρτιση ενηλίκων

Η πανδημία με τις αρχικές συνθήκες της «κοινωνικής αποστασιοποίησης» και την επιβεβλημένη επείγουσα εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δημιούργησε μια νέα πραγματικότητα στην διεξαγωγή δράσεων εκπαίδευσης και κατάρτισης ενηλίκων.
adonis-georgiadis-άδωνις-γεωργιάδης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Εντός της εβδομάδας στη Βουλή το νομοσχέδιο των επιχειρηματικών πάρκων

Ο υπουργός στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ισχυρή πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και επανέλαβε ότι ότι η χωρα μας φέτος αναμένεται να επιτύχει ρεκόρ επενδύσεων.
Mikromesaies Epixeiriseis, MmE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαμηλές οι προσδοκίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω του πολέμου

Σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ περισσότερες από 1 στις 3 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις δήλωσαν ότι έχουν μηδενικά ρευστά διαθέσιμα ή διαθέσιμα που επαρκούν λιγότερο από μήνα.
ESTIASI, KAFETERIA, CAFE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπερχρεωμένες οι επιχειρήσεις εστίασης, 4 στις 10 χρωστάνε στο Δημόσιο

Σχεδόν 8 στις 10 επιχειρήσεις του δείγματος έχουν καθυστερημένες οφειλές προς το Δημόσιο ή σε ιδιώτες. Για το 83,2% των επιχειρήσεων αυτών οι οφειλές δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.