ΓΔ: 1376.89 -0.30% Τζίρος: 22.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:57:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΓΣΕΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΣΘ: Ξεκινά συγκοινωνιακή διασύνδεση της ΒΙ. ΠΕ Σίνδου με τη Θεσσαλονίκη

Η ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Σωματείο των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, απέστειλαν τον περασμένο μήνα επιστολή στη διοίκηση του ΟΑΣΘ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλο το κόστος της εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό τομέα

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με παιδιά εκτιμούν ότι οι ιδιωτικές δαπάνες για την εκπαίδευσή τους είναι ανελαστικές και δύσκολα μπορούν να μειωθούν. Μόνο ένα 9% να δηλώνει ότι τις μείωσε σημαντικά, ένα 48% λίγο και ένα 43% καθόλου.
EURO, EVRO
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία οι διαβουλεύσεις για το ύψος του κατώτατου μισθού

Αυτή θα είναι η τέταρτη αύξηση του κατώτατου μισθού στην οποία προχωράει η κυβέρνηση καθώς από τα 650 ευρώ το 2019, έχει φτάσει πλέον τα 780 ευρώ τον Απρίλιο του 2023. Στα 908 ευρώ η πρόταση της ΓΣΕΕ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΣΕΕ: Αυστηρότερα μέτρα για προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα

Όπως υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ η ρύθμιση των συνθηκών εργασίας σε περιπτώσεις έκθεσης σε έντονα καιρικά φαινόμενα πρέπει να συνοδεύεται με αυστηρές κυρώσεις και εντατικοποίηση των έγκαιρων ελέγχων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οδηγίες της ΓΣΕΕ για όσους εργάζονται εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών

Η ΓΣΕΕ υπογραμμίζει πως πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι από τα κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασίας, να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε σχετικές καταγγελίες και να επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς αμείβονται οι μισθωτοί που θα εργαστούν την αργία του Αγίου Πνεύματος

Αν παρότι έχει χαρακτηριστεί η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πρόσθετη εορτή αργία για μία επιχείρηση, αυτή λειτουργήσει εφέτος κατ’ εξαίρεση, τότε οι εργαζόμενοι, που απασχολούνται, δικαιούνται προσαύξηση 75%.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης κατά ΓΣΕΕ: Γιατί δεν πληρώθηκε δώρο Πάσχα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Στην αντεπίθεση βγήκε ο υπουργός Ανάπτυξης μετά την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για μη καταβολή δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας. «Δεν θα τους αφήσουμε να αφήσουν πάλι τους εργάτες στο δρόμο», λέει ο υπουργός.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H ΓΣΕΕ δημοσιοποιεί τον επικαιροποιημένο οδηγό εργασιακών δικαιωμάτων

Μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων, παραδίδει σε ηλεκτρονική μορφή τον επικαιροποιημένο οδηγό που είναι διαθέσιμος σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή και με online εφαρμογές.