ΧΙΛΗ

Δύο κρουαζιερόπλοια με 1.300 επιβαίνοντες σε καραντίνα στη Χιλή

Και τα δύο πλοία ανήκουν στην εταιρεία αμερικανονορβηγικών συμφερόντων Royal Caribbean Cruises. Χθες Σάββατο ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Χιλή είχε ανερχόταν σε 61, αυξημένος κατά 18 από την προγουμένη.
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση κοινωνικών δαπανών στη Χιλή θα φέρει η συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας

Η εκεχειρία στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας θα επιτρέψει στην κυβέρνηση της χώρας να αυξήσει τις κοινωνικές δαπάνες για να αντιμετωπίσει την κοινωνική κρίση δήλωσε ο Χιλιανός υπουργός Οικονομίας Λούκας Παλάσιος.
ΔΙΕΘΝΗ

Χιλή: Εντοπίστηκαν συντρίμμια από το αγνοούμενο αεροσκάφος

Σβήνουν οι ελπίδες για τους 38 επιβαίνοντες του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας της Χιλής το οποίο αγνοείται, αφού, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματικό, βρέθηκαν συντρίμμια που πιστεύεται ότι ανήκουν στο C-130.
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζονται για 40η ημέρα οι διαδηλώσεις στους δρόμους της Χιλής

Χιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να διαδηλώνουν στους δρόμους της Χιλής, ζητώντας τη λήψη έκτακτων κοινωνικών μέτρων για 40η μέρα. Καταγγελίες για υπερβολική χρήση βίας και παραβίαση δικαιωμάτων από την αστυνομία.
ΔΙΕΘΝΗ

Παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την αστυνομία στη Χιλή

Βασανιστήρια, σεξουαλική βία, ξυλοδαρμοί και σοβαροί τραυματισμοί από σκάγια: οι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλουν ωμότητες από την πλευρά των δυνάμεων της τάξης.
ΔΙΕΘΝΗ

Αποστολή του ΟΗΕ στην Χιλή που φλέγεται από τις διαδηλώσεις

Ενώ οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας απέναντι στην κοινωνική ανισότητα συνεχίζονται στη Χιλή, ο ΟΗΕ αποφάσισε να συγκροτηθεί αποστολή για να ερευνήσει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιώματων στη χώρα.
ΔΙΕΘΝΗ

Χιλή: Στους 12 έφτασαν οι νεκροί από επεισόδια

Αυξάνεται η τραγική λίστα με τους νεκρούς, από τις αναταραχές στη Χιλή, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους να φτάνουν τους 12, μετά τον θάνατο ενός νέου άνδρα ο οποίος χτυπήθηκε από όχημα του στρατού.