ΓΔ: 823.09 2.35% Τζίρος: 50.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

xrimata, money, metrita, cash

Οι μεγάλες επιχειρήσεις ήταν οι κερδισμένες των προγραμμάτων στήριξης

Σύμφωνα με στοιχεία της Συμμαχίας για την Οικονομική Διαφάνεια στις αναπτυσσόμενες χώρες το 40% των χρηματοδοτήσεων για την ανάκαμψη της οικονομίας μετά της πανδημία κατευθύνθηκε σε μεγάλες εταιρείες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Παπαθανάσης: Νέα γενιά επενδυτών μέσα από στοχευμένες ενισχύσεις

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισήμανε πως τα κριτήρια ESG οδηγούν το επιχειρείν σε νέες κατευθύνσεις που διασφαλίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και υπογράμμισε τις προσπάθειες για ενίσχυση των επενδύσεων στη χώρα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εντός εξαμήνου θα γίνονται οι αποδόσεις δαπανών έρευνας και ανάπτυξης

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω αλλαγές αφορούν στις πιστοποιήσεις των δαπανών επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας από το φορολογικό έτος 2022 και στο εξής, ώστε να μην υπάρχει αιφνιδιασμός των εταιρειών.
xatzipetrou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Φορέα Εγγυοδοσίας (AECM) η Αθηνά Χατζηπέτρου

Ο Ευρωπαϊκός  Φορέας Εγγυοδοσίας AECM αποτελείται από 47 μέλη, που δραστηριοποιούνται σε τουλάχιστον 30 ευρωπαϊκές χώρες και έχει σαν αποστολή να στηρίζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να παρέχονται εγγυήσεις δανείων.
ependyseis, anakampsi, funds
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει ο δρόμος για νέες επενδύσεις 15,1 δισ. ευρώ σε πράσινη ανάπτυξη

Με στόχο την επιτάχυνση των επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ξεκλειδώνει 6,1 δισ. ευρώ θα διατεθούν για επιχειρηματικές επενδύσεις και εταιρική έρευνα και ανάπτυξη. Πάνω από 4 δισ θα διατεθούν για κλιματική δράση.
businessdaily_recovery_fund
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγώνας δρόμου για δύο δόσεις κονδυλίων από την Ευρώπη ύψους 2,9 δισ.

Τη δεύτερη δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης και την τελευταία δόση από τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους θέλει να «ξεκλειδώσει» η κυβέρνηση, εκπληρώνοντας έως τα τέλη Οκτωβρίου μια μεγάλη λίστα προαπαιτούμενων δράσεων.
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Metrita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία της HDB για τους εξαγωγείς Β. Ελλάδος

Οι επιχειρηματίες θα έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και θα υπάρξει διασύνδεση με διεθνή οικοσυστήματα για περισσότερη εξωστρέφεια και άντληση επενδυτικών κεφαλαίων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναγκαίες οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων

Όπως αναφέρεται στην μελέτη του ΚΕΠΕ, οι κυβερνητικές πολιτικές που στοχεύουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ) θα έχουν πολλαπλές διαστάσεις. Σημαντικές οι πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
exoikonomo, anakainisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από σχολεία και νοσοκομεία ξεκινάει η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοσίου

Τα 640 εκατ. ευρώ του προγράμματος «Ηλέκτρα» προέρχονται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Ανάκαμψης με στόχο να αναβαθμιστούν κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες.
ependyseis, epixeiriseis, kerdi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενώνουν δυνάμεις Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και οι βιομηχανίες χημικών

Οι δυο πλευρές ενώνουν δυνάμεις για να επιταχυνθούν οι συνεργασίες ελληνικών εταιρειών και να δημιουργηθούν ανταγωνιστικά διεθνή σχήματα, ενώ θα σχεδιαστούν και χρηματοδοτικά εργαλεία για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.
startup_funding
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ανθεκτικό το οικοσύστημα των startup παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το ευρωπαϊκό οικοσύστημα startup παρά τις αβεβαιότητες στο διεθνές περιβάλλον προσέλκυσε πάνω από 23 δισ. δολάρια ιδιωτικών κεφαλαίων στο β' τρίμηνο του 2022.Ποσό μειωμένο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022 αλλά σημαντικό